Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Geriausias Venecijos kino festivalio filmas – „Imtynininkas“

Venecijos kino festivalyje geriausiu pripažintas ir "Auksiniu liūtu" apdovanotas Darreno Aronofsky filmas „The Wrestler" (Imtynininkas).
Foto naujienai: Geriausias Venecijos kino festivalio filmas – „Imtynininkas“
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Šiemetinis Venecijos kino festivalis prasidėjo brolių Joelio ir Ethano Coenų filmu „Perskaitęs sudegink", kuriame pasirodė Holivudo žvaigždės George'as Clooney ir Bradas Pittas. Tačiau paskui dėl festivalio apdovanojimų varžėsi pirmiausia nepriklausomi JAV filmai, Italijos produkcija ir animacinės japonų juostos. Festivalio direktorius Marco Muelleris sakė, kad kuklesnį Holivudo dalyvavimą iš dalies nulėmė sutrikimai dėl daugiau kaip tris mėnesius trukusio scenaristų streiko, kuris baigėsi vasarį.


Venecijos kino festivalyje geriausiu pripažintas ir "Auksiniu liūtu" apdovanotas Darreno Aronofsky filmas „The Wrestler" (Imtynininkas). Pagrindinį vaidmenį atliko Mickey Rourke‘as. Aktorius sulaukęs 51-nerių, su šiuo filmu sugrįžo į didžiuosius ekranus. M. Rourke‘as vaidina profesionalų imtynininką, kuris niekaip nenori susitaikyti su tuo, kad jo karjera baigėsi.  

„Režisierius pastatė jį beveik kaip dokumentinį filmą, - apie D.Aronofsky sakė M.Rourke'as. - Tie vyrukai eidami vos penktą ar šeštą dešimtį jau sėdi invalido vežimėlyje. Kol nepasidomėjome, to nesupratome." Tikimasi, kad M.Rourke'as bus nominuotas „Oskarui" kaip geriausias aktorius.
 
„Sidabrinį liūtą", skirtą geriausiam režisieriui, atsiėmė rusas Aleksejus Germanas jaunesnysis, pristatęs filmą „Popierinis kareivis", kurio veiksmas vyksta Kazachstano stepėje ir kuriame pasakojama apie 7-ojo dešimtmečio sovietų programą pasiųsti į kosmosą pirmąjį žmogų.

Geriausiu aktoriumi pripažintas italų veteranas Silvio Orlando, suvaidinęs nelaimingą tėvą filme „Il Papa di Giovanna" (Džovanos tėvas). Šis filmas - Mussolinio laikais vykstanti tragedija, kurią režisavo Pupi Avati.

Geriausia aktore tapo prancūzė Dominique Blanc filme „L'Autre" (Kitas) suvaidinusi savo nepriklausomybę branginančią moterį, kuri tampa nesveikai pavydi, kai jos buvęs vaikinas susiranda kitą. „Tai pasakiška garbė", - atsiimdama apdovanojimą sakė D.Blanc.

Etiopijos kino kūrėjui Haile Gerimai skirtas specialus komisijos apdovanojimas už filmą „Teza". Režisierius apdovanotas už bandymą suderinti gražius vaikystės prisiminimus ir dabartinę diktatoriaus valdomos valstybės realybę.


Rugsėjo 6-ąją  festivalis baigėsi iškilminga ceremonija. Kino seansai, interviu dalijimai, spaudos konferencijos ir žvaigždžių pasirodymai ant raudonojo kilimo truko vienuolika dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius