Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Snieglentininkas M.Morauskas: „Pačiam įdomu, kaip naujus triukus įvertins teisėjai“

Snieglentininkas Motiejus Morauskas jau parą vieši Lozanoje. Su tėčiu, kuris yra ir Motiejaus treneris, sportininkas išbando trasas, kuriose sausio 19-22 dienomis varžysis dėl jaunimo olimpinių žaidynių apdovanojimų.
Motiejus Morauskas
Motiejus Morauskas / LTOK nuotr.

M. Morauskas prieš startus nestokoja geros nuotaikos. Nors pasiruošimą žaidynėms jaukė smulkūs negalavimai, 17-metis vilnietis jaučiasi per metus patobulėjęs. Kiek – įvertins žaidynių teisėjai.

Apie pasiruošimą artėjančioms varžyboms, ūgio teikiamas privilegijas, paskutinės minutės įšokimą į „nuvažiuojantį žaidynių traukinį“ bei „Big Air“ ir „Slope Style“ rungčių skirtumus M. Morauskas papasakojo portalui LTOK.LT.

– Motiejau, nuo Europos olimpinio jaunimo žiemos festivalio Bosnijoje ir Hercegovinoje, kur Lietuvai prasidėjo pažintį su tavimi ir tavo sporto šaka, praėjo kone metai. Kiek per šį laiką paaugai?

– Fiziškai, tikiuosi, nepaaugau, nes ūgio man ir taip per akis (juokiasi). O su snieglente išmokau porą naujų triukų, jaučiuosi patobulėjęs, „pridėjęs“. Kaip sportininkas kartelę kilstelėjau.

nuotr. asmeninio archyvo/Motiejus Morauskas
nuotr. asmeninio archyvo/Motiejus Morauskas

– Jaunimo olimpinės žiemos žaidynės visai ant nosies. Kaip jautiesi pasiruošęs joms, ko iš savęs reikalausi tokio rango varžybose?

– Labai laukiu šių varžybų, nors nesijaučiu pasiruošęs maksimaliai gerai. Nebuvo lengva treniruotėse, jų procesą ne kartą pertraukė smulkios ligos. Nepaisant to, jaunimo olimpinėse žaidynėse iš savęs reikalausiu švaraus pasirodymo be kritimo, noriu atlikti visus geriausius savo triukus. O kaip juos teisėjai įvertins, bus įdomu ir man pačiam.

– Kokios didžiausios snieglenčių sporto žvaigždės sudarys konkurenciją?

– Lozanoje visi varžovai jauni, tačiau labai aukšto lygio, sugebantys ir pasaulio čempionatuose pelnyti prizines vietas. Teks kovoti su kanadiečiu pasaulio jaunimo čempionu Williamu Buffey, Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje mane įveikusiu šveicaru Nicku Puenteriu ir kitais rimtais vyrukais.

– Varžysiesi „Big Air“ ir „Slope Style“ rungtyse. Paaiškink, kuo jos skirtingos ir kurioje jautiesi geriau?

– „Big Air“ yra varžybos, kuriose vertinamas vienas šuolis. „Slope style“ – tai kliūčių ruožas, susidedantis iš šuolių ir šliuožimo vamzdžiu. Pastarojoje jaučiuosi geriau: man geriau sekasi ant vamzdžio, manau, šioje rungyje pasirodysiu geriau.

– Lozanoje vykstančiose varžybose vėl būsi aukščiausias iš dalyvių. Tau ūgis pranašumas ar atvirkščiai?

– Dėl savo ūgio varžovams galiu atrodyti vyresnis. Su didžiausiu „chebroje“ visi nori draugauti (šypsosi). Kalbant rimtai, ūgis mano rezultatams reikšmingos įtakos nedaro. Tačiau kai dičkis atlieka tą patį pratimą kaip ir mažiukas, atrodo įspūdingai.

– Paskelbus Lietuvos komandą, buvai „pirmas už brūkšnio“. Kaip įšokai į nuvažiuojantį traukinį?

– Man tiesiog nutiko sėkmė. Šio proceso nei pagreitinti, nei pasukti kažkuria linkme neturėjau jokių galimybių. Tiesiog sėdėjome su tėčiu ir meldėmės, kad kuri nors šalis atsisakys vietos ir užleistų mane. Taip ir nutiko (juokiasi).

– Prieš metus juokavai, kad du viename – treneris ir tėtis – ne pati geriausia kombinacija. Bet vaisių ji duoda. Kokia situacija dabar?

– Vis dar lieku prie savo nuomonės ir sakau, kad šitas „du viename“ man nėra visiškai prie širdies. Žinot, tėtis yra žmogus, kuriuo pasitiki labiausiai. Bet tuo pačiu ir tas, kurio ne visad norisi klausyti. O sporte trenerio klausyti privaloma.

Priminsime, jog 2019 metų vasarį Europos jaunimo olimpiniame žiemos festivalyje Sarajeve M. Morauskas „Big Air“ rungtyje iškovojo antrąją vietą. Tai buvo vienintelis Lietuvos komandos medalis Bosnijoje ir Hercegovinoje vykusiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius