Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų sprendimas: Kamilos Valijevos dopingo bylos verdiktas nebus viešinamas

Rusijos antidopingo agentūra nusprendė Kamilos Valijevos bylą nukišti į konfidencialumo šešėlį – sprendimas nebus pranešamas viešai.
Vladimiras Putinas ir Kamila Valijeva per olimpiečių pasveikinimą Kremliuje.
Vladimiras Putinas ir Kamila Valijeva per olimpiečių pasveikinimą Kremliuje. / „Scanpix“/AP nuotr.

K.Valijeva laimėjo aukso medalį komandinėse varžybose Pekino olimpinėse žaidynėse, tačiau tuomet jos mėginyje buvo rasta draudžiamos medžiagos.

Jai buvo pritaikyta dalinė diskvalifikacija, rusė dalyvavo varžybose toliau ir individualioje rungtyje užėmė ketvirtąją vietą.

Ir nuo tada Rusija ėmėsi tyrimo.

„Griežtai laikantis tarptautinių ir Rusijos atidopingo standartų, taip pat turint omenyje bylos aplinkybes, RUSADA nesirengia pranešti teismo datos, sprendimo ir kitų detalių“, – pranešta buvo penktadienį.

Pranešime net nebuvo paminėtas K.Valijevos vardas, ji buvo vadinama „moterimi čiuožėja, atstovavusia Rusijos olimpinio komiteto komandą“. Būtent taip Rusija buvo žinoma olimpinėse žaidynėse, nes šalis oficialiai yra diskvalifikuota už sistemingą dopingo vartojimą.

RUSADA numato, kad čiuožėja yra „saugomas asmuo“, remiantis antidopingo taisyklėmis. Šį statusą ji įgavo, nes buvo jaunesnė nei 16 metų amžiaus, kuomet pridavė mėginį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva

Nėra aišku, ką toks RUSADA pranešimas gali reikšti pačiai čiuožėjai. Pekine nebuvo surengta medalių teikimo ceremonija komandinių varžybų nugalėtojams apdovanoti – būtent dėl to, kad K.Valijevos mėginys parodė teigiamą rezultatą. Sidabrą tada laimėjo JAV, bronzą – Japonija, Kanada liko ketvirta.

Po šio jaunosios rusės dopingo skandalo Tarptautinė čiuožimo sąjunga pakėlė minimalaus amžiaus kartelę olimpinėse žaidynėse iki 17 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius