-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos garbė 2008“. Apdovanojimų ceremonija

Gausus būrys iškiliausių šalies asmenybių – politikai, pramogų verslo atstovai ir kiti garbingi svečiai kasmet per šv. Velykas atiduoda pagarbą paprastiems žmonėms.
Foto naujienai: „Lietuvos garbė 2008“. Apdovanojimų ceremonija
Foto naujienai: „Lietuvos garbė 2008“. Apdovanojimų ceremonija / zmones24.lt
Gausus būrys iškiliausių šalies asmenybių – politikai, pramogų verslo atstovai ir kiti garbingi svečiai kasmet per šv. Velykas atiduoda pagarbą paprastiems žmonėms, kurių kilnūs, nuoširdūs ir gėrio kupini darbai vis labiau stebina ir suteikia viltį tikėti šviesesniu rytojumi. „Lietuvos garbės 2008“ garbingoji komisija – Alma Adamkienė, Nomeda Marčėnaitė, Dalia Grybauskaitė, Jurga Šeduikytė, Ričardas Doveika, Egidijus Kūris bei Vytautas Sirvydis ir šiemet įteikė dešimt garbingųjų padėkos statulėlių. Už kilnius, drąsius ir nuoširdžius darbus nominantai buvo įvertinti ne tik statulėlėmis, bet ir netikėtomis staigmenomis bei dovanomis. Vienų laukė be galo pasiilgti draugai, kurie atvyko net iš Amerikos, kitų – vaikystės svajonių išsipildymas, o kai kurių net ir tikrosios dangaus žvaigždės.

Už „Metų žygdarbį“ apdovanotas 13-metis Mantas Dumbliauskas iš Šakių rajono. Berniukas išgelbėjo savo skęstantį broliuką ir tik didžiulio stebuklo dėka pats liko gyvas. Už šį drąsų poelgį Mantui statulėlę įteikė Marijonas Mikutavičius.

Už „Metų kovotojo“ nominaciją buvo apdovanotas Šarūnas Narbutas iš Šiaulių. Pats atsidūręs mirties akivaizdoje, vaikinas demonstruoja neeilinį pilietiškumą ir stoja į kovą dėl likimo draugų. Pasveikinti ir apdovanojimą įteikti scenoje pasirodė Jurga Šeduikytė.

„Metų pareigos“ apdovanojimas atiteko net dviems drąsiems pasieniečiams – Dariui Kazlauskui ir Audriui Vaicekauskui. Jie tapo angelais sargais dviejų metukų mergytei. Šių vyrų sumanumas ir ryžtas padėjo rasti bei išgelbėti pasiklydusią ir pelkėje įklimpusią mažylę. Apdovanojimus jiems įteikė „Lietuvos garbės“ laureatė, eurokomisarė Dalia Grybauskaitė.
„Metų vilties“ apdovanojimas atiteko už Atlanto gyvenančiai Jan Parmenter, kuri mamos ir tėčio meilę dovanoja dešimtims Lietuvos vaikų namuose gyvenančių neįgalių mažylių. Statulėlę jai įteikė „Išsipildymo akcijos“ globėja Nomeda Marčėnaitė.

Dviem statulėlėmis „Metų pasiaukojimo“ statulėlėmis apdovanotos Daiva Navickienė iš Klaipėdos rajono ir Halina Nabažienė iš Rokiškio rajono. Šioms moterims skirta didžiausia padėka už ryžtą, parodytą meilę, pasiaukojimą ir kitiems padovanotą gyvenimo džiaugsmą bei šviesą. Abi skaudų likimą išgyvenusios moterys savo vaikų organus skyrė donorystei. Kupina šiltos padėkos „Lietuvos garbės 2008“ statulėles įteikė „TV pagalbos“ vedėja Aušra Kilkuvienė. Kauno medicinos universiteto klinikų kapelionui kunigui Mindaugui Pukščiui buvo įteikta simbolinė angelo skulptūra. O nacionaliniam transplantacijos biurui TV3 televizija padovanojo net milijono litų vertės dovaną.

„Metų gynėjo“ apdovanojimas buvo įteiktas Anatolijui Smaginui iš Kauno. Jis nepabūgo didžiulės, į laisvę ištrūkusios cirko meškos ir savo narsa bei sumanumu išgelbėjo gyvybę žvėries užpultai moteriai. Apdovanojimą A. Smaginui įteikė teatro ir kino aktorius Saulius Balandis.

Už „Metų drąsą“ apdovanotas – 15-metis Tomas Butkus iš Ukmergės. Šalto proto ir begalinės drąsos vedinas vaikinas išgelbėjo šeimą ir savo mažąjį broliuką nuo jų namus apglėbusių liepsnų. Apdovanojimą Tomui įteikė Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris.

Nominacijoje „Metų širdis“ apdovanota Rasa Katiliūtė – Jokubauskienė. Ji iš anksto žinojo, kad vaikas, kurio laukiasi, sunkiai serga, tačiau nepasidavė visuomenės spaudimui, nepalūžo ir likusi su kūdikiu viena kovoja su sunkiausiai nugalimu priešu – likimu. Garbingąjį apdovanojimą už begalinį gėrį ir atsidavimą R. Katiliūte – Jokubauskienei įteikė kunigas Ričardas Doveika.

Šventę savo dainomis papuošė būrys Lietuvos estrados žvaigždžių: Jurga Šedukytė, Jūratė Miliauskaitė, Gytis Paškevičius, Augustė, Vaidas, Romas Dambrauskas, Egidijus Sipavičius, Virgilijus Noreika, Donatas ir Vaidas Baumilos, Natalija ir Deivydas Zvonkai, Andrius Rimiškis, Justas, Vytautas Juozapaitis, Žilvinas Žvagulis, „Mokinukės“, Marijonas Mikutavičius, Alanas Chošnau, Edmundas Kučinskas, Inga Valinskienė, Vilius Tarasovas ir Lietuvos vardą garsinantys įvairaus amžiaus ir muzikos stilių chorai: berniukų choras „Dagilėlis“, vaikų popchorai „Linksmasis Do“, „O lia lia“, „Saulės vaikai“,„DŽIMBA“, KTU akademinis choras „Jaunystė“, gospel choras „Sounds in G“, Vilniaus kamerinis choras „Brevis“, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos vyrų choras „Kariūnas“, „Eglė“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius