Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Kumeliauskas: „Laukiu galimybės žaisti kartu su Dainiumi Zubru“

Suomijos aukščiausios ledo ritulio lygos „Liiga“ Turku TPS klube žaidžiantis lietuvis Tadas Kumeliauskas sulaukė pasiūlymo pratęsti kontraktą. Antradienį padėjęs parašą ant naujos sutarties 23-ejų metų lietuvis ledo ritulininkas Suomijoje liks iki 2014-2015 metų sezono pabaigos.
Lietuvos lyderis T.Kumeliauskas (6 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai) su 13 taškų čempionato snaiperių sąraše žengia antras
Tadas Kumeliauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Praėjusių metų rudenį kontraktą su TPS klubu pasirašęs pagal formulę „1+1“ T.Kumeliauskas sulaukė pasiūlymo pratęsti kontraktą nesibaigus sezonui.

Sezono pradžioje traumą gydęsis puolėjas įsibėgėjo ir iš ketvirtojo komandos penketo buvo perkeltas į antrą.

Per 21 rungtynes komandai 4 įvarčius pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs ledo ritulininkas portalui hockey.lt teigė, jog pastaruoju metu jis įgyja vis daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir aikštelėje jaučiasi vis geriau.

– Gavote pasiūlymą sezono viduryje pratęsti kontraktą kitiems metams. Nenustebote?

– Buvo žaidėjų, kurie kontraktus pratęsė jau po mėnesio nuo sezono pradžios. Mes savo kontraktus pratęsėme penkiese. Žinoma, malonu, kad sezono viduryje siūlo pratęsti sutartį, tai suteikia pasitikėjimo. Klube esu patenkintas viskuo, noriu čia įsitvirtinti, tad dabar būsiu ramus dėl ateities klube.

– Neseniai jus perkėlė iš ketvirtojo penketo į antrąjį. Pakilote „karjeros laiptais“?

– Mūsų klube tai didelės įtakos penketas neturi. Svarbiausia – žaidimo minutės. Pirmas, antras penketai labiau puola, žaidžia daugumoje, likusieji du žaidžia mažumoje, atlieka daugiau gynybines funkcijas.

Tiesa, pradėjus žaisti antrajame penkete, padidėjo mano žaistų minučių skaičius nuo 10 iki 17, tad ir pasitikėjimo daugiau, ir galimybių įmušti. Jaučiuosi tvirčiau. Ir komanda atsigauna, žaidžiame neblogai, bet vis pralaimime tai per pratęsimą, tai per baudinius. Bet šansų užsikabinti atkrintamosioms dar turime.

– Balandžio pabaigoje įvyks pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybos Vilniuje. Laukiate šio čempionato?

– Labai laukiu. Senokai bežaidžiau namuose. Čempionatas vyks didžiulėj „Siemens“ arenoj, bus daug pažįstamų, savų sirgalių, tad tikrai noriu kuo greičiau apsivilkti rinktinės marškinėlius. O ir laikas jau būtų iškovoti medalius. Su šia rinktine mes tikrai pajėgūs tai padaryti. Su klubais senokai beiškovojau kokį trofėjų, tad visos viltys į rinktinę.


– Ledo ritulio aistruoliai jau sudarinėja rinktinės penketukus ir jus rikiuoja šalia Dainiaus Zubraus. Kaip vertinate galimybę žaisti kartu su NHL žaidėju?

– Žinoma, labai norėčiau žaisti su Dainium viename penkete. Tai labai patyręs, turintis ko pamokyti žaidėjas. Mūsų klube yra NHL duonos ragavusių žaidėjų, bet Dainius yra Dainius.

– Netrukus prasidės Sočio olimpinės žaidynės. Už kurią rinktinę sirgsite ledo ritulio turnyre?

– Mano komandos draugai amerikiečiai juokiasi ir manęs klausia, kurioje olimpiados grupėje žaidžia Lietuva (juokiasi). Net nežinau kurią komandą palaikyti – galbūt žiūrėsiu rungtynes ir mėgausiuosi. Visos komandos stiprios, bus daug gero ledo ritulio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius