Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jovitos Valeikaitės atostogos Indijoje

Foto naujienai: Jovitos Valeikaitės atostogos Indijoje
Jovita į Indiją važiavo lyg pas močiutę į kaimą / zmones24.lt
„Goa - tai pasaulio kraštas, į kurį galima nieko nesivežti. Jokių batų, suknelių, sijonų, kelnių ar marškinių... Viskas, ko jums reikia: pasas, pinigai ir mėgstamos šlepetės... Na, galima iš pradžių ką nors apsirengti", - šypsosi TV3 laidos „Lietuvos ryto televizija" vedėja Jovita Valeikaitė, berdama dviejų savaičių įspūdžius Indijoje. Nesinori Jovitos stabdyti: „Ar nenuostabus jausmas, kai stovi naktį ant jūros kranto: vanduo + 28 °C , oras + 28 °C. Liepsnoja laužai, dunda būgnai, kelią nušviečia smėlyje degančios žvakutės... ir portugalai, kurie jau mėnesį gyvena čia pat, ant jūros kranto, ir palapinėje mokosi žongliruoti ugnimi..." Vos prieš keletą dienų iš egzotiškos šalies kartu su draugais grįžusi žurnalistė tikina, kad tam krašte galima atsipalaiduoti. Goa vienas mėgstamiausių Europos menininkų kurortų. Į Goa Jovita važiavo lyg pas močiutę į kaimą. „Prieš metus ten susipažinau su žmonėmis, kurie savo vasaras leidžia Europoje, o žiemas - Indijoje. Goa jie turi namus ir atvyksta kasmet. Tai laisvi meniški žmonės - dailininkai, režisieriai, muzikantai iš Paryžiaus ir Haifos, Maskvos ir Ciūricho. Važiavau su mintimi vėl juos pamatyti. Atrodo, nieko įspūdingo nenutinka, bet kasdien atrandi vis naujų įspūdžių. Pasaulis pasidaro mažas, - pasakoja Jovita. Kartu pusryčiaudavom vis naujose vietose, po to sėsdavom ant motorolerių ir važiuodavom kokia nors netikėta kryptimi: miestai, šventyklos, kartais kelią pastojančios karvės, beždžionės, cukranendrių sultys, papajos, mangai, turgai, smilkalai, ryžių laukai, laukiniai paplūdimiai..." Jovita turėjo galimybę kas rytą stebėti vietinių gyvenimą, o vakarais klausytis jų maldų, nesuprantama kalba. Vakare vaikams suteikiama teisė garsiai melstis, o suaugę - atkartoja jų maldas.
„Kartais eidavau į jogą ant kaimyninio stogo ir visada per ją užmigdavau. Kai pabusdavau - visi jau stovėdavo ant galvų. O kartais eidavom pas tibetiečius, kurie moka daryti puikų masažą. Ten žmonės niekur neskuba. Visi turi laiko sau ir draugams. Dauguma sutiktų žmonių atvyko į Goa jau spalio mėnesį ir ten bus iki balandžio pabaigos. Tad jiems tikrai nėra kur skubėti. O mums teko sugrįžti po dviejų savaičių", - nostalgiškai prabyla į darbus „Lietuvos ryto televizijoje" sugrįžusi laidos vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius