-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bradausko keleivis: sakiau jam, kad nelėktų, nes užsimušim!

Pasklidus informacijai, jog net policija neberanda su Seimo nario sūnumi į avariją patekusio keleivio, 15min.lt nutarė aplankyti netikėtai vėl išgarsėjusį vilnietį Svajūną Jonyną, namuose besigydantį žaizdas po kraupios avarijos Nemenčinės plente.
Avarija įvyko sausio 1-osios naktį.
S.Jonynas važiavo šiuo automobiliu. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį paskambinus į buto duris, iš vidaus rankeną klibino pustrečių metų berniukas ir kvietė: „Mama, tete...“

Po minutėlės iki durų atšlubavo ir 42 metų S.Jonynas. Vyro lėtumas pateisinamas: per avariją Andriaus Bradausko Subaru automobilyje sėdėjusiam Svajūnui lūžo ir koja, ir ranka, jam skauda įvairias sumuštas kūno vietas.

„Kas?“ – ne itin užtikrintai pro uždaras duris pasiteiravo šeimininkas. 15min.lt žurnalistui prisistačius, S.Jonynas pareiškė: „Nieko nėra! Aš prižiūriu vaiką...“ Tai ištaręs S.Jonynas užvėrė net vidines buto duris ir daugiau bendrauti nesiteikė.

Slėpė net nuo motinos

Ne ką kalbesnis S.Jonynas pastarosiomis dienomis buvo net su savo mama.

Viename Vilniaus rajono miestelyje gyvenanti 66 metų Irena Jonynienė ilgą laiką net nežinojo, kokių baisių nuotykių patyrė jos sūnus. Tačiau apie kraupiąją avariją moteris buvo girdėjusi.

Po Naujųjų motinai bandant prisiskambinsi sūnui, Svajūnas net nekeldavo ragelio, todėl motiniška nuojauta poniai Irenai kužkėjo, jog galėjo nutikti nelaimė. Man viskas gerai, – tikino S.Jonynas, tačiau vyro būklė jo artimiesiems kelia nerimą.

Avarijos dalyvio paslaptį išdavė S.Jonyno žmona, nusprendusi pati paskambinti anytai. Ragelį trumpam paėmęs Svajūnas motinai tepasakė: „Man viskas gerai.“

Norėdama išsiaiškinti viską iki galo, I.Jonynienė pirmadienį atvyko į Vilnių ir užsuko pas sūnų į svečius.

Dėkoja Dievui, kad liko gyvas

„Jis nenori bendrauti, jam yra didžiulis šokas...“ – kalbėdama su 15min.lt, sakė I.Jonynienė. Motina įsidėmėjo tokius iš sūnaus Svajūno apie lemtingą naktį išgirstus žodžius: „Aš dar su juo šnekėjau, dar jį stabdžiau... Sakiau: „Nelėk, nelėk, nes užsimušim!“ Bet jis nieko neklausė...“

Į svečius užsukusiai motinai S.Jonynas papriekaištavo: „Nesidžiaugiat, kad likau gyvas!“ Motina jam atsakė taip: „Džiaugiuosi! Ačiū Dievui, kad tu likau gyvas! Gaila ir to žmogaus, jaunas vyrukas... Mirusio kaltinti, sako, negalima.“ Apie nekaltai žuvusį pareigūną ir sužalotas Citroen keleives paaugles moteris neužsiminė.

Bijo tapti atpirkimo ožiu

Anot motinos, sūnus patyręs ne tik fizinį, bet ir emocinį sukrėtimą. „Nervinasi jis, su žmona pykstasi... Užpyko ant žmonos, kodėl man paskambino. Aš jį raminau, raminau, bet... Gal kai laiko daugiau praeis“, – atsiduso 15min.lt pašnekovė. Jos teigimu, sūnus nuogąstauja, jog visi „nori apkaltinti tą, kuris kartu važiavo“. Tačiau motina jį ramino, jog jei sūnus nei vairavo, nei tai buvo jo automobilis – jokių priekaištų niekas jam negalės turėti.Nori apkaltinti tą, kuris kartu važiavo, – tik kaip keleivis su A.Bradausku važiavęs vyras bijo tapti atpirkimo ožiu.

Tačiau S.Jonynui priekaištavo žmona. „Galėjo paslėpti raktus, neduoti tos mašinos ir jie nebūtų išlėkę“, – marčios mintis perpasakojo anyta. Moteris pridūrė: „Bet tai tokia rūšis vyrų, kad išgėrę negali nurimti vietoje."

Svajūno žmona turi moralinę teisę priekaištauti vyrui. „Kai jie būna kartu, jam niekada neduoda mašinos, ji visada vairuoja pati“, – minėjo 15min.lt pašnekovė.

Bradauskas – senas bičiulis

I.Jonynienę jaudina sūnaus patirtos traumos. „Gal ir galva, gal ir smegenys sutrenktos. Ranka ir koja sugipsuotos, bet jis atsikelia, vaikšto... Kodėl vaikšto? Manau, jam dar šokas! Ieškosiu draugo, kad nuvežtų Svajūną į ligoninę, nes nevažiuos su manimi“, – krimtosi I.Jonynienė.

Ponia Irena tikino sūnaus žuvusio bičiulio Andriaus nepažinojusi. „Tik žinau, kad jie bendravo. Seniai susipažinę. Jo pirmoji žmona ir kito draugo žmona buvo seserys“, – apie draugystės bei giminystės ryšius, kurie suvedė S.Jonyną su A.Bradausku, pasakojo I.Jonynienė. Kur taip lėkė per Naujuosius, Svajūnas motinai nepapasakojo.  „Čia protelio nebuvo nei pas vieną, nei pas kitą!“ – nei sūnaus, nei vairavusio A.Bradausko neteisino S.Jonyno mama. Čia protelio nebuvo nei pas vieną, nei pas kitą! – į avariją patekusio „Subaru“ ekipažo neteisino S.Jonyno mama Irena.

Žinodama, jog pirmiausia A.Bradausko vairuojamas Subaru buvo atsitrenkęs į Numavičių šeimą vežančią mašiną, bet nesustojo, I.Jonynienė pastebėjo: „Dievas juos stabdė, stabdė!“

Su šeimos vyrais – vieni vargai

Moteris prasitarė, kad toks jos sūnaus būdas: viską daryti savaip, numojant ranka, kaip dėl to kenčia artimieji. Paklausta, kur sūnus dirba, S.Jonynienė 15min.lt pasakojo: „Jis, kiek žinau, Darbo biržoje dabar stovėjo. Nes vaikelis nedidelis, o ji dirba. Jis turėjo prižiūrėti vaiką ir pastaruoju metu nedirbo. Ją išleido dirbti ir dar iki metukų vaiką prižiūrėjo.“

Pačios ponios Irenos gyvenimas pastaruoju metu – tikras ištvermės išbandymas. Vos prieš keturis mėnesius moteris patyrė inkstų operaciją, tačiau nedelsdama turėjo grįžti į darbą, nes nėra kam pasirūpinti trimis šeimos vyrais: Svajūno jaunesnis brolis jau visą mėnesį guli ligoninėje dėl nudegimų pirtyje, o Irenos vyras turi negalią. „Ką darysi, kad toks gyvenimas...“ – atsiduso šeimos vyrų rūpesčių prislėgta moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius