-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgalių spaudimo sulaukęs Suomijos ledo ritulio klubas neišvyko į Minską

Helsinkio „Jokerit“ klubas neatvyko į Minską, kur ketvirtadienio vakarą turėjo žaisti Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) sezono atidarymo rungtynes prieš vietos „Dinamo“ klubą.
Helsinkio „Jokerit“ ledo ritulininkai
Helsinkio „Jokerit“ ledo ritulininkai / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, jog „Jokerit“ klubo ledo ritulininkai nepasirodė Helsinkio oro uoste ketvirtadienio popietę ir neišskrido į Baltarusijos sostinę, kurią jau beveik mėnesį drebina protestai dėl falsifikuotų prezidento rinkimų rezultatų.

„Jokerit“ klubas pranešė apie atšauktą susitikimą, tačiau plačiau situacijos nekomentavo.

„Rungtynės, turėjusios įvykti šiandien, buvo atšauktos. To priežastis kiek vėliau išdėstys KHL“, – teigiama klubo pranešime.

Vis dėlto Suomijos žiniasklaida trimituoja, kad sprendimas buvo priimtas dėl protestų Minske.

„Jokerit“ ledo ritulininkai dar prieš skrydį sulaukė spaudimo iš savo sirgalių – Suomijos klubo aktyviausi aistruoliai pranešė, jog boikotuos savo palaikomos komandos namų rungtynes, jei ši išskris į Baltarusiją.

„Dėl situacijos Baltarusijoje ir žmogaus teisių pažeidimų, negalime pateisinti rungtynių Minske“, – sirgaliai oficialiu pranešimu trečiadienį kreipėsi į „Jokerit“ klubą.

Helsinkio komandos vadovas Jari Kurri kiek anksčiau teigė bandęs susitarti su „Dinamo“ vadovais dėl rungtynių nukėlimo, tačiau Minsko klubas į kalbas apie tai nesileido.

Dėl to „Jokerit“ planavo vykti į Minską tik rungtynių dieną, o iš karto po to keliauti į Rygą, kur jų laukia antrojo sezono turo mačas.

Vis tik galiausiai buvo nuspręsta įsiklausyti į sirgalių balsą ir nevykti į Baltarusiją.

Toks sprendimas neabejotinai pasieks ir Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos ausis – „Dinamo“ yra mėgstamiausia kaimyninės šalies vadovo sporto komanda.

Kol kas neaišku, kokios sankcijos už praleistas rungtynes gresia Helsinkio komandai. Pagal lygos taisykles jai gresia ne tik techninis pralaimėjimas, bet ir finansinės sankcijos.

„Jokerit“ yra vienintelė Suomijos komanda KHL pirmenybėse. Be jos, Kontinentinėje lygoje dar žaidžia po vieną komandą iš Baltarusijos, Latvijos ir Kazachstano bei net 18 Rusijos klubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius