-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečią kartą Lietuvos pilietybės prašanti A.Reed: „Man tai reikštų visą pasaulį“

Kaune vykusiame Europos čempionate bronzą Lietuvai su Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojusi amerikietė Allison Reed nusprendė trečią kartą kreiptis į Prezidentūrą su prašymu suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

„Atsiliepimai po Europos čempionato tiesiog užtvirtino mano ilgametę meilę šiai šaliai. Bei pabandyti pateikti prašymą Lietuvos pilietybei gauti dar kartelį“, – lietuvišku tekstu instagrame dalinosi amerikietė, nuo 2017-ųjų šokanti drauge su lietuviu Sauliumi Ambrulevičiumi.

„Mums tęsiant savo kelionę kartu, į kurią visada žengdavome su Lietuvos vėliava, (man) reikštų visą pasaulį, jei galėčiau tai daryti toliau kaip oficiali Lietuvos pilietė“, – šįkart teigiamo prezidento Gitano Nausėdos atsakymo vylėsi sulaukti A.Reed.

Allison Reed įrašas „Istragram“ istorijose
Allison Reed įrašas „Istragram“ istorijose

Prieš tai du jos bandymai baigėsi atsakymais „ne“.

Prezidentūra teigė, kad anksčiau poros užimta 4-a vieta Europos čempionate „neįrodo ypatingų nuopelnų“, bet po bronzinio finišo praėjusį mėnesį G.Nausėda jau keitė nuomonę, sakydamas, jog situacija pasikeitė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius su Europos čempionato bronza
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius su Europos čempionato bronza

„Aš esu tiesiog užpildyta visų Lietuvos žmonių meile, kurie už mus viešai reiškė savo nuomones ir palaikymą viešumoje, – savo įrašą instarame tęsė A.Reed. – Aš niekada nesijaučiau labiau Lietuve, nei tuo momentu, lenkiantis prieš jus visus po mūsų pasirodymų.“

„Per pastaruosius keletą teko praleisti labai daug laiko šioje nuostabioje šalyje. Aš sugėriau jos senąją kultūrą, vaikščiojau per juos plačius žaliuosius miškus bei klausiausi ošiančių bangų sėdint pasakiškose paplūdimiuose, kol kasiau savo kojų pirštus smėlio kopose.

Laisvės alėją išvaikščiojau daugiau kartų nei galiu suskaičiuoti, vis užsukdama į „Spurginę“ paskanauti. Dviračiu numyniau iš Klaipėdos iki pat Nidos, leisdama sau atsisėsti ant jos medinio sosto.

Rankomis liečiau Puntuko akmenį bei žengiau medžių viršūnėmis Anykščiuose. Žirgu jodinėjau Sartuose bei šokau naktį ežeran apšviesta nakties žvaigždžių.

Aš susipažinau ir susidraugavau su daugybe draugų, kurie tapo mano šeimos dalimi. Saulius atvėrė savo namų duris ir parodė, kokia ši šalis, iš tiesų, yra nuostabi. Iš visų širdies gelmių galiu teigti, jog Lietuva taip pat tapo mano namais“, – vaizdingai tęsė A.Reed.

Allison Reed įrašas „Istragram“ istorijose
Allison Reed įrašas „Istragram“ istorijose

Ketvirtadienį oficialiai patvirtinta, kad A.Reed pateikė naują prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

„Jos atsidavimas mūsų komandai ir šaliai tapo neįkainojama šių pasiekimų dalimi. Ji niekada nesustojo, kad ir kiek kartų gyvenimas mums kišo pagalius į ratus. Visada atsikeldavome ir tapdavome tik stipresni“, – sulaukti teigiamo Prezidentūros atsakymo vylėsi ir A.Reed partneris kaunietis S.Ambrulevičius.

Sauliaus Ambrulevičiaus įrašas „Istragram“ istorijose
Sauliaus Ambrulevičiaus įrašas „Istragram“ istorijose

Priminsime, jog šokių ant ledo pora S.Ambrulevičius ir A.Reed drauge šoka nuo 2017-ųjų. Visose tarptautinėse varžybose ji atstovauja Lietuvai.

Taisyklės to nedraudžia Europos ir pasaulio čempionatuose. Vis dėlto pačioje svarbiausioje scenoje – olimpinėse žaidynėse – leidžiama varžytis tik vienos šalies atstovams (abu šokėjai privalo turėti tos šalies pilietybę).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed

Dėl šios priežasties S.Ambrulevičius ir A.Reed negalėjo pasirodyti žiemos olimpiadoje Pekine 2022-aisiais, nors buvo iškovoję tokią teisę.

Dailiojo čiuožimo sporto šakoje Lietuva anksčiau buvo suteikusi pilietybes ilgametei Povilo Vanago partnerei rusei Margaritai Drobiazko (pernai pilietybė iš jos atimta dėl viešai reiškiamo palaikymo Rusijos karui Ukrainoje) ir amerikietei Isabellai Tobias, šokusiai su Deividu Stagniūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius