Šiurpusis nuodadantis

Visos temos

Šiurpusis nuodadantis – vienas iš dviejų nuodingų pasaulio driežų, priklausantis nuodadančių šeimai. Paplitęs Šiaurės Amerikos vakarinėse dykumose. Tai didžiausias natūraliai JAV gyvenantis driežas, užauga iki 30–50 cm ilgio, sveria 0,5–1,4 kg. Minta smulkiais žinduoliais, ropliais (tarp jų ir mažomis gyvatėmis), vabzdžiais, roplių ir paukščių kiaušiniais. Retas, saugomas.

15min prenumerata sėkmingai aktyvuota!

Mėgaukitės visu 15min turiniu 15 dienų NEMOKAMAI.