Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgita Krivickienė: „nesu nusivylusi namų šeimininkė“

Garsaus TV prodiuserio Kristupo Krivicko žmona, dviejų dukrelių mama Jurgita Krivickienė duodama interviu nė sekundei nenuleidžia akių nuo savo atžalų.
Foto naujienai: Jurgita Krivickienė: „nesu nusivylusi namų šeimininkė“
Mariaus Žičiaus nuotrauka / zmones24.lt

Garsaus TV prodiuserio Kristupo Krivicko žmona, dviejų dukrelių mama Jurgita Krivickienė duodama interviu nė sekundei nenuleidžia akių nuo savo atžalų. „Auklės neturiu, namų šeimininkės taip pat, tikrai vos spėju suktis", - prisipažįsta jauna moteris, tačiau jos balse negirdėti nė lašelio kartėlio.


Dvi mažametės dukros, didžiulis namas, tačiau jūsų tikrai nepavadinsi nusivylusia namų šeimininke...


Ir nesu tokia. Esamą situaciją priimu labai natūraliai. Dabar tikrai ne pats lengviausias laikas: naktimis neišsimiegu, dienomis manęs laukia galybė darbų, bet žinau, kad tai laikina. Vaikai paaugs, o tada galėsiu ir savimi daugiau pasirūpinti.


Kaip viską suspėjate, gal mokate tobulai suplanuoti savo laiką?


Kai turi du mažus vaikus, planuok neplanavęs, vis tiek viskas apvirs aukštyn kojomis (juokiasi). Tiesiog prisitaikau prie mergaičių dienotvarkės. Žinoma, norėčiau gyventi pagal planą, geriau jausčiausi ir galėdama namuose palaikyti idealią tvarką. Tačiau jau susitaikiau su mintimi, kad kol mergaitės bus mažos, idealios tvarkos namuose tikrai nebus (juokiasi).


Kodėl nesamdote pagalbininkės?


Namų aplinką tvarko samdomas žmogus. Norėtume ir auklytę samdyti, bet gyvename atokiau nuo miesto, tai sunku rasti vietinį žmogų. Bet galvojame vyresnę jau leisti į darželį, tada ir man bus lengviau. Tiesa, bandėme ir anksčiau tai daryti, bet vaikas nebuvo paruoštas darželiui, todėl labai priešinosi. Teko pakeisti planus. O dabar vyresnėlė jau ketverių, nori su visais bendrauti, daug kas ją domina. Tikimės, šįkart darželyje pritaps. 


O kas rūpinasi jūsų augintiniais?


Mūsų ūkis tikrai nemažas: turime katę, žuvų akvariumą ir keturis šunis. Pasirūpinti šunimis - Kristupo užduotis. Jis juos šeria, dresuoja, tvarko voljerą.


Esate pasiskirstę darbais?


Ne, specialiai pareigomis nesiskirstome. Natūraliai atsirenkame, kam kokius darbus dirbti.


Bet daugelis darbų turbūt gula ant jūsų pečių?


Bet aš namuose ir būnu daugiausia. Žinoma, tai nereiškia, kad, pavyzdžiui, maistą gaminu tik aš. Kristupas - puikus kulinaras. Vakarais prie viryklės dažnai šeimininkauja jis. Savaigaliais taip pat palepina šeimą gardžiais patiekalais.


Taigi savo nebuvimą namuose kompensuoja kulinariniais šedevrais?


Negalėčiau pasakyti, kad jo ištisai nebūna namuose. Kristupas iš tų vyrų, kurie vakarus leidžia ne darbe, o su šeima. Mergaitėms tikrai netrūksta tėčio dėmesio.


Kai laukėtės pirmojo vaiko, Kristupas sakė, kad jei turės dukrą, augins kaip princesę. Ar laikosi savo žodžio?


Įdomiausia yra tai, kad pirmoji mūsų dukra iš tiesų kaip princesė - tai matyti vos pažvelgus į jos kambarį: vien lėlytės, jų drabužėliai ir kiti panašūs žaisliukai. O ir rengtis ji mėgsta kaip maža princesė: suknelėmis, sijonukais. Visokie blizgučiai ją labai traukia, net mamos dažais jau domisi. Neslėpsiu, mergaitėms daug ką leidžiame, lepiname jas. Jei būtų berniukai, gal auklėtume griežčiau.  


Kai dvi mažos princesės namuose, tikriausiai Kristupui labai trūksta vyriškos draugijos. Gal jau sūnaus prašo?


Apie trečią vaiką tikrai dar negalvojame. Reikia mergaites paauginti, man atsigauti, pailsėti, o tada ir žiūrėsime.  


Kaip atsipalaiduojate, kai būna labai sunku?


Tikrai norėčiau, kad poilsiui būtų šiek tiek daugiau laiko, bet kol kas taip nėra. Tiesa, nesakau, kad nerandu nė minutėlės sau. Štai ir per gimtadienį Kristupas įteikė kvietimą apsilankyti SPA centre. Masažas, grožio procedūros man yra geriausia atgaiva kūnui ir sielai.


Ar pabūti su Kristupu dviese laiko užtenka?


Tos akimirkos būna ypač retos. Tiesa, kartais mama išleidžia mus kur nors pavakarieniauti ar į kokį renginį.


O jūsų bendras pomėgis žaisti šachmatais kuriam laikui užmirštas?


Šiam malonumui laiko tikrai neturime, bet dėl to neišgyvename. Ne mažiau smagu ir laiką leisti namuose su mergaitėmis. Buvimas su jomis taip pat teikia daug teigiamų emocijų.


Kaip leidžiate laisvalaikį?


Kai gimė dukros, atsirado natūralus poreikis kuo daugiau būti gamtoje. Mėgstame gryname ore pasivaikščioti. Vaikams visada smagu pasiausti kokiame vaikų pramogų centre.


Šventės tikriausiai tas metas, kai mergaitėmis leidžiate pasidžiaugti seneliams, o patys su Kristupu dumiate pasilinksminti?


Tikrai ne! Jau įpratome per šventes būti visi drauge. Pavyzdžiui, Naujuosius metus sutikome savo namuose su vaikais. Šventės daug jaukesnės, kai aplink zuja mažieji. Paprastai pas mus suvažiuoja draugai, artimieji - puikiai leidžiame laiką.


Neseniai buvusį savo gimtadienį irgi sutikote namuose?


Susirinko patys artimiausi žmonės, šventėme gražiai ir ramiai. Be jokio triukšmo.


O kaip jūsų draugės? Ar lieka laiko susibėgti prie kavos puodelio?


Tiesa, dabar daugiau bendraujame su šeimomis, turinčiomis vaikų. Paprastai žmones suartina bendri interesai. O draugėms, deja, laiko stinga.


Kristupas ne taip seniai vienas su draugu vyko į egzotišką kelionę. Nebuvo skaudu,

kad jis pramogauja, o jūs su vaikais namuose sėdite?


Vyrą į kelionę tikrai be pykčio išleidau. Tiesiog prieš tai apie išvyką pasikalbėjome, viską aptarėme. Ko gi man pykti? Išleidžiu jį su draugais ir į medžioklę, žvejybą. Vasarą, kai oras geras, prie kompanijos prisidedame ir mes.


Kai kurioms moterims nepatinka, kad jos pristatomos kaip garsių vyrų žmonos. Jūsų tai neskaudina?


Neturiu dėl to jokių kompleksų. Puikiai jaučiuosi savo kailyje. Auginti vaikus, rūpintis namais - taip pat darbas.


Ar būna akimirkų, kai pagalvojate apie tai, ką norėtumėte veikti vaikams užaugus?


Žinau, kad ateis ta diena, kai vaikai paaugs ir reikės kažkuo užsiimti, tačiau apie tai mąstyti dabar net laiko neturiu (juokiasi). Veiklos per akis! Gyvenu šia diena ir džiaugiuosi tuo, ką turiu. O kai reikės kažką keisti, tada ir sugalvosiu.


Su visa šeima jau buvote kur nors išvažiavę atostogauti?


Tolimiausia mūsų kelionė buvo į Nidą. Važiuoti ilsėtis kur nors toliau visiems keturiems dar per anksti. Kai mažosios Elados dar nebuvo, su metukų Atėne buvome išsiruošę į Jungtinius Arabų Emyratus, tačiau užuot pailsėję taip nuvargome, kad grįžę dar ilgai turėjome atsigauti. Supratome, kad su mažu vaiku į tolimas keliones geriau nesileisti.    


Kuriam laikui teko atidėti ir tradicija tapusias atostogas kalnuose?


Kalnų ir slidinėjimo tikrai labai pasiilgome. Ypač Kristupas, kuris buvo įpratęs važiuoti į kalnus kiekvienais metais. Tiesa, šiemet kelionę planuojame. Galvojame dukras palikti su močiute. Tik nežinau, ar mūsų planas pavyks (šypsosi).


O kurio žodis namuose paprastai būna paskutinis: jūsų ar Kristupo?


Tai priklauso nuo to, kokius klausimus gvildename. Jei kalba sukasi apie vaikus, paskutinis žodis būna mano. Jei iškyla dilema dėl pirkinių ar, pavyzdžiui, atostogų, tašką padeda Kristupas.


Ar galite pasakyti, kad dabar gyvenate taip, kaip svajojote prieš sutikdama Kristupą?


Tikrai taip. Anksti norėjau susilaukti vaikų. Taip ir įvyko. Žinojau, kad vaikus auginti ne taip lengva. Kai morališkai šiam žingsniui pasiruoši, jokie vargai neatrodo dideli. Be to, juos tikrai atperka tos džiaugsmo akimirkos, kurias praleidi būdamas su vaikais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius