Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje – sėkmingas klaipėdietės raitelės debiutas

Sekmadienį pasibaigusiame Europos konkūrų jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionate Prancūzijoje Lietuvos garbę gynė du šalies sportininkai – keturiolikmetė klaipėdietė Dovilė Matulytė ir septyniolikmetis joniškietis Matas Petraitis.
D_Matulyte_su zirgu Paulchen Panther
D. Matulyte su žirgu Paulchen Panther. / "Žirginis sportas" nuotr.

Europos konkūrų čempionate, kuriame dalyvavo 258 duetai iš 29 valstybių, jaunieji Lietuvos raiteliai buvo vieninteliai iš Baltijos šalių. Estų ir latvių raiteliai į Senojo žemyno pirmenybes nepateko.

Iš dviejų dalyvių lietuvių sėkmingiau pasirodė Europos pirmenybėse debiutavusi Lietuvos jaunučių čempionė D. Matulytė. Jau pačią pirmąją čempionato dieną mergina kvalifikaciniame 125 cm kliūčių aukščio konkūre jaunučių grupėje (iki 15 m.) nepadarė nė vienos klaidos ir užėmė aukštą 10-ąją vietą tarp aštuoniasdešimties sportininkų.

Tačiau atrankoje į finalinį etapą pritrūko šiek tiek sėkmės – sportininkė su žirgu Paulchen Panther kliudė dvi kliūtis ir nepateko tarp 30 pajėgiausių duetų. Nepaisant to, D. Matulytė sėkmingai pasirodė „Atsisveikinimo“ konkūre, kuriame tarp 37 duetų pelnė 5-ąją vietą, įveikusį maršrutą greičiausiai – per 36,74 s.

„Esu patenkinta. Manau, debiutas Europos čempionate man pavyko. Ateityje bus galima siekti aukštesnių rezultatų“, – po varžybų kalbėjo viena iš perspektyviausių Lietuvos raitelių.
Kiek prasčiau Senojo žemyno konkūrų pirmenybėse sekėsi Lietuvos jaunių čempionui M. Petraičiui. Jis raitelių grupėje iki 18 m. nepateko į finalinį etapą, o „Atsisveikinimo“ konkūre pelnė 15-ąją vietą tarp aštuoniolikos sportininkų.

„Lietuvai didelis pasiekimas vien tai, kad jaunieji mūsų šalies raiteliai vieninteliai iš Baltijos šalių prasimušė į Europos čempionatą. Nuostabu, kad vos trejus metus profesionaliai sportuojanti D. Matulytė jau rodo tokius aukštus rezultatus. Šios raitelių kartos laukia plačios perspektyvos“, – džiaugėsi Lietuvos žirginio sporto sąjungos generalinė sekretorė Ramunė Malinauskienė.

Dovilė Matulytė ir Matas Petraitis liepos pradžioje dalyvavo 6-jame konkūrų čempionate "VMG taurė" netoli Klaipėdos, Dargužių kaime. Tąkart jaunieni raiteliai iškovojo pergales jaunučių ir jaunių grupėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius