-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltintas dėl dopingo, nubaustas 4 metams dėl girtuokliavimo

Keturi Kazachstano biatlono rinktinės sportininkai sulaukė sankcijų dėl drausmės pažeidimų. Atsižvelgus į trenerio pareiškimus, biatlonininkai kaltinami dėl besaikio alkoholio vartojimo per treniruočių stovyklą Austrijoje. „Viename kambaryje jie išdergė visą sieną“, – pasakojo viešbučio tarnyba.
Antonas Pantovas
Antonas Pantovas / „Scanpix“ nuotr.

„Mes turime nulį tolerancijos tokiam elgesiui, šie biatlonininkai teikia prastą įvaizdį mūsų šaliai. Tai yra nepateisinama“, – pareiškė Kazachstano biatlono federacijos prezidentas Yermekas Kizatovas.

Skaudžiausiai nubaustas Antonas Pantovas, kuriam skirta ketverių metų diskvalifikacija.

Timuras Kucas, Vladislavas Vitenko ir Romanas Jereminas po vienerius metus negalės varžytis jokiose varžybose – nei tarptautinėse, nei vietinėse.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Biatlono varžybos.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Biatlono varžybos.

Kas tiksliai įvyko sausio 29 dieną viešbutyje nėra aišku.

Kazachstano biatlono federacija remiasi trenerio Maksato Šaranovo ir viešbučio administracijos pasakojimais, pagal kuriuos ketvertas sportininkų naktį audringai linksminosi ir sugadino baldus koridoriuje. Kazachstano rinktinės treneris aptiko ketvertą sunkiai besiorientuojančius, o kambaryje buvo daug tuščių butelių.

Tačiau A.Pantovas viską neigia.

View this post on Instagram

Вдруг кому-то интересно - дорога из Франции, ребят с оружием. . Вылетаем из Женевы(Швейцария). 8 спортсменов без представителя, тренера, менеджера ну или кто там у нас должен за нас отвечать. Документов на оружие нет, денег впритык заплатить за кейсы. . 1ое на стойке регистрации сообщают что оружие не зарезервированно для перевозки в компании, час разбирательств оружие взяли. . 2ое в аэропорту Женевы свои внутренние сборы, денег нет. Хорошо у одного из спортсменов на карте оказались сбережения, сумма не маленькая, по меркам наших зарплат (400 евро). . 3е оказывается, как объяснили нам в полиции, в Швейцарии свои законы на оружие и документов таких у нас вообще нет, как в принципе и любых других. Наверно нам повезло что их начальнику нравится биатлон и он дал добро чтоб мы забрали оружие. . 4е благодаря грамотной продуманной логистике, пересадка с одного самолёта в другой проходила сутки. . P.s. не надо мне снова звонить и говорить зачем ты так пишешь. . Отметьте кого отметить))

A post shared by Anton Pantov (@anton.pan_v) on

Savo „Instagram“ paskyroje jis išpublikavo savo versiją.

Pagal ją, trenerio Maksato Šaranovo viešbutyje nebuvo, o dėl butelių viešbučio šeimininkė nesiskundė.

„Mane supykino naktį, nes aš sunkiai atlaikau aklimatizaciją kalnuose, – teisinosi 28 metų sportininkas. – Ir tai įvyko prie tualeto. Naktį nepradėjau tvarkytis, nes nebuvo su kuo, o visi miegojo. Ryte tai išvydo tvarkytoja, bet nebuvo taip, kaip aprašyta.“

A.Pantovas tvirtino, kad 23 val. vakare jie jau buvo savo lovose.

Šio biatlonininko pavardė nuskambėjo neseniai kitoje istorijoje.

2019 metų rugsėjį buvo rašoma, kad A.Pantovas yra vienas iš devynių Kazachstano biatlonininkų, įtariamų dėl dopingo.

2017 metais austrų policija surengė reidą ir patikrino Kazachstano komandą, nes prie viešbučio buvo rasta galimų įkalčių.

Austrų ir italų pareigūnai buvo pradėję kriminalinį tyrimą, bet įrodymų pritrūko ir sportininkai, iš kurių šeši atstovavo Kazachstano olimpinei rinktinei, buvo išteisinti.

Taip A.Pantovas išvengė diskvalifikacijos dėl dopingo, bet buvo nubaustas ilgesne sankcija dėl įtarimų vartojus alkoholį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius