Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siurprizas net ir Dainiui Zubrui: Lietuvos ledo ritulio rinktinei be finansinio atlygio vadovaus vokietis Berndas Haake

Iš Vokietijos į Vilnių atvykęs naujasis mūsų šalies ledo ritulio treneris Berndas Haake tapo netikėtu spaudos konferencijos svečiu. Speciali konferencija buvo surengta į Lietuvą grįžusiam ledo ritulininkui Dainiui Zubrui, bet jis, kaip ir žiniasklaidos atstovai, pirmą kartą išgirdo apie pokyčius mūsų šalies nacionalinėje komandoje.
Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai
Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai / Luko Balandžio nuotr,

D.Zubrų nustebino ne tik žinia, kad Lietuvos ledo ritulio rinktinė turi naują vadą. Jį pribloškė pats pirmasis žurnalistų klausimas.

Apie lapkričio 8-11 dienomis vyksiančią atranką į Sočio žiemos olimpines žaidynes D.Zubrus išgirdo tik tuomet, kai žiniasklaidos atstovai pasiteiravo, ar jis ketina prisijungti prie Lietuvos rinktinės.

„Kada tas vyksta? Aš dar negirdėjau apie tai (šypsosi). Visko gali būti, nes NHL lokautas prasidėjo ir kiek jis tęsis – niekas nežino. Praėjusį kartą praradome visus metus. Dėl Lietuvos rinktinės negaliu tiksliai pasakyti taip, ar ne“, – nustebęs kalbėjo Naujojo Džersio „Devils“ žaidėjas.

Dėl Lietuvos rinktinės negaliu tiksliai pasakyti taip, ar ne.

Antradienį viešai išplatintame Lietuvos ledo rinktinės kandidatų sąraše įtraukta ir D.Zubraus pavardė. Kodėl jis nebuvo apie tai įspėtas paaiškino LLRF generalinis sekretorius Tomas Budrauskas.

„Mes kiekvieną kartą tikimės išvysti Dainių žaidžiantį rinktinėje. Bet norai kartais prasilenkia su galimybėmis. Todėl mes taip nedrąsiai, net neatsiklausę Dainiaus kaip ir kiekvieną kartą įtraukėme jį į kandidatų sąrašą. Mūsų viltis žūsta paskutinė. Taip yra ir šį kartą. Jei susiklostys palankios aplinkybės, kaip sakė pats Dainius, galbūt mes jį ir pamatysime rinktinėje“, – teigė T.Budrauskas.

„O kur čia viskas vyks?“, – federacijos atstovo paklausė ir susirinkusiųjų šypsenas sukėlė D.Zubraus klausimas.

„Dainiau mes tau suteiksime pačias geriausias sąlygas. Šis miestas labai gražus, galėsi į tas Turkiškas pirtis nueiti“, – pusiau rimtai, pusiau juokais didžiausią šalies ledo ritulio žvaigždę įkalbinėjo T.Budrauskas.

Luko Balandžio nuotr,/Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai
Luko Balandžio nuotr.

„Žinau, kad Budapeštas labai gražus, bet jeigu važiuosiu, tai ne į pirtis eiti, o ledo ritulį žaisti“, – atkirto D.Zubrus.

Paskutinį kartą D. Zubrus šalies rinktinės gretose rungtyniavo 2005 metais. Anuomet Olandijoje vykusiose pirmojo diviziono pirmenybėse per ketverias rungtynes lietuvis pelnė tris įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Paaiškėjo naujasis treneris

Per spaudos konferenciją pirmą kartą buvo paskelbta, jog naujuoju Lietuvos ledo ritulio rinktinės strategu sutiko tapti 66-erių vokietis  Berndas Haake.  Jis  mūsų šalies komandai vadovaus be finansinio atlygio.

„Jis dirbs savanoriškais pagrindais, kaip tokiais atvejais sakoma: už „ačiū“. Padengsime tik būtiniausias transporto išlaidas. Jis pakankamai profesionalus, turi patirties ir jo požiūris į ledo ritulį profesionalus. Kaip mums aktualu šiuo metu, treneris yra vokietis, o vokiška drausmė mūsų rinktinei tikrai nepakenks“, – savo sprendimą aiškino federacijos nariai.

Galimybę išvysti ir pabendrauti su būsimuoju rinktinės vedliu turėjo ir D.Zubrus. Kuomet  B.Haake įžengė į salę, jis pirmiausiai paspaudė ranką garsiam žaidėjui, o šis mielai sutiko su treneriu pasišnekučiuoti.

Iššūkis be pinigų

B.Haake neslėpė, kad negaus jokio finansinio atlyginimo. Visgi jam tai – rimtas iššūkis ir svarbi karjeros galimybė.

„Daugelį metų aš buvau kartu su Kanados, Norvegijos, Jungtinių Amerikos valstijų, Vokietijos  rinktinėmis, o su jūsų federacijos prezidentu susitikau šių metų pasaulio čempionate. Išgirdau, kad yra galimybė dirbti treneriu Lietuvai, o tai iššūkis. Juo labiau, jog tai pirmas kartas istorijoje, kuomet treneris iš Vakarų atvyksta dirbti į Rytų Europos valstybę. Aš neturiu kontrakto, bet esu čia tam, kad padėčiau jūsų rinktinei. Man tai labai svarbu“, – teigė B.Haake.

Aš neturiu kontrakto, bet esu čia tam, kad padėčiau jūsų rinktinei.

„Aš nemoku jūsų kalbos, bet žinau, kad jūsų vaikinai kalba angliškai. Nemanau, jog turėsime dėl to problemų. Jau mačiau keletą vaizdo įrašų, kuomet Lietuvos komanda žaidė pasaulio čempionatuose. Galiu patikinti – tai gerų žaidėjų ekipa, tačiau jie rungtyniauja devyniuose skirtingų šalių klubuose ir nėra taip lengva sujungti juos į vieną komandą. Pasistengiu tai padaryti“, – kalbėjo sporto ir biologijos mokytoju specialybę turintis treneris.

Nuo 2006 metų iki 2012-ųjų jis dirbo Vokietijos „Iserlohn Roosters“ komandos trenerio asistentu.

Viltį, jog mūsų komandą sustiprins D.Zubrus išreiškė ir pats strategas: „Pirmiausia, jis turi priimti sprendimą, ar jis pats to nori. Jeigu jis per NHL lokautą nuspręs žaisti KHL lygoje Rusijoje, tuomet aš net neabejoju, kad jis žais ir už Lietuvą“.

Vokiečio debiutas, vadovaujant Lietuvos komandai, įvyks jau po poros mėnesių, kuomet mūsų šalies rinktinė varžysis olimpiniame atrankos turnyre. G grupės atrankoje mūsiškiai grumsis su trijų  valstybių rinktinėmis – Vengrijos, Olandijos ir šiuo metu vykstančio atrankos turnyro K grupės nugalėtoja.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius