-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis dar geriausias: 29-erių čiuožėjui Jevgenijui Pliuščenkai pavyko triumfuoti Europos čempionate

Europos dailiojo čiuožimo čempionate Šefilde (Anglija) medalius išsidalijo vyrų vienetų varžybų atstovai. Didžiausią intrigą kėlė dviejų rusų legendinio čiuožėjo Jevgenijaus Pliuščenkos ir jo įpėdinio 18-mečio Arturo Gačinskio kova dėl aukščiausio pjedestalo laiptelio. Ją užtikrintai laimėjo J.Pliuščenka.
Montažas
Jevgenijus Pliuščenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po trumposios programos pirmąją vietą užėmė A.Gačinskis, antras buvo J.Pliuščenka, o trečias čekas Tomas Verneris. Po laisvosios programos šeštadienį nugalėtojų pjedestalas tapo kitoks.

Tango muzikos garsais lydimą laisvąją programą tituluotasis J.Pliuščenka atliko be klaidų. Maža to, jis pasiekė geriausią karjeros rezultatą ir iš viso surinko 261.23 balus. Už laisvąjį šokį rusas buvo įvertintas 176. 52 balo. Žiūrovai plojo atsistoję, o pats sportininkas nutilus muzikos garsams neslėpė emocijų ir pasididžiavimo savimi.

VIDEO: EC 2012 - Evgeni PLUSHENKO - FS

Po šių pirmenybių jo lauks antroji kelio operacija. J.Pliuščenka pranešė, kad nedalyvaus kovo pabaigoje vyksiančioje planetos pirmenybėse, bet kitais metais vėl grįš į tarptautinę areną.

„Negaliu dalyvauti pasaulio čempionate, nes šiuo metu man leidžiamos injekcijos jau nebepadeda. Jaučiu didžiulį skausmą ir privalau operuotis“, – prieš laisvąjį šokį kalbėjo J.Pliuščenka.

Primename, kad varžybose ledo meistras nedalyvavo dvejus metus, tačiau grįžto tam, kad pasirengtų 2014-ųjų Sočio olimpinėms žaidynėms. Lapkritį J.Pliuščenkai jau sukaks 30 metų.

Europos čempionu J.Pliuščenka tapo septintąjį kartą savo karjeroje.

Sidabro medaliu pirmą kartą karjeroje pasidabino 18-metis rusas A.Gačinskis. Tai buvo tik antrosios Senojo žemyno pirmenybės vaikino karjeroje, tačiau jis sensacingai įžengė į suaugusiųjų sportą ir praėjusių metų pasaulio čempionate laimėjo bronzos medalį.

VIDEO: EC 2012 - Artur GACHINSKI - FS

Bronza atiteko praėjusių metų Europos čempionui 21-erių prancūzui Florentui Amodio. Išvydęs rezultatus sportininkas triumfavo taip, kaip praėjusiais metais Šveicarijoje. Po trumpojo šokio jis užėmė tik penktąją vietą, todėl vieta ant podiumo šiam jaunam čiuožėjui yra puikus rezultatas.

Galutinė rikiuotė:

1. Jevgenijus Pliuščenka (Rusija) 261.23
2. Arturas Gačinskis (Rusija) 246.27
3. Florentas Amodio (Prancūzija) 234.18
4. Michalas Brezina (Čekija) 229.30
5. Tomas Verneris (Čekija) 225.36
6. Javieras Fernandezas (Ispanija) 222.26
7. Samuelis Contesti (Italija) 212.32
8. Brianas Joubertas (Prancūzija) 207.83
9. Jorikas Hendrickxas (Belgija) 204.63
10. Sergejus Voronovas (Rusija) 195.89
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius