Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavusi smuikininkė Vanessa Mae nuo slidinėjimo nušalinta 4 metams

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavusi smuikininkė Vanessa Mae teisę dalyvauti varžybose įgijo neteisėtai. Po tokių išvadų Tarptautinis slidinėjimo drausmės komitetas nusprendė slidininkę diskvalifikuoti ketveriems metams.
Vanessa Mae
Vanessa Mae / „Scanpix“ nuotr.

Dar liepos mėnesį Slovėnijos slidinėjimo federacijos Vykdomasis komitetas viešai pripažino, jog keturi jos funkcionieriai falsifikavo rezultatus garsios smuikininkės V.Mae naudai, kad ši galėtų startuoti kalnų slidinėjimo varžybose Sočio žiemos olimpiadoje.

Už šiurkščius prasižengimus ir falsifikaciją Slovėnijos slidinėjimo federacija savo keturis darbuotojus nuo veiklos diskvalifikavo ketveriems metams.

2014-ųjų Sočio žiemos žaidynėse smuiko virtuozė V.Mae kalnų slidinėjimo varžybose atstovavo Tailandui, tačiau startavo tėvo pavarde – Vanakorn.

Pagal atrankos į olimpines žaidynes reglamentą, šalys, kurių kalnų slidinėjimo atstovai patenka į pasaulio reitingą „Top–500“ gali tikėtis, kad žaidynių slalomo ir slalomo giganto rungtyse bus du sportininkai – vyras ir moteris.

Funkcionieriai falsifikavo rezultatus garsios smuikininkės V.Mae naudai, kad ši galėtų startuoti kalnų slidinėjimo varžybose Sočio žiemos olimpiadoje.

Tiesa, pastarieji turi įvykdyti papildomas sąlygas – kvalifikacinėse varžybose surinkti ne daugiau kaip 140 baudos balų.

V.Mae per kvalifikacines varžybas Slovėnijos Krvavece „sugebėjo“ įvykdyti reikiamą reikalavimą ir gavo kelialapį į Rusijoje vasarį vykusias Sočio žiemos žaidynes.

Didžiosios Britanijos ir Tailando pilietybes turinti V.Mae slidinėti pradėjo būdama ketverių, o pernai debiutavo tarptautinėse varžybose.

Slovėnijos slidinėjimo federacija savo tyrime konstatuota, kad per šioje šalyje vykusias varžybas buvo pakoreguotas V.Mae rezultatas. Apie tai, kad V.Mae rezultatą reikėtų padaryti tokį, kad jis atvertų smuikininkei-kalnų slidininkei duris į Sočio žaidynes, federacijos atstovų prašė viena Tailando kompanija.

Kaltais pripažinti varžybų direktorius Borutas Hrbotas, pagrindinis teisėjas Vladimiras Mukacas, chronometrininkai Matjažas Goltecas ir Tugo Marinčekas.

Garsi smuikininkė V.Mae kalnų slidinėjimo varžybose užėmė 67-ąją vietą – paskutinę tarp finišavusių sportininkų, pralaimėjusi nugalėtojai 50 sek.

Tačiau sirgaliai dukart nusileidžiančią sportininkę sutiko kaip didvyrę – plojo, dėkojo už gerą pasirodymą. Spaudos centre V.Mae turėdavo praleisti ne mažiau kaip valandą, nes daugelis pasaulio televizijos kompanijų ar žurnalistų norėjo gauti interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius