-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečia pergalė iš eilės – Lietuvos U-18 ledo ritulio rinktinė palaužė Pietų Korėją

Trečiadienį 16-mečiai Martynas Grinius ir Lukas Washco pelnė po įvartį, Dominykas Motiejūnas net ir gavęs labai skaudų smūgį, viena koja dirbo gynyboje, o Lietuvos iki aštuoniolikos metų (U-18) ledo ritulio rinktinė dramatiškose pasaulio U-18 IIA diviziono rungtynėse 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) palaužė galingą ir nuolat dėl aukščiausių vietų šiame divizione kovojančią Pietų Korėjos komandą.
Lietuvos U-18 ledo ritulio rinktinė
Lietuvos U-18 ledo ritulio rinktinė / Hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Tai buvo trečioji lietuvių pergalė iš tiek pat galimų ir dabar mūsiškiai jau yra beveik užsitikrinę medalius. Šį vakarą dar žais pergalių savo sąskaitoje neturinčios Estijos ir Australijos rinktinės, o estų pergalės atveju – lietuviai nebenukristų žemiau trečiosios vietos.

Nuo pat pirmų minučių tapo aišku, kad aikštelėje susitinka dvi labai panašaus pajėgumo komandos. Abi komandos nesurengė labai pavojingų išpuolių ir puikiai gynėsi. Visgi klysti pirmieji pradėjo korėjiečiai, kai dešimtą susitikimo minutę dėl pražangos turėjo žaisti keturiese prieš penkis.

Deja, tačiau kiekybinės persvaros lietuviams išnaudoti nepavyko, o likus žaisti apie šešias minutes lietuviai vėl įgavo vieno žaidėjo pranašumą. Po minutės už smūgį lazda per veidą iš aikštės (5+20) buvo pašalintas Donghwanas Kimas ir lietuviai kurį laiką žaidė penkiese prieš tris, o vėliau prieš keturis korėjiečius, tačiau pavojingų išpuolių nesurezgė ir rezultatas liko nepakitęs.

Antrasis kėlinys prasidėjo pirmąja Lietuvos rinktinės pražanga, tačiau mažumoje mūsiškiai sėkmingai gynėsi ir varžovams neleido net pagalvoti apie įvartį. Negana to, po numetimo prie varžovų vartų kilo sumaištis, o Martynas Grinius (26:17) kurioziškai įmušė pirmąjį rungtynių įvartį – 1:0.

Vėliau įtampa kilo, o korėjiečiai nevaldė emocijų ir už nesportinį elgesį Minje Kimas buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis. Deja, tačiau lietuviams realizuoti daugumos nei karto nepavyko.

Likus žaisti mažiau nei minutę aikštės viduryje grubiai ritulį perduodamas klydo Mantas Stankius, o jį perėmęs Hyosukas Kimas smūgiu iš krašto pirmą kartą nuginklavo Lauryną Lubį – 1:1.

Abi komandos per antrąjį kėlinį atliko itin mažai smūgių: lietuviai – 6, korėjiečiai – 5.

Trečią kėlinį lietuviams pavyko įgyvendinti tai, ką sėkmingai jie darė prieš tai dvejose rungtynėse. Paulius Macijauskas atliko perdavimą M.Griniui, kuris vienu lietimu atliko perdavimą į greitą ataką pabėgusiam lietuvių atakų lyderiui L.Washco, kuris tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką bei sugrąžino Lietuvos rinktinei minimalų pranašumą – 2:1.

Kėlinio viduryje lietuviai grubiai suklydo, kai du žaidėjai buvo pašalinti numetimo metu ir teisėjas privalėjo vieną iš žaidėjų pasodinti ant nubaustųjų žaidėjų suolelio. Didelį spaudimą darę korėjiečiai sėkmingai įsitvirtindavo mūsiškių zonoje, tačiau patikimai žaidęs L.Lubys atrėmė visus varžovų smūgius.

Kėliniui artėjant į pabaigą D.Motiejūnas kūnu sustabdė stipriai smūgiuotą korėjiečio ritulį ir vos pastovėdamas ant kojų toliau sėkmingai gynėsi, kol ritulys buvo prispaustas vartininko. Gynėjas tik komandos draugų padedamas sugebėjo palikti ledą.

Likus žaisti 2 su puse minutės korėjiečiai tris kartus vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau spaudimą atlaikę lietuviai triumfavo ir iškovojo labai svarbią pergalę kovoje dėl aukso medalių.

Šiose rungtynėse L.Lubys atrėmė 24 iš 25 varžovų smūgių, tuo tarpu Korėjos rinktinės vartininkas Jungas Ho Ha – 24 iš 26.

Lietuviai surinko 8 baudos minutes, tuo tarpu korėjiečiai – 45.

Ketvirtadienį čempionate bus laisva diena, o penktadienį lietuviai kovos su 6 taškus turinčiais Didžiosios Britanijos ledo ritulininkais, o pergalės atveju dar prieš paskutines rungtynes su Australija užsitikrintų aukso medalius.

Praeityje Pietų Korėja dažnai blaškėsi tarp IA ir IIB divizionų, tačiau per pastaruosius penkerius metus ten apsilankė tik kartą. Nors praėjusių metų čempionatas vyko būtent jų šalyje ir jie labai tikėjosi sugrįžti į IA divizioną, tačiau jau pirmose rungtynėse jų planus gerokai pakoregavo Lietuvos ledo ritulininkai, kurie varžovus įveikė rezultatu 4:2. Čempionato pabaigoje korėjiečiai dar pralaimėjo ir estams (3:4) bei rumunams (1:2) ir liko ketvirtoje pozicijoje.

Įprastai IIA divizione korėjiečiams sekasi gana neblogai: jie per 9 bandymus yra penkis kartus iškovoję auksą bei tris kartus džiaugėsi sidabru.

Čia, Taline, korėjiečiai treniruojasi dažniau nei visos kitos komandos, tačiau tai jiems nepadėjo įveikti Lenkijos ledo ritulininkų (0:4) ir vienintelę pergalę jie šventė tik prieš australus (4:1). Tuo tarpu lietuviai pirmose rungtynėse 4:3 palaužė lenkus ir 7:0 sutriuškino Estijos rinktinę.

Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčių skirtumas, įvarčiai, taškai):

1. Lietuva 3 3 0 0 0 +9 13:4 9

2. Didžioji Britanija 3 2 0 0 1 +9 19:10 6

3. Lenkija 3 2 0 0 1 +4 12:8 6

4. Pietų Korėja 3 1 0 0 2 -2 5:7 3

5. Estija 2 0 0 0 2 -10 3:13 0

6. Australija 2 0 0 0 2 -10 3:13 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius