Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviškų vaikų knygų iliustruotojai – specialiame dokumentikos cikle per „LRT Kultūrą“

Ar pirkdami knygą atkreipiate dėmesį į iliustracijas, o gal svarbu tik tekstas? Ar turite mėgstamą dailininką? Nuo šio antradienio televizijos kanalas „LRT Kultūra“ pradeda rodyti dokumentinių laidų ciklą „Lietuviškų vaikų knygų iliustruotojai“ (aut. Margarita Alper ir Tomas Tamošaitis). Jame pristatomi lietuvių dailininkai, kuriantys išskirtinai tik vaikams.
LRT
LRT / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pirmoje laidoje menotyrininkė dr. Giedrė Jankevičiūtė supažindins su iliustracijų istorija Lietuvoje, bus pristatyti ryškiausių kiekvieno laikotarpio dailininkų darbai: nuo Taidos Balčiūnienės iliustruotos Kazio Jakubėno „Abėcėlės“ iki jaunosios kartos kūrėjos Linos Dūdaitės „Brolių Grimų pasakų“ iliustracijų.

Kitose ciklo dalyse – dailininkų portretai. Kokioje aplinkoje kuria vaikų numylėtiniai Kęstutis Kasparavičius ir Sigutė Ach ir kaip tyloje gimsta vaikus kerinčios fantazijos; kaip negailestingai iš Lietuvos paveldo dingsta tai, ką sukūrė ryškiausia visų laikų Lietuvos iliustruotojų pora Birutė Žilytė ir Algirdas Steponavičius. Jau sunaikintos freskos „Nykštuko“ kavinei, akyse nyksta jų rankomis ištapytos Valkininkų sanatorijos sienos.

Lietuviškų vaikų knygų iliustruotojų dalis apie Birutę Žilytę šiais metais apdovanota „Pragiedrulių“ premija kaip viena geriausių metų kultūros laidų.

Laidos kūrėjai: idėjos autorė M. Alper, režisierius T. Tamošaitis

„Lietuviškų vaikų knygų iliustruotojai“ – antradieniais 21 val. per „LRT Kultūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius