Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilingieji kinai – dailiojo čiuožimo čempionai būsimos olimpiados žemėje

Sui Wenjing ir Han Cong – daugeliu aspektų labai nepanaši pora į savo tautiečius ant ledo. Kinai jau daugelį metų priklauso porinio čiuožimo elitui, bet šis duetas unikalus ir be galo stilingas. O svarbiausia – vienas geriausių pasaulyje. Bent jau Keturių žemynų čempionate kinams neprilygo niekas.
Sui Wenjing ir Han Cong
Sui Wenjing ir Han Cong / „Scanpix“/AP nuotr.

Jei dailiajame čiuožime Europa turi savo čempionatą, tai kitų žemynų ledo meistrai kasmet varžosi Keturių kontinentų pirmenybėse. Šiuo metu geriausi Amerikos, Azijos, Afrikos ir Okeanijos atstovai varžosi Gangneunge (Pietų Korėja) – toje pačioje arenoje, kur kitąmet bus surengtos žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo varžybos.

Keturių žemynų čempionatas puiki repeticija prieš artėjančias olimpines žaidynes. Ne tik organizatoriams, bet ir dailiojo čiuožimo lyderiams. Dailusis čiuožimas Pietų Korėjoje – viena populiariausių sporto šakų, nors po olimpinės čempionės Kim YuNa pasitraukimo ši šalis jau nebeturi tokio lygio žvaigždžių ant ledo.

Porinio čiuožimo varžybose Gangneunge aukso medaliais pasidabino kinai Sui Wenjing ir Han Cong. Šį titulą pasaulio vicečempionai iškovojo antrus metus iš eilės. Įdomu, kad pasirodymas Pietų Korėjoje kinams buvo pirmasis sezone. Mergina gydėsi sunkias pėdų traumas, bet spėjo atsigauti ir neabejotinai sugrįžo dar stipresnė, nei kada nors anksčiau.

Kinai daugelį ypač žavi savo išskirtiniu stiliumi. Pankiškos šukuosenos, modernumas ir netradiciniai muzikos kūriniai ant ledo – tai, regis, nė kiek nepanašu į klasiką besirenkančias kinų poras, bet S.Wenjing ir H.Cong yra būtent tokie.

Susumavus trumposios ir laisvosios programos rezultatus kinai surinko 225.03 balus ir daugiau nei 12 balų aplenkė dabartinius pasaulio čempionus, vieną garsiausių planetos duetų kanadiečius Meagen Duhamel ir Ericą Radfordą.

„Man didelė garbė laimėti medalį. Nemanykite, kad šis medalis skirtas tik mums. Jis skirtas visiems, kurie mums padėjo. Esame be galo laimingi“, – kalbėjo H.Cong.

Jūsų dėmesiui Kinijos poros trumposios ir laisvosios programos pasirodymai:

VIDEO: Wenjing SUI / Cong HAN Short Program Four Continents Championships 2017
VIDEO: 4CC Wenjing SUI / Cong HAN FS HD

Gangneungo ledo arenoje rengiamas Keturių Žemynų čempionatas – pirmosios tarptautinės varžybos. Šiuose ledo rūmuose kitąmet vyks ne tik dailusis čiuožimas, bet čiuožimo trumpuoju taku olimpinės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius