-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžovių klaidos ant Maskvos ledo lietuvei padovanojo finalą: „Šokinėjau iš džiaugsmo“

Maskvoje iš ryto siautė pūga ir į veidą drebiantis sniegas privertė susigūžti kiekvieną einantį gatve. Nemaloniai jautėsi ir daugybė čiuožėjų „Megasport“ arenoje. Viena po kitos nuleidusios galvas jos lipo nuo ledo ir švieslenteje stebėjo skaičius, kokių nenorėjo matyti. Visai kitokie jausmai užplūdo lietuvę Elžbietą Kropą. Varžovių nesėkmės ją pirmą kartą atvedė į Europos čempionato finalą.
Varžovių klaidos atvėrė lietuvei kelią į finalą
Varžovių klaidos atvėrė lietuvei kelią į finalą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šokinėjau iš džiaugsmo, kai supratau, kad patekau į finalą. Po savo pasirodymo tikrai nesitikėjau, kad tokių balų pakaks finalui. Nerealu“, – džiaugėsi E.Kropa.

Pirmąją ir paskutinę ant ledo pasirodžiusią čiuožėją Maskvoje skyrė net penkios valandos. Po savo pasirodymo Elžbieta dar nežinojo, kokią galutinę vietą užims, juo labiau nesvajojo apie finalą.

Savo žavią juodą suknelę ji iškeitė į sportinę Lietuvos aprangą ir grįžo į viešbutį. Kaip sekasi kitoms varžovėms ji šiek tiek matė per televiziją. O ant Maskvos ledo vieną prastą pasirodymą, keitė kitas prastas pasirodymas, kol šalia E.Kropos pavardės užsidegė raidė „Q“. Tai reiškė, kad lietuvė aplenkė pakankamai varžovių ir pateko į finalą, kuriame atliks laisvąją programą.

Iš 40 dalyvių galutinė jos vieta – 21-a.

VIDEO: Elzbieta Kropa European Championships 2018 SP

Burtai išgąsdino

E.Kropa išsitraukia iš maišelio lapelį, ant kurio užrašytas skaičius „1“. Tai reiškia, kad ji Europos čempionatą pradės pirmoji iš 40-ties dalyvių. Daugelis čiuožėjų tai pavadintų prastais burtais, mažai kam patinka ant ledo pasirodyti pirmiesiems.

„Iš pradžių susinervinau, bet vėliau ėmiau save nuteikinėti, kad pasirodysiu pirma ir nereikės ilgai kankintis laukiant savo starto. Dažnai čiuožėjai baiminasi pirmojo startinio numerio ir tai suprantama – tenka atidaryti varžybas, o teisėjai pirmiesiems ir aukštesnių balų dažnai kiek pašykšti“, – 15min.lt kalbėjo E.Kropa.

Psichologiškai tokie startai tarptautinėje arenoje dažnai palaužia jaunąsias Lietuvos čiuožėjas. Elžbieta irgi žino, ką tai reiškia. Pernai ji debiutavo Europos čempionate ir nesusitvarkė su įtampa. Ostravoje E.Kropa užėmė 28 vietą, aplenkusi vos šešias varžoves. Bet iš praeities klaidų ji pasimokė.

„Pirmas blynas buvo prisvilęs, bet dabar turėjau daugiau drąsos. Esu geros formos formos ir jaučiausi pakankamai rami. Nepavyko padaryti maksimumo, bet turėsiu dar vieną šansą. Jei atvirai tikėjausi kiek geresnių įvertinimų, bet dabar tai nebesvarbu, svarbiausia, kad esu finale“, – „Megasport“ arenos užkulisiuose ryškiai žalia striuke vilkinti lietuvė negalėjo sulaikyti šypsenos.

Laisvojoje programoje pasirodyti galės tik 24 stipriausios Europos čiuožėjos.

Netikėtai atsivėręs šansas

E. Kropa manė, kad trumpoji programa užbaigs jos sezoną. Mergina planavo visą savo dėmesį sutelkti į mokslus. Planai keičiasi. Poryt Maskvoje Elžbieta atliks laisvąją programą. Jei pavyktų surinkti pakankamai taškų už techniką, atsivertų kelias į pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatą. Jis kovo mėnesį vyks Milane.

Po savo pasirodymo tikrai nesitikėjau, kad tokių balų pakaks finalui. Nerealu!

Už trumpąją programą E. Kropa buvo įvertinta 46,06 balo. Tai keliais balais mažiau, nei geriausias jos sezono rezultatas. Geriausias E. Kropos karjeros rezultatas dar aukštesnis ir siekia 50,43 balus.

Beje, už lietuvės nugaros Maskvoje liko irį finalą nepateko latvė Diana Nikitina, kuri po trijų savaičių dalyvaus Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse. Lietuva savo atstovių Pietų Korėjoje neturės. Per visą istoriją dar nei vienai Lietuvos čiuožėjai nepavyko iškovoti olimpinio kelialapio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius