Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vicečempiono ruso palaikoma Lietuvos čiuožėja irgi triumfuoja: pasirodymas Maskvoje atvėrė kelią į pasaulio čempionatą

Elžbieta Kropa perspėja Rusijos čiuožėją, kad šis vėluoja į savo treniruotę. Dmitrijus Alijevas geras lietuvės bičiulis. Į treniruotę rusas suspėja, bet pamiršta pačiūžas ir ant ledo užlipti nebegali. Tai buvo finalo diena, bet vienintelę savo treniruotę praleidęs sportininkas vis tiek surengė geriausią karjeros pasirodymą ir tapo Europos vicečempionu. Po beveik 24 valandų sėkmė aplankė ir lietuvę.
Elžbieta Kropa užsitikrino kelialapį į pasaulio čempionatą
Elžbieta Kropa užsitikrino kelialapį į pasaulio čempionatą / A.Žukaitės nuotr.

Laiminga E.Kropa ne tik dėl savo bičiulio – ji ir pati Maskvoje sučiuožė vieną geriausių programų savo karjeroje.

Kai tavęs laukia svarbiausios sezono varžybos, kiekvienas įkvepiantis žodis yra svarbus. Daug palaikymo čia Maskvoje sulaukusi Lietuvos čiuožėja svarbiausiu momentu susitvarkė su jauduliu bei įtampa.

„Ant ledo jaučiausi labai gerai. Sulaukiau labai šilto palaikymo ir jaučiau publikos palaikymą“, – įspūdžiais dalijosi lietuvė.

Į Europos čempionatą Maskvoje E.Kropa atvyko fiziškai puikiai pasirengusi. Apie vietą finale ji tik tyliai pasvajojo, bet po puikaus starto ir švarios trumposios programos vartai į lemiamas moterų varžybas atsivėrė. Beveik dvidešimt varžovių aplenkusi Lietuvos čiuožėja įrodė, kad ne veltui atsidūrė finale.

VIDEO: Elzbieta KROPA LTU Free Skate European Figure Skating Championships 2018

Laisvąją programą ji atliko be klaidų, sulaukė geriausio įvertinimo šį sezoną, o svarbiausia, kad iškovojo pasaulio čempionatui reikalingus taškus už techniką. Iki šiol jokiai mūsų šalies atstovei nėra pavykę Europos čempionato metu surinkti taškus į pasaulio čempionatą.

Teks atidėti visus planus, susijusius su mokslais, ir ruoštis pasaulio čempionatui.

„Esu nepaprastai laiminga. Tikrai nesitikėjau, kad pavyks taip sučiuožti ir juo labiau surinkti taškus pasaulio čempionatui“, – 15min.lt sakė aštuoniolikmetė Lietuvos sportininkė.

Teisėjai E.Kropos laisvąją programą įvertino 87,81 balo. Tai geriausias jos rezultatas karjeroje. Susumavus abiejų programų rezultatus lietuvė surinko 133,87. Tai irgi aukščiausias įvertinimas jos karjeroje.

„Teks atidėti visus planus, susijusius su mokslais, ir ruoštis pasaulio čempionatui“, – vis dar negalėdama atsitokėti kalbėjo sportininkė.

Daugelis sportininkų pripažįsta, kad jei svarbiausių čempionatų metu sugebi gerinti savo asmeninius rekordus, vadinasi, padarei maksimumą.

„Tikrai padariau viską, ką galėjau. Nerealu“, – šypsojosi čiuožėja. Pasaulio čempionatas jos lauks kovo mėnesio pabaigoje. Geriausi pasaulio čiuožėjai šiais metais rinksis į Italijos madų sostinę Milaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius