-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pripažinimo sulaukė vėlai

Yra žmonių, kuriems reikia ilgus metus dirbti, kad būtų pastebėti. Sėkmė, atsitiktinumas ar arši kova padeda jiems iškilti?
Foto naujienai: Pripažinimo sulaukė vėlai
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt
Yra žmonių, kuriems reikia ilgus metus dirbti, kad būtų pastebėti. Sėkmė, atsitiktinumas ar arši kova padeda jiems iškilti?

Larisa Kalpokaitė (51)
Sėkmė arba ateina, arba ne
Aktorė Larisa Kalpokaitė sukūrė ne vieną įsimintiną vaidmenį ne tik teatre, bet ir televizijoje, tačiau tikrojo pripažinimo jai teko ilgai laukti.
„Kadangi turėjau puikų balsą, svajojau užaugusi būti dainininkė, tačiau kai reikėjo stotį į dainavimą, greitai persigalvojau ir padaviau dokumentus į aktorinį. Iš pradžių, kaip ir dauguma jaunų žmonių, naiviai mąsčiau, kad mane netrukus pastebės. Ilgainiui supratau, jog teatre viskas priklauso nuo sėkmės – ateina ji arba ne. Tam, kad tave aplankytų sėkmė, reikia beprotiškai daug dirbti“, – sako Larisa.
Šlovės spinduliuose Larisa pradėjo maudytis tik prieš metus – kai sukūrė Angelinos Baronienės vaidmenį seriale „Nekviesta meilė“. „Ir tada išaušo mano žvaigždžių valanda, – juokiasi aktorė. – Staiga manęs visiems prireikė: ir žurnalistams, ir praeiviams gatvėje... Man plačiai atsivėrė ir televizijų durys, ir kino filmavimo aikštelės. Šiek tiek liūdna, kad kol buvau jauna, niekas manimi nesidomėjo.“

Edmundas (54) ir Rimvydas (50) Kučinskai
Vienas dainuoja, kitas sportuoja

Šiandien Edmundas Kučinskas – pripažintas estrados dainininkas, nors kadaise jam tekdavo koncertuoti ir dvidešimties klausytojų būreliui. Nors Edmundas lankė muzikos mokyklą, nuo 14 metų grojo mokyklos šokiuose, o baigęs vidurinę, nutarė mokytis džiazo Lietuvos konservatorijoje, tačiau tikrojo pripažinimo sulaukė tik perkopęs keturiasdešimties metų slenkstį.
Dar vėliau Lietuvos muzikos padangėje pasirodė Edmundo jaunesnysis brolis Rimvydas. Prieš dvejus metus kūno kultūros mokytoju dirbantis elektrėniškis pradėjo dainuoti su garsiu broliu. Jie panašūs lyg du vandens lašai.
„Muzikai nebuvau abejingas nuo vaikystės, tačiau tėvai nusprendė, kad muzikos mokysis tik Edmundas. Broliui nepavydėjau. Kol jis grodavo akordeonu, aš kieme su draugais žaisdavau futbolą. Kaip netikėta – šiandien abu stovime didžiojoje scenoje!“ – šypsosi Rimvydas.

Vitalija Katunskytė (52)
Kadaise gyvenau svajonėmis apie populiarumą

„Estrados karaliene“ vadinama šiaulietė scenoje yra jau trisdešimt metų, tačiau, pasak Vitalijos, „iš pogrindžio į šviesą“ ji išlindo tik prieš dešimtmetį.
„Sovietiniais metais apkūnus žmogus buvo niekam neįdomus. Didžioji scena nenorėjo manęs įsileisti. Tikros šlovės sulaukiau tik tada, kai subrendau. Kiek ašarų išliejau svajodama būti pripažinta...“ – neslepia dainininkė.
Šiandien energingai moteriai gerbėjų netrūksta. „Gatvėje man šypsosi, drąsesni prieina pačiupinėti arba autografų paprašyti, moteriškaitės domisi, kiek sveriu, ką valgau, – juokiasi Vitalija. – Aš esu stora, graži, talentinga ir čiut čiut protinga mergička iš Šiaulių.“

Mindaugas Mickevičius-Mino (33)
Troškau būti matomas

Dar prieš trejetą metų apie jauną kaunietį Mindaugą Mickevičių Lietuva nežinojo visiškai nieko. Jis ramiai dėstė italų kalbą universiteto studentams, kol vieną dieną jam šovė mintis dalyvauti realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Nors Mino, slapyvardžiu pasivadinęs ir tikrą italą primenantis vaikinukas, nugalėtoju netapo, tačiau jo dainos pasiekė ir suvirpino ne vienos romantiškos sielos gelmes. „Deja, į muzikos mokyklą manęs nepriėmė: muzikos pedagogai pareiškė, kad pianinu groti negalėsiu, mat mano pirštai yra per trumpi. Tuomet pradėjau lankyti privačias gitaros pamokas, kūriau dainas, merginoms traukdavau serenadas. Įstojau į žurnalistiką, nes labai norėjau priartėti prie scenos, troškau būti matomas“, – pasakoja dainininkas.

Ryškiai švietė, bet greitai užgeso

Žvaigžde taps po mirties?
Pasibaigus realybės šou „Kelias į žvaigždes“, linksmai ir talentingai Vilijai Matačiūnaitei (23) buvo prognozuojama šlovė, tačiau šiandien merginos nematyti: ji retai koncertuoja, o su žurnalistais išvis nebendrauja. „Dainuoti noriu, esu pasiryžusi sunkiai dirbti, tačiau žvaigžde tikiuosi tapti tik po mirties“, – sako Vilija.

Pasirinko aktorės kelią
Neringa Nekrašiūtė (23) vaikystėje buvo didelė žvaigždė – ji išgarsėjo kaip vaikų popchoro „O lia lia“ vokalistė, ją būriais persekiojo gerbėjai. Sulaukusi 15 metų, Neringa nusprendė: „Nebūsiu dainininkė! Būsiu aktorė!“ Šiandien mergina vaidina Kauno dramos teatro spektakliuose, o su buvusia popchoro vadove nebendrauja.

Taško dar nededa
Atlikėja Luka (23) Lietuvoje – retas svečias. Mergina prieš penkerius metus išvyko gyventi į Didžiąją Britaniją, tiksliau – kaip tik tuo metu, kai jos sėkmingiausias dainas Lietuvos radijo stotys vadino hitais. Turtingų tėvų dukra tikina, kad jos muzikinėje karjeroje taškas dar nepadėtas. „Mano dainų dar išgirsite“, – sako ji.

Jackas Nicholsonas (72)
Sėkmei turėjo subręsti

Įdomu, kad Jackas, kuris šiandien tituluojamas vienu iš geriausių aktorių kino istorijoje, iš pradžių beveik dešimt metų vaidino antrarūšiuose filmuose. 1974 m. jis atliko pagrindinį vaidmenį kino juostoje „Kinų kvartalas“ ir pelnė „Auksinio gaublį“. 1975 m. už vaidmenį viename iš geriausių visų laikų filmų „Skrydis virš gegutės lizdo“ Jackas Nicholsonas pelnė ne tik „Auksinį gaublį“, bet ir pirmąjį „Oskarą“. Primename, kad tuo metu aktoriui jau buvo 38-eri. Antrasis „Oskaras“ Jackui atiteko 1983-iaisiais už vaidmenį filme „Terms of Endearment“. Romantinė komedija „Kaip bus, taip gerai“ Nicholsonui atnešė trečiąjį „Oskarą“. Jackas, kuris skelbiasi permiegojęs su daugiau nei 2 000 moterų, net tris kartus apdovanotas „Oskaru“ (nominuotas 12 kartų!), septynis kartus gavo „Auksinio gaublio“ statulėlę.

Kim Cattrall (52)
Brandus seksualumas
Kai aktorė nusifilmavo filmuose „Porky’s“ (1982), „Policijos akademija“ (1984), „Turk 182“ (1985), „Dideli nemalonumai Mažojoje Kinijoje“ (1986) ir kt., ji tapo žymi Holivudo aktorė. 1997 m. 41 metų aktorė atrinkta filmuotis televizijos seriale „Seksas ir miestas“. Samanthos Jones vaidmuo buvo vienas iš svarbiausių šios aktorės karjeroje. Kalbama, kad Kim nuolat vaidijosi su „Sekso ir miesto“ kūrybine grupe, tačiau jos sukurtas seksualiosios Samanthos vaidmuo įsiminė ne vienam žiūrovui. Net tris kartus ištekėjusi Cattrall teigia, kad jaunystėje seksualinis gyvenimas jai neteikė ypatingo malonumo: Kim daugiau dėmesio skirdavo savo seksualiai išvaizdai, o ne miegamojo malonumams. Pasak „Sekso ir miesto“ žvaigždės, seksualūs žmonės dažniausiai nesimėgauja puikiu seksu.

Joan Hickson (1906–1998)
Šlovė gyvenimo saulėlydyje

Šios aktorės sukurtas žavios detektyvės mis Marple vaidmuo gerai žinomas Lietuvos žiūrovams. Kalbama, kad 1946 m. į šią aktorę atkreipė dėmesį detektyvų karalienė Agatha Christie (1890–1976). Rašytoja po vieno spektaklio, kuriame vaidino Joan, jai parašė raštelį: „Kada nors jūs vaidinsite mis Marple.“ Tuomet Hickson dar nebuvo nė 40 metų ir truputį įsižeidė. 1985 m. pradėtas filmuoti televizijos serialas apie Jane Marple. Šis vaidmuo Joan išpopuliarino visame pasaulyje, o Didžiosios Britanijos karalienė aktorę už šį vaidmenį apdovanojo Britų imperijos ordinu. Hickson ligi šio vaidmens nesulaukė didelio publikos dėmesio, nors visą gyvenimą buvo aktorė. Žvaigždžių valanda šiai moteriai išmušė tik tada, kai jai buvo 79 metai, o šį vaidmenį Joan vaidino ligi 86-erių.

Susan Boyle (48)
Balsinga „kaimietė“

47-erių metų bažnyčios savanorės pasirodymas Didžiosios Britanijos televizijos kanalo rengiamame konkurse „Britain’s Got Talent“ tapo tikra sensacija ir pribloškė milijonus televizijos žiūrovų bei internautų, žiūrėjusių šį fragmentą. Brandaus amžiaus ir nelabai graži moteris tiesiog pribloškė komisiją. Kai nerangioji Susan sudainavo „I Dreamed a Dream“ iš filmo „Les miserables“ („Vargdieniai“), ji sulaukė aukščiausio įvertinimo, o publikai sukėlė tikrą ekstazę! Primename, kad prieš tai ir komisija, ir žiūrovai „kaimietę“ vertino labai skeptiškai, pašaipiai, o ypač po Boyle žodžių, jog ji „dar niekada nebuvo bučiuota“ ir jog didžiausia jos svajonė – tapti dainininke. Ši moteris po sėkmingo pasirodymo sulaukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio ir neslėpė, kad norėtų, jog tai kuo ilgiau nesibaigtų. Nors Susan nelaimėjo realybės šou „Britain’s Got Talent“ finalo, pasaulis, nors ir pavėluotai, vis dėlto išgirdo šį unikalų paprastos moters balsą.

Sharon Stone (51)
Neturėjo ko prarasti

Puikios išvaizdos mergina nesunkiai užkariavo modelių pasaulį, tačiau didžiajam ekranui tik grožio nepakanka. O Sharon tikslas buvo tapti pasaulinio garso aktore. Ji sunkiai skynėsi kelią į šlovę. Nors mergina nusifilmavo daugiau nei 25 filmuose, tačiau tai nebuvo jos svajonių vaidmenys. Guvaus proto Sharon suvokė, kad Holivudui trūksta racionalios, gražios ir seksualios blondinės. Todėl ji, tik sužinojusi apie vaidmenį filme „Esminis instinktas“ (1992), kurio atsisakė tokios aktorės kaip Kim Basinger (55), Emma Thompson (50), Michelle Pfeiffer (51), Greta Scacchi (49) ir Kelly Lynch (50), iš karto pasisiūlė ir buvo priimta! Sharon nebuvo ko prarasti, juk tuomet ji jau buvo perkopusi 35 metų ribą. Stone nusifilmavo scenoje be kelnaičių ir iš karto buvo pakrikštyta sekso simboliu. „Aš esu iš tų žmonių, kurie sėkmę apskaičiuoja“, – teigia senstanti kino žvaigždė, vis dar neprarandanti vilties grįžti į didžiuosius kino kranus.

Šlovė juos apakino per anksti

Shirley Temple (81)
Ši aktorė labiausiai išgarsėjo būdama šešerių metukų, t. y. kai nusifilmavo juostoje „Bright Eyes“ (1934). Už šį vaidmenį Shirley pelnė „Jaunimo Oskarą“. Vėliau Temple paniro į politikos vandenis.

Robertino Loretti (62)
Šis italų berniukas savo balsu užkariavo milijonų klausytojų širdžių. Nors Robertino vis dar dainuoja, deja, paauglystėje mutavęs jo balsas jau nebebuvo toks žavus kaip vaikystėje.

Macaulay Culkinas (28)
Vienas iš geriausių vaikų aktorių per visą Holivudo istoriją išgarsėjo nusifilmavęs komedijoje „Vienas namuose“ (1990). Culkinas vis dar filmuojasi, tačiau nė vienas jo vaidmuo neprilygsta vaikystėje sukurtiems vaidmenims.

Haley Joelis Osmentas (21)
Šešerių metų berniukas atliko pagrindinį herojų vaikystėje filme „Forestas Gampas“ (1994), vėliau nusifilmavo kino juostoje „Šeštasis pojūtis“. Už šį vaidmenį vienuolikmetis nominuotas „Oskarui“. Haley bandė gauti vaidmenį filme „Haris Poteris“, bet, deja, nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius