-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sporto princesės paslaptis: nors pasirodys „Ledynmetyje“, įtariama karjeros pabaiga

Olimpinė dailiojo čiuožimo čempionė Alina Zagitova pasirinko TV šou „Ledynmetis“ vedėjos vaidmenį, bet ne varžybas. Tai ir aiškių atsakymų vengimas sukėlė aibę klausimų apie jos ateitį. Ar 18-metė čiuožėja dar sugrįš į profesionalų sportą?
Alina Zagitova liko antra Europos čempionate Minske.
Alina Zagitova liko antra Europos čempionate Minske. / „Scanpix“ nuotr.

A.Zagitova išbraukė save iš savaitgalį turėjusių vykti Rusijos nacionalinių varžybų Maskvoje, nors prieš tai dalyvių sąraše buvo įrašyta.

„Aš nusprendžiau nedalyvauti priešsezoninėse varžybose rugsėjo 12-13 dienomis“, – per Rusijos dailiojo čiuožimo federaciją paskelbė čiuožėja.

Vietoj to ji susitelkė naujam Rusijos televizijos realybės šou „Ledynmetis“ sezonui. Jame čiuožėja rengiasi būti viena iš dviejų vedėjų.

„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova
„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova

„Šiuo metu esu labai susidomėjusi nauju savo vaidmeniu, – sakė A.Zagitova. – Prašau gerbti mano apsisprendimą ir suprasti.“

Tai dar labiau sustiprino kalbas Rusijoje, kurios žiniasklaida pastaraisiais mėnesiais jau kėlė klausimus – ar ji dar čiuoš varžybose? Ar baigia karjerą būdama vos 18 metų?

Spėlioja ir treneriai

Daug Rusijos dailiojo čiuožimo apžvalgininkų kritikuoja A.Zagitovą, kad ši atvirai nepasako, ar tęs karjerą, nors tebėra finansuojama kaip sportininkė.

Dabar sunkiai įsivaizduojama, kad artimiausiu metu ji galėtų pasirodyti ant ledo – naujojo šou filmavimai turėtų sutapti su Rusijos taurės varžybomis šį sezoną.

Praleidusi atrankos varžybas, ji negalėtų startuoti ir nacionaliniame čempionate, o taip užsikirstų kelią ir į tarptautines varžybas.

Aleksandras Žulinas, dukart olimpinis šokių ant ledo čempionas, vienas elitinių Rusijos čiuožimo trenerių, naujienų agentūrai TASS sakė, kad netiki, jog A.Zagitova sugrįš.

„Tai reiškia, kad ji negrįš į sportą“, – sakė jis, pridūręs, kad olimpinė čempionė atrodo laiminga ir be čiuožimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova.

Kita vertus, Ilja Averbuchas, buvęs olimpinis prizininkas, spėja, kad A.Zagitovos pasitraukimas neturi nieko bendra su šou.

„Ji nepasakė, kad nestartuos pasirengimo sezonui varžybose, – sakė I.Averbuchas. – Jei ji nuspręstų tęsti karjerą, galima būtų suderinti: projektas bus rodomas keturis kartus per mėnesį. Tik kartą per savaitę. Tad jos sprendimas nėra susijęs su „Ledynmečio“ projektu.“

A.Zagitova yra dabartinė pasaulio čempionė – 2019 metais Japonijoje ji laimėjo auksą asmeninėse varžybose, o 2020 metų pasaulio čempionatas buvo atšauktas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Zagitova
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Zagitova

Jaunoji čiuožėja yra laimėjusi ir du olimpinius medalius – auksą asmeninėse varžybose Pjongčange ir sidabrą komandinėse.

VIDEO: Alina Zagitova at PyeongChang 2018 - Black Swan | Music Monday

Ji taip pat yra iškovojusi 2018 metų Europos pirmenybių auksą ir laimėjusi „Grand Prix“ finalinių varžybų nugalėtojos titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius