-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Ambrulevičius: sieksiu įrodyti, kad metai praleisti dailiajame čiuožime nenuėjo veltui

Ketvirtasis pasaulio čempionatas ir ketvirtoji nesėkmė. Kaunietis Saulius Ambrulevičius vyrų varžybų atrankoje užėmė 24 vietą ir liko toli nuo pagrindinio planetos pirmenybių etapo. Nepaisant žemo rezultato, 19-metis čiuožėjas džiaugėsi, kad sugebėjo čiuožti jausdamas stiprius kirkšnies skausmus.
Saulius Ambrulevičus
Saulius Ambrulevičus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ledas

Į pasaulio čempionatą sugrįžai po dvejų metų pertraukos. Kaip įvertintum savo pasirodymą?

– Pusę velnio. Turint galvoje traumą, manau pasirodžiau net  geriau nei pats tikėjausi. Be to, sučiuožiau geriau nei ankstesniuose čempionate. Progresas šioks toks yra, tik ne toks, kokio pats norėčiau. Europos ir pasaulio čempionatuose vis nesiseka parodyti savęs. Šį sezoną tik vieneriose varžybose sugebėjau parodyti tai, ką galiu ir daugiau nei dvidešimčia balų pagerinau savo asmeninį rezultatą. Tai man padėjo kvalifikuotis į pasaulio čempionato atranką.

Prieš Europos čempionatą gavai traumą, prieš pasaulio taip pat. Ką susižeidei šįkart?

– Likus kiek daugiau nei savaite iki varžybų per treniruotę pasitempiau kirkšnį. Buvome pas medikus, kurie tris savaites uždraudė čiuožti. Aš atsisakiau, nes jaučiau, kad galėsiu čiuožti. Šiandien prieš pat pasirodymą ėmiau abejoti, ar tikrai sugebėsiu čiuožti. Džiaugiuosi, kad nugalėjau skausmą ir padariau viską, ką galiu.

Ant ledo pasirodei trečiasis. Čiuožiant pirmoje grupėje tikėtis geresnių teisėjų įvertinimų sunku?

– Taip jau nuo senų laikų galioja ir nieko čia nepakeisi. Bet kuriuo atveju, viskas priklauso nuo sportininko. Būti pirmoje grupėje yra minusas, bet net ir tie, kurie čiuožia vėliau, kartais krenta į paskutiniąsias vietas. Toks jau tas sportas.

Lietuvoje konkurentų neturi, ar tai šiek tiek pristabdo tavo progresą?

– Netgi ne šiek tiek. Kai Lietuvoje čiuožė dar vienas sportininkas Viktoras Šilovas, konkurencija skatino tobulėti abu. Gaila, kad jis pasitraukė iš didžiojo sporto. Nuolat priversdavome vienas kitą pasitemti, neatsilikti. Jam išėjus man tapo sunkiau. Tikrai buvo momentų, kai ir pats norėjau viską mesti, bet vis atrandu savyje motyvacijos ir noro siekti tikslų.

Dalyvavai jau keturiuose pasaulio čempionatuose. Ką tau davė ši patirtis?

– Aš manau, kad patirtis yra vienas svarbiausių dalykų mano karjeroje. Tikrai mačiau ir patyriau labai daug, bet atsiskleisti čempionatuose vis dar nesugebėjau. Žinau, kad nenuleisiu rankų. Noriu įrodyti sau ir kitiems, kad metai praleisti šiame sporte buvo prasmingi ir nenueis veltui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius