-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šaudykloje klydęs V.Strolia šliuožė įspūdingai greitai, bet vieta neliko patenkintas

Kontiolahtyje (Suomija) vykstančiame pirmame 2022-2023 metų pasaulio biatlono taurės sezono etape šeštadienį sportininkai varžėsi sprinto rungtyse. Tradiciškai tarp lietuvių sėkmingiausiai pasirodė Vytautas Strolia, net ir su dviem baudos ratais užėmęs 22 vietą.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Christian Manzoni/IBU nuotr.

Vyrų 10 km sprinte V.Strolia po kartą suklydo abiejose šaudyklose, tačiau trasoje demonstravo įspūdingą greitį. Po pirmo šaudymo mūsiškis buvo 46-as, antrojo – 32-as. Per paskutinį distancijos ratą Lietuvos biatlonininkui pavyko aplenkti dar net 10 varžovų.

„Varžybas galima vertinti vidutiniškai. Važiavosi gana neblogai, bet šaudykloje buvo dirbti sunku. Šiandien kažkaip tokia diena, kad sunku koncentruotis. Gulint nepataikytas šūvis buvo netolimas, neužsidarė gabaritas – pritrūko sėkmės. O stovint jaučiau, kad sunkiau šaudyti, dėl to užtrukau šiek tiek ilgiau, jog padaryčiau kuo mažiau tų klaidų. Greičiu trasoje esu patenkintas, teisingai išdėsčiau jėgas varžybų metu ir slidės dirbo gerai. Treneriui sakiau, kad 22 vieta nebedžiugina. Reikia pasimokyti iš klaidų ir stengtis, kad tų klaidų būtų pakartota kuo mažiau“, – pasirodymą įvertino V.Strolia.

Antradienį vykusiose 20 km asmeninėse lenktynėse anykštėnas užėmė 8 vietą, per keturis šaudymo ruožus suklydęs vos sykį. Pastebimai daugiau sprinto rungtyje klydo ir kiti varžovai, nors oro sąlygos šaudyti buvo palankios.

„Šiandien nebuvo vėjo, bet sprinte yra skubėjimas, be to sunkus priėjimas prie šaudyklos. Gaunasi, kad visi truputį greičiau atvažiuoja, sprinte bando skubėti ir pasitaiko daugiau klaidų, ypač stovint“, – paaiškino V.Strolia.

Už 22 vietą geriausiam Lietuvos biatlonininkui atiteko dar 19 įskaitinių planetos taurės taškų. Bendroje įskaitoje jis rikiuojasi 14-as (53 tšk.), nuo stipriausiųjų dešimtuko atsilikdamas vos 8 taškais. V.Strolia puikiai pradėjo sezoną ne tik asmeniškai, bet ir su komanda – ketvirtadienį vyrų 4x7,5 km estafečių varžybose lietuviai pasiekė istorinę sėkmę, finišavę aštunti.

„Džiugina tiek individuali aštunta vieta, tiek estafetėje, bet faktas, kad su komanda emocijos kitokios. Visi patenkinti, visiems gerai. Su komanda neišeidavo pasirodyti gerai, o dabar visi padarėme gerą darbą. Labai džiugu, kiekvienas pasiimsime užtikrintumo ir žinojimo, kad galime kovoti. Bandysime tą pakartoti“, – teigė V.Strolia.

Sprinto varžybose triumfavo norvegas Johannesas Thingnesas Boe (1+0), kuris 10,5 sek. pranoko tautietį Sturlą Holmą Laegreidą (0+0) bei 28,8 sek. – vokietį Romaną Reesą (0+0). V.Strolia atsiliko 1 min. 32,3 sek.

Į sekmadienį vyksiantį persekiojimą pateko 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių biatlonininkų, tarp kurių atsidūrė ir 58 vietą užėmęs Karolis Dombrovskis. Vieną baudos ratą (1+0) sukęs Pekino olimpinių žaidynių dalyvis nugalėtojui nusileido 2 min. 27,2 sek. Tomas Kaukėnas užėmė 69 vietą (1+1, atsiliko 2 min. 47 sek.), o Linas Banys – 95-ą (1+1, atsiliko 4 min. 38,3 sek.).

Moterų 7,5 km sprinte Lietuvos biatlonininkėms koją kišo klaidos šaudyklose: penkis baudos ratus sukusi Natalija Kočergina liko 85-a (3+2), o keturiskart suklydusi Gabrielė Leščinskaitė – 86-a (0+4). Nugalėjusiai austrei Lisai Theresai Hauser (0+0) mūsiškės nusileido atitinkamai 3 min. 49,3 sek. bei 3 min. 52,1 sek.

Sidabrą iškovojo 17,3 sek. čempionei pralaimėjusi italė Lisa Vitozzi (0+1), bronzą – 24,2 sek. atsilikusi švedė Linn Persson (0+0).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius