-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Skrolytė-Liesienė: apsileidau. To nebebus!

„Vyras lepino, mylėjo, į veidrodį nežiūrėjau. „Užsikaifavau“ nuo vaikelio laukimo“, - prisipažįsta Eglė Skrolytė-Liesienė (29), su vyru, populiariosios grupės „Bavarija“ nariu Juozu Liesiu (34), auginanti metų dukrelę.
Foto naujienai: Eglė Skrolytė-Liesienė: apsileidau. To nebebus!
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Eglė Skrolytė

„Vyras lepino, mylėjo, į veidrodį nežiūrėjau. Užsikaifavau nuo vaikelio laukimo“, - prisipažįsta Eglė Skrolytė-Liesienė (29), su vyru, populiariosios grupės „Bavarija“ nariu Juozu Liesiu (34), auginanti metų dukrelę. Gimus kūdikiui prasidėjo nauja jaunos mamos kasdienybė: pratinimasis būti trise, gyvenimas pagal mažosios režimą ir... į neviltį varanti kova su nėštumo metu prilipusiais kilogramais.


Klaipėdoje režisūros studijas baigusi Eglė mėgo gyventi spontaniškai - ką sumąstė, iš karto padarė. Nemėgo gaminti, valgė tik kavinėse ir neįsivaizdavo savęs ilgai būnančios namuose: „Nuo buities virsdavau netramdoma furija.“ Iki dukrelės gimimo ji nemanė, kad motinystės instinktas bus toks stiprus ir visiškai pakeis senuosius įpročius - ji mielai sukiojasi virtuvėje ir dienų dienas džiaugiasi mergaitės draugija. Pirmus mėnesius kūdikis jai atrodė visas pasaulis, kiekvienas verksmas kėlė siaubą: „Lankėme būsimų tėvelių mokyklą, bet parsivežus vaiką namo paaiškėjo, kad nė velnio nieko nežinau. Nemokėjau meilės dalyti vyrui ir dukteriai. Įsikibau į vaiką. Bet Juozas niekuomet dėl to nepriekaištavo.“ Jis nė neburbtelėjo ir dėl gerokai pakitusių žmonos linijų. Likus kelioms dienoms iki gimdymo Eglė buvo priaugusi dvidešimt šešis kilogramus. „Paskui nebesisvėriau. Nenorėjau giliau klimpti į depresiją. Kol buvau nėščia, antsvoris nekrito į akis, bet kai pamačiau save gimus dukrai... Košmaras! Taip nutiko, nes besilaukdama per daug sau leidau. Ypač valgydama saldumynus. Tokių klaidų nebekartočiau, nes mesti svorį - didelis stresas organizmui. O jo ir taip pakako - auginau vaikutį“, - pasakoja Eglė. Papildomi kilogramai gadino nuotaiką, nervino. Norėdama patikti pirmiausia sau, ji pasiryžo susigrąžinti iki gimdymo turėtą figūrą. Buvo skaičiusi, kaip kiti per mėnesį prarado net dešimt kilogramų, bet nevalgė, tik gėrė skysčius. Tokios patirties nebandė taikyti: „Maitinau vaiką. Be to, prieš badaujant reikia pagalvoti ir apie sveikatą, odą.“


Jokių stebuklingų dietų Eglė neieškojo. Nutarė, kad patikimiausias būdas lieknėti - tiesiog mažiau valgyti: „Per dieną - tūkstantis penki šimtai kalorijų. Juozas stiprus skaičiuoti. Tad susėdome abu, sudarėme mitybos lenteles, atsižvelgdami į aplinkybes. Skaičiavome, koks produktas kiek kalorijų turi. Jei sąžiningai tokios dietos laikaisi, rezultatus imi justi jau po kelių dienų. Man tai buvo svarbu, nes esu žmogus, dirbantis dėl rezultato, ne dėl proceso.“ Eglė valgė viską, ką mėgsta, - net savo dievinamą pieninį šokoladą, tik po mažą gabalėlį. Svarbia jos raciono dalimi tapo vaisiai. Ypač - citrusiniai ir obuoliai. „Kuo mažiau pradedi valgyti, tuo labiau imi suprasti, kad ne visko nori, - atidžiau renkiesi produktus. Pamėgau daržovių troškinius. Ir neriebu, ir labai paprasta. Juozas mane visaip skatina, giria, palaiko ir neišvengiamai drauge dalyvauja procese. Jei jis namuose valgytų riebius kepsnius, kur man nosį reikėtų dėti?“ - šypsosi į politikos mokslus panirusio bavaro žmona.


Per mėnesį Eglė atsikratydavo po du, tris ar net keturis kilogramus. Dabar ji sveria tiek, kiek iki nėštumo. „Jau įsivažiavau, gal nesustosiu? Viskas, ką dirbu, daugiau ar mažiau susiję su viešumu. Manau, toks žmogus turi galvoti, kaip atrodo. Negali būti svarbus tik grožis, taip pat negali rūpėti tik vidinis pasaulis. Jei man trukdė tie papildomi kilogramai, vadinasi, reikėjo juos numesti“, - kalba ryžtingai.

Eglė mano, kad daugiau silpnumo momentų, kai atsipalaiduos ir vėl priaugs svorio, nebus. Toks apsileidimas kainuoja per daug emocijų: „Koks šokas po gimdymo paimti senus džinsus ir pamatyti, kad jie teužsimauna iki kelių... Ne, truputį virš jų... Kaip džiaugiesi paskui, kai įsispraudi į juos visa braškėdama! O kai įlendi laisvai, išvis nerealu. Tada atsiranda nežmoniškas noras puoštis. Net gėda prisipažinti: gyvenime nebuvau tokia šmutkininkė. Pamatau vitrinoje ką nors gražaus - tyčia į parduotuvę neužeinu, kad neištaškyčiau pinigų. Bet grįžtu ir apie nieką kita negaliu galvoti. Sakau: „Juuozai, gal galėčiau nueiti į parduotuvę...“

Paauginusi dukrytę ir dailiai sulieknėjusi, ji jau nori ne tik puoštis, bet ir dairosi darbo. Sako, svarbiausia - patekti į kolektyvą, kur visi savo profesiją labai mėgtų ir dirbtų iš visos širdies. Taip pat ji svajoja vaidinti kuriame nors lietuviškame seriale. Žinant Eglės valią, nėra abejonių: viską, ką sumanė, įgyvendins su kaupu.


Iš naudingos Eglės patirties:


* Gali savęs gailėti ir ryti šokoladą. Bet kam? Geriau susikoncentruoti į kitus dalykus.

* Kai pradėjau lauktis, pykino nuo kvapų. Mažai kur galėjau išeiti, tad lioviausi lankytis kavinėse. Gamindama namuose, nejučia dažniau ėmiau rinktis tik tai, kas sveika, naudinga organizmui.

* Kas turi mažiausiai kalorijų? Vanduo, arbata be cukraus. Kai ko nors norisi, pirmiau reikėtų atsigerti vandens. Gali būti, kad po kelių minučių paaiškės, jog išties valgyti nenorite. Dažnai painiojame alkį ir troškulį.

* Jei antsvoris trukdo, atsikratykite jo. Viskas įmanoma. Mažiau kalbų, daugiau darbų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius