Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicija nenutrūko: Europos čempionais net ir klydę tapo Vokietijos čiuožėjai (video, nuotraukos)

Europos dailiojo čiuožimo čempionate Šveicarijoje, Berne, išdalyti pirmieji medalių komplektai. Po metų pertraukos čempionų vardus susigrąžino Vokietijos pora Aliona Savchenko ir Robinas Szolkowy. Net ir neįprasta šiems čiuožėjams klaida per laisvąją programą neatėmė galimybės atsistoti ant aukščiausio pjedestalo laiptelio.
Aliona Savchenko ir Robinas Szolkowy susigrąžino Europos čempionų vardus.
Aliona Savchenko ir Robinas Szolkowy susigrąžino Europos čempionų vardus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokiečiai A.Savchenko ir R.Szolkowy pirmavo po trumposios programos, tačiau per laisvąją programą, atlikdama suktuką čiuožėja neišlaikė pusiausvyros ir tik stovėdama žiūrėjo, kaip jos partneris baigia vieną iš privalomų elementų. Pora neišvengė ir daugiau klaidelių, tačiau už laisvąją programą gavo 133,89 balo (geriausias asmeninis rezultatas 137,60)

VIDEO: ISU BERNA 2011 27/01/2011 PAIRS FP -13/16- Aliona SAVCHENKO Robin SZOLKOWY

 

„Aš stovėjau ir nežinojau, ką man toliau daryti. Ar sustoti, ar tęsti suktuką. Tokia situacija mano karjeroje susiklostė pirmą kartą. Vis dėlto, esame profesionalai ir privalome susikaupti bei gerai atlikti likusią programos dalį. Ir mums pavyko tą padaryti. Rusijos pora sučiuožė be klaidų, tačiau mes taip pat esame verti aukso“, - sakė A.Savchenko.

 Europos čempionais vokiečiai yra tapę 2007, 2008 ir 2009 metais. Jie už nugaros paliko Europos čempionų titulus gynusius rusus Yuko Kavaguti ir Aleksandrą Smirnovą. Nors ši pora beveik neklydo, jiems pasivyti po trumposios programos pirmavusių vokiečių nepavyko. Už laisvąją programą jie surinko 134,12 balo, tačiau susumavus dviejų programų rezultatus nuo čempionų atsiliko dviem balais.

Pirmą kartą bronzos medaliais pasidabino taip pat Rusijai atstovaujantys Vera Bazarova ir Jurijus Larionovas.

Įdomu, kad nuo 1959 metų Europos čempionato porų varžybas laimi tik rusai arba vokiečiai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius