Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Miriam Margolyes

Visos temos
Miriam Margolyes Miriam Margolyes

Miriam Margolyes yra garsi britų ir australų aktorė, geriausiai žinoma dėl savo vaidmenų teatre, kine ir televizijoje. Dar 1960-ųjų pabaigoje ji atvirai pripažino savo homoseksualumą ir nuo to laiko yra aktyvi LGBTTQ+ teisių gynėja.

Miriam Margolyes yra laimėjusi daugybę apdovanojimų už savo darbą, įskaitant BAFTA apdovanojimą už geriausią antraplanės aktorės vaidmenį filme „Howard's End“ 1992 metais. Ji taip pat yra žinoma visame pasaulyje už savo vaidmenį kaip profesorė Pomona Sprout „Harry Potter“ filmų serijoje.

Vaidinti kine ji pradėjo 1974 metais ir nuo tada suvaidino daugybę skirtingų personažų, pradedant komedijomis ir baigiant dramomis. Ji taip pat dirbo prie radijo programų ir įgarsino keletą animacinių filmų.

Miriam Margolyes gimė 1941 metų gegužės 18 dieną Oksforde, Jungtinėje Karalystėje. Nuo pat jaunystės ji domėjosi aktoryste ir mokėsi „Newnham“ koledže Kembridže. Ji pradėjo savo karjerą teatre, dirbdama su įvairiomis kompanijomis, tokiomis kaip „Royal Shakespeare Company“ ir „National Theatre“.

Miriam Margolyes

82-ejų aktorė M.Margolyes apsinuogino „Vogue“: „Niekada nesigėdijau, kad esu homoseksuali“

Užsisakykite 15min naujienlaiškius