Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius Kandelis bus pasaulio čempionas?

Keletą metų gėrėjomės Lotynų Amerikos šokių poros Andriaus Kandelio (26) ir Eglės Visockaitės meistriškumu bei laimėjimais ir tikėjome, kad jiems pavyks užkopti ant pasaulio čempionų pakylos.
Foto naujienai: Andrius Kandelis bus pasaulio čempionas?
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Andrius Kandelis

Keletą metų gėrėjomės Lotynų Amerikos šokių poros Andriaus Kandelio (26) ir Eglės Visockaitės meistriškumu bei laimėjimais ir tikėjome, kad jiems pavyks užkopti ant pasaulio čempionų pakylos. Deja, metų pradžioje pora pareiškė, kad baigia karjerą ir skiriasi. Eglė pasitraukė iš aktyvaus sporto, o Andrius tada patikino, kad tikrai dar nori šokti, todėl ieškos naujos partnerės.


Kaip gyveni dabar, Andriau?


Puikiai. Dirbu su partneriu įkurtame šokių klube „Cubana", važinėju į užsienį ir ten šokėjams vedu pamokas, treniruojuosi, mėgaujuosi gyvenimu. Vidutiniškai pusę mėnesio būnu Lietuvoje, o likusią dalį - Ukrainoje, Lenkijoje, Vokietijoje. Be šokių neįsivaizduoju savo gyvenimo. Juk jiems atiduota dvidešimt metų. Sukaupiau didelį praktikos bagažą, pagaliau į šokius daug investuota, dėl jų daug prakaito pralieta ir atiduota jėgų.


Kai kalbėjomės metų pradžioje, užtikrinai, kad ieškosi partnerės ir grįši ant parketo. Nepersigalvojai?


Savo planų neatsisakau. Žadu grįžti. Tiesa, kol kas partnerės neturiu. Pavasarį buvau užsidegęs ieškoti. Su dviem šokėjomis buvau susitikęs. Su viena bandėme, sukūrėme šokių variacijas, treniravomės savaitę, su kita - porą. Pasirodėme treneriams ir nusprendėme, kad nieko gero nebus. Tada ir nutariau iki Naujųjų metų pailsėti. Bus šventės, noriu ilgesnį laiką išvažiuoti atostogų, atsitraukti nuo darbo ir kitų reikalų. Juk devynerius metus neturėjau atostogų. Kiekvienas savaitgalis buvo skiriamas varžyboms, konkursams. Su Egle gyvenome beveik ant lagaminų. Taigi gerai pailsėsiu ir tada kibsiu į darbą. Bus praėję lygiai metai, kai nesirodžiau šokių aikštelėje.


Ne taip paprasta rasti tinkamą partnerę? Ypač kai esi toks tituluotas šokėjas.


Išties sudėtinga. Tačiau nemanau, kad mano partnerė turi būti ne mažiau laimėjusi konkursų ir čempionatų nei aš. Nekeliu tokių reikalavimų. Ji gali būti techniškai silpnesnė. Ne tai porai yra svarbiausia.


O kas svarbiausia?


Vidinis ir išorinis žavesys, fiziniai duomenys, sugebėjimai ir gera išvaizda. Į porą turi būti malonu žiūrėti. Kai pradedi, jau po poros dienų pajunti, galėsi su tuo žmogumi šokti ar ne. Šokių techniką, greitį per treniruotes galima ištobulinti. O grožis, žavesys yra duotas gamtos. Deja, to žmogus jokiomis priemonėmis negali sukurti. Gimdami tai gauname arba ne (šypsosi).

Šokių pasaulis nėra platus. Jei nori rasti partnerę, turi ardyti kitą porą arba laukti, kol ji iširs pati. Arūnui Bižokui dėl naujosios partnerės labai labai pasisekė. Jie puikiai atrodo ir pripažinimo jau sulaukė. Už jį labai džiaugiuosi. Už Editą Daniūtę - taip pat: ji turi mylimą ir mylintį vyrą, nuostabią dukrą.


Ar po vienų metų pertraukos nebus sunku grįžti? Konkurentai nelaukė ir nesiilsėjo.


Aš nuolatos palaikau formą, šoku, sportuoju. Lankausi sporto salėje, turiu baleto pamokų. Per jas gerai ištempiami raumenys, korpusas atsiduria teisingoje pozicijoje, bėgioju krosą. Žinoma, visa tai darau, kai būnu Lietuvoje. Kai išvykstu dirbti į užsienį, sau dėmesio skiriu gerokai mažiau. Tada tenka atsiduoti darbui.


Andriau, ar per tuos devynis mėnesius, kai jūsų su Egle pora iširo, nebuvo akimirkų, kad pasigailėdavai tokio sprendimo?


Ne, mačiau, jog Eglė nori baigti šokių karjerą. Ji norėjo normalaus asmeninio gyvenimo, kad galėtų daugiau dėmesio skirti sau, draugams, pomėgiams. Jeigu matyčiau, jog viskas yra kitaip, tada būtų gaila, kad paskubėjome išsiskirti.


Su Egle likote draugais?


Tikrai taip. Mes bendraujame, susiskambiname, vakarieniaujame ir vienas kitam linkime geros ateities. Vienas kitą pamatę mieste, tikrai nebėgame į skirtingas gatvės puses. Juk tiek daug visko patirta ir pasiekta, būtų negražu vienas kitam atsukti nugarą.


Pastaruoju metu matome tave su simpatiška juodaplauke. Ji - tavo širdies draugė?


Taip. Su Reda draugaujame tris mėnesius. Ji nieko bendro neturi su šokiais, bet apie juos supranta ir labai mėgsta. Dabar Reda mano klube lanko šokių pamokas. Tačiau tikrai ne ten mes susipažinome (juokiasi).


Šį rudenį sutikai dalyvauti televizijos projekte „Ringo dievas". Juk tai taip toli nuo šokių?


Pirmiausia tai - įdomu. Tikrai ėjau ne dėl reklamos ar pinigų. Kai pasiūlė, pagalvojau, kad yra laisvo laiko, todėl turiu išnaudoti galimybę išbandyti jėgas.


Kokios tavo svajonės?


Išpopuliarinti savo klubą. Juk tai mano verslas. Turiu daug praktikos ir noriu ja pasidalyti. O jeigu klausi apie mano, kaip šokėjo, svajones, žinoma, sieksiu pasaulio čempiono titulo. Tai tikrai įtraukta į mano planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius