Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Treniruočių rutiną olimpiečiai iškeitė į neeilinę fotosesiją

Pjongčango žiemos olimpinėms žaidynėms besirengiantys sportininkai vienai dienai pamiršo įtemptas treniruotes ir išbandė save modelių amplua. Specialioje fotosesijoje jie pristatė „Audimo“ sukurtas Lietuvos olimpinės rinktinės „LTeam“reprezentacines bei laisvalaikio aprangas, kurios išsiskirs ir jose atvaizduotais valstybės šimtmečio minėjimui skirtais motyvais.
Marija Kaznačenko
Marija Kaznačenko / LTOK nuotr.

Iki Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių likus beveik šimtui dienų, joms besiruošiantys sportininkai privalo skirti laiko ir atokvėpiui bei prasiblaškymui. Progą trumpam atitrūkti nuo rutinos suteikė „Audimo“ fotosesija, kurios metu olimpiečiai trumpam virto modeliais. Fotosesijos metu norėta perteikti žiemos žaidynių dvasią, tam įgyvendinti pasitelktos specialios ledo paviršių primenančios dekoracijos. Dominuoja balta, ledo spalvos, kurios sukuria žiemos aplinką bei beribių ledynų vaizdą. „LTeam“ nariai drąsiai stojo prieš kameras ir išbandė naująsias žiemos olimpinių žaidynių aprangas.

Modelio duonos ragavo „LTeam“ rinktinės nariai: biatlonininkai Karolis Dombrovskij, Vytautas Strolia ir Diana Rasimovičiūtė, slidininkai Marija Kaznačenko, Tautvydas Strolia. Fotosesijos metu išbandytas aprangas mūsų šalies olimpiečiai dėvės olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijų metu.

„Anksčiau dalyvauti fotosesijoje nebuvo tekę. Nauja patirtis visada suteikia daugybę teigiamų emocijų. Iš arčiau susipažinęs su modelio darbu, supratau, kad juo būti negalėčiau. Reikia mokėti per daug pozų, skirtingų veido mimikų. Tektų labai daug laiko praleisti treniruojantis prieš veidrodį. Geriau liksiu sporte. Treniruotės man suteikia gerokai daugiau malonumo“, – šmaikštavo slidininkas Tautvydas Strolia.

Jam pritaria ir biatlonininkas Vytautas Strolia.

„Buvo įsimintina diena! Kartais reikia štai taip atitrūkti nuo treniruočių ir prasiblaškyti. Tikrai labai smagiai leidome laiką, sutikau seniai matytus kolegas, su kuriais pasimatau tik treniruočių stovyklose. Tiesa, net neįsivaizdavau, kad pasiruošimas fotosesijai trunka taip ilgai“, – teigia jis.

Biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė sako fotosesijos metu atkreipusi dėmesį į naujųjų aprangų patogumą ir džiaugėsi, kad olimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinė atrodys stilingai.

„Naujoji apranga atrodo puikiai, o ją dėvėti labai patogu, visi judesiai laisvi. Drabužių kokybė yra paties aukščiausio lygio, jaučiuosi lyg ji būtų sukurta būtent man. Manau, atidarymo ir uždarymo ceremonijų metu atrodysime labai šiuolaikiškai ir stilingai“, – teigia ji.

Oficialaus Lietuvos olimpinės rinktinės „LTeam“ aprangų gamintojo „Audimas“ vykdančioji direktorė Vesta Krungolcienė teigia, kad fotosesija siekta perteikti ne tik komandinę dvasią bei tautos vienybę, bet ir modernų, besikeičiantį Lietuvos įvaizdį.

„Fotosesiją įkvėpė veidrodiniai atspindžiai, poliruotas metalas, stiklas. Jiekelia asociacijas su žiemos sportu, Baltijos jūra, ledu, sniegu, šiuolaikinearchitektūra. Fotosesijoje matomi ir aprangų raštai, komponuoti naudojant žodžio „Lietuva“ raides bei iš organinio stiklo pagamintos „LTeam“ raidės, šalia kurių pozavo sportininkai“, – sako V.Krungolcienė.

Naujosios olimpinės aprangos autorė – Fiona Appleton, dirbanti ir su tokias prekės ženklais, kaip „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ir „Under Armour“. Baigiamuosius kolekcijos dizaino elementus sudėliojo ir aksesuarus priderino dizaineris Giedrius Paulauskas.

Kitų metų vasario 9-25 dienomis vyksiančiose Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse varžysis apie 3 tūkstančiai sportininkų iš 95 šalių. Jiems bus išdalinti 102 medalių komplektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius