Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialiniame tinkle „Facebook“ Isabella Tobias pasirašė „Už“ pilietybės suteikimą, internete renkami ir peticijos parašai

Pirmadienį Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei nesuteikus pilietybės išimties tvarka JAV pilietei dailiojo čiuožimo atstovei Isabellai Tobias tarp internautų kilo diskusijų audros. Socialiniame tinkle „Facebook“ prie vienos iš iniciatyvų prisijungė ir pati čiuožėja, taip pat renkami peticijos parašai dėl pilietybės išimties tvarka suteikimo.
Socialiniame tinkle „Facebook“ vykdoma iniciatyva sulaukė daugybės atsiliepimų
Socialiniame tinkle „Facebook“ vykdoma iniciatyva sulaukė daugybės atsiliepimų

Peticiją internete antradienio rytą jau buvo pasirašę per 300 asmenų. Peticijoje, kuri adresuota prezidentūrai, prašoma „suteikti pilietybę I.Tobias, dailiojo čiuožimo atstovei, kuri nori atstovauti mūsų tėvynei“.

Peticiją galima pasirašyti iki birželio 1 dienos.

Taip pat socialiniame tinkle „Facebook“ plinta įrašas „Suteikit pilietybę!“. Jo tekste rašoma: „Tikriausiai girdėjote, kad mūsų prezidentė nesuteikė pilietybės čiuožėjai Isabellai Tobias ir užkirto kelią mūsiškiui Deividui Stagniūnui bei visai Lietuvai čiuožti žiemos olimpinėse žaidynėse bei laimėti medalių.

O mes norime, kad pilietybė būtų suteikta! Jeigu ir tu nori, kad pilietybė būtų suteikta, pasirašyk prie šio įrašo bei pasidalink šia nuoroda su draugais!“ Ši nuoroda jau sulaukė pusę tūkstančių „Like“ paspaudimų, o komentarų skiltyje pasirašė ir pati I.Tobias. Jos komentaras buvo trumpas, bet aiškus: „Už“. 

Pati amerikietė kol kas atsisako komentuoti prezidentės D.Grybauskaitės sprendimą: „Man reikia laiko, kad visa tai suvokčiau. Kol kas negaliu kalbėti, nes man tai per daug skaudu.“

21-erių metų I.Tobias buvo būtina Lietuvos pilietybė, kad su 27-erių Deividu Stagniūnu galėtų atstovauti Lietuvai žiemos olimpinėse žaidynėse.

Prisijunkite prie mūsų sporto grupėje „Facebook“ tinkle ir išreikškite savo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius