Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mero rinkimuose dalyvavo ir Lietuvos rinktinę pasaulio ledo ritulio čempionate trumpam palikęs Petras Nausėda

Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas ir šalies rinktinės žaidėjas Petras Nausėda pradeda politinę karjerą. Sportininkas savivaldybių rinkimuose su Artūro Zuoko koalicija buvo išrinktas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.
Petras Nausėda
Lietuvos ledo ritulio rinktinė. / A.Pliadžio nuotr.

Šiuo metu Lietuvos ledo ritulio rinktinė dalyvauja Kijeve (Ukraina) vykstančiame pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionate. Sužaidę dvejas rungtynes lietuviai dar nepajuto pergalės džiaugsmo. Tiek lenkams, tiek ukrainiečiams pralaimėta 1:5. Antradienį planetos pirmenybėse – poilsio diena, o trečiadienį Lietuvos komanda žais su vienais favoritų Kazachstano ledo ritulininkais.

Rungtynėse su Lenkijos rinktine sekmadienį Lietuvos garbę gynęs P. Nausėda pirmadienį mače su pirmenybių šeimininkais nepasirodė. Ledo ritulininkas išvyko į Lietuvą dalyvauti Vilniaus savivaldybės tarybos posėdyje, kuriame buvo renkamas naujasis sostinės meras.

Rinkimų kova vyko labai atkakliai, tad svarbus buvo kiekvienas balsas. Todėl posėdžio nepraleido ne tik P.Nausėda, bet ir krepšinio treneris Darius Maskoliūnas, kurio auklėtiniai „Lietuvos ryto“ krepšininkai antradienio vakarą žaidė LKL ketvirtfinalio mačą.

„Deja, visur nespėsiu. Šis sprendimas yra pasvertas“, – teigė antradienį 26-ąjį gimtadienį švenčiantis P.Nausėda, netrukus vėl prisijungsiantis prie rinktinės.

Sportininkų balsai padėjo A.Zuokui po pertraukos vėl užimti sostinės mero kėdę.

– Ar pradėjęs politiko karjerą atsisakysite ledo ritulio?

– Negalima taip kategoriškai nukirsti. Sportuoti niekada nenustosiu, o ir apie apie karjeros rinktinėje pabaigą dar negalvoju.

– Kaip manote, ar jūsų buvimas savivaldybės taryboje padės ledo rituliui?

– Aš tikiuosi, kad apskritai naujų žmonių atėjimas į politiką turės įtakos sportui, kultūrai ir visų Vilniaus piliečių labui. Ypatingai tikiu, kad sportui ir kultūrai prasidės kitas etapas ir bus kitu kampu pažiūrėta į tai, ką mes turime ir tai, ko mums trūksta.

– Ukrainoje rinktinė pralaimėjo abu pirmus mačus. Kaip vertinate čempionato pradžią?

– Rungtynes su Ukraina stebėjau per televiziją. Jos buvo gana neblogos, vertinant Ukrainos rinktinės pajėgumą. O su Lenkija galėjo būti vienu ar dviem įvarčiais mažiau, bet jie yra stiprūs, komanda profesionali, suburta iš vietinių žaidėjų. Lenkijoje yra vietinė profesionali lyga, vienijanti 9 ar 10 komandų. Tai didžiulis rodiklis. Neatsitiko nieko, ko neturėjo atsitikti.

– Gal kuri nors rinktinė nustebino?

– Britai visus nustebino. Anksčiau jie rinktinei tiek dėmesio neskirdavo, o šiemet pavyko suburti stipriausius žaidėjus. Tai tikrai nuostabi komanda, labai gerai žaidžia. Net tikėjau, kad prieš Kazachstaną laimės, bet pralošė 1:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius