-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžią gavęs V.Putino užtarėjas vėl prakalbo Kremliaus diktatoriaus balsu

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico atsiprašė Rusijoje žaidusio ledo ritulio vartininko Juliuso Hudačeko šalies parlamentarų akivaizdoje.
Robertas Fico
Robertas Fico / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Juliusas Hudačekas atsidūrė kalbų sūkuryje Čekijoje ir Slovakijoje.

Čekijos ledo ritulio klubas „Kladno“, kurį valdo legendinis Jaromiras Jagras, nusprendė atleisti vartininką vos po dviejų dienų nuo paskelbimo apie kontraktą su J.Hudačeku.

Skubaus sprendimo priežastis yra kritikos banga, užplūdusi klubą.

Labai daug čekų buvo nepatekinti J.Hudečeko įsigijimu, nes šis praėjusį sezoną žaidė Rusijos ledo ritulio KHL varžybose.

J.Hudečeką suskubo ginti Slovakijos ministras pirmininkas.

„Man labai gaila, kas nutiko gerai žinomam sportininkui. Aš visiškai prieš tokį vertinimą. Aš niekada neįtraukčiau sportininkų į nešvarius politinius žaidimus. Pone Hudačekai, atsiprašau“, – R.Fico citavo „Novy Cas“ dienraštis.

Ir Rusijos valdžia mėgsta kartoti, kad „sportas neturi būti maišomas su politika“, nors Vladimiras Putinas kviečia atletus į savo karinės propagandos renginius, o dauguma rusų atletų priklauso karinėms struktūroms.

Į Rusijos pomėgį naudoti sportą politiniams tikslams atkreipė dėmesį ir Čekijos ledo ritulio ekspertas Jakubas Koreisas.

„Jis dirbo KHL, o tai akivaizdus propagandos įrankis, – Čekijos O2 TV sakė J.Koreisas. – Aš nesuprantu, kaip kažkas savanoriškai žaidžia ledo ritulį šalyje, kuri grasina Vakarų civilizacijai branduoliniais ginklais. Mes turime aiškiai parodyti, kad esame prieš tokius dalykus.“

J.Hudačekas bandė teisintis.

„Noriu pasakyti aiškiai, kad aš visada buvau prieš karą Ukrainoje. Aš taip pat noriu pažymėti, kad niekada neišreiškiau paramos Rusijos valdžiai“, – sakė 35 metų vartininkas.

Jis persikėlė rungtyniauti į Frankfurto ekipą Vokietijoje.

Vida Press nuotr./Julius Hudačekas
Vida Press nuotr./Julius Hudačekas

Vartininką palaikęs R.Fico ministru pirmininku tapo spalį, kai jo kairiosios pakraipos partija laimėjo Slovakijos parlamento rinkimus.

R.Fico pareiškė, kad Slovakija nebeteiks ginkluotės Ukrainai. Taip ir įvyko – slovakai nutraukė ginklų tiekimą nuo agresorių bandančiai apsiginti šaliai.

Dar prieš rinkimus R.Fico yra kartojęs Rusijos ir V.Putino melagingus pasisakymus. Anot BBC, R.Fico tarp kitų propagandinių dalykų yra sakęs, esą karas 2014 metais prasidėjo, kai „Ukrainos naciai ir fašistai pradėjo žudyti rusus Donbase.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius