-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Soliaris: viską noriu pradėti iš naujo

Lietuvių atlikėjui Algimantui Minalgai (22), labiau žinomam Soliario slapyvardžiu, vieninteliam populiariame Latvijos televizijos projekte „Hello, Jūrmala!“ pavyko išsilaikyti net devyniolika savaičių.
Foto naujienai: Soliaris: viską noriu pradėti iš naujo
Žurnalo „Žmonės“ nuotrauka / zmones24.lt
Lietuvių atlikėjui Algimantui Minalgai (22), labiau žinomam Soliario slapyvardžiu, vieninteliam populiariame Latvijos televizijos projekte „Hello, Jūrmala!“ pavyko išsilaikyti net devyniolika savaičių. Beveik penkis mėnesius gretimoje šalyje praleidęs Soliaris grįžo labai pasikeitęs: dabar jis sako aiškiai matąs praeityje padarytas klaidas ir puikiai žinąs, ko nori. „Viską noriu pradėti iš naujo“, – šypteli jaunas atlikėjas, kaip ir kiti trylika projekto dalyvių, besirengiantis pagrindiniam jo įvykiui – gegužės 28-ąją Latvijoje vyksiančiam finalui.

Į Lietuvą Soliaris grįžo prieš porą savaičių. Tiesa, atsipūsti nebuvo kada – pateko tiesiai į krepšinio aikštelę, mat dvylika metų žaidęs už vieną sostinės sporto mokyklą neatsispyrė pagundai nusifilmuoti televizijos šou „Ekstremalus krepšinis“. Paskui keletą dienų praleido kartu su į Vilnių atvažiavusiais „Hello, Jūrmala!“ dalyviais, tuo pat metu su vadybininku puolė kurti antrojo albumo planus. „Pirmą albumą pradėjau įrašyti būdamas aštuoniolikos, todėl nenuostabu, kad jo klausydamasis matau daugybę klaidų. Tai, kas dabar vyksta mano gyvenime, vadinu nauja pradžia – naujas suvokimas, naujas požiūris“, – patikina. O stengtis, rodos, išties yra dėl ko: gali būti, kad naujasis Soliario kūrinys pasirodys ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, galbūt – net Rusijoje.

Intensyvūs rusų kalbos kursai
Dalyvauti populiariame Latvijos šou „Hello, Jūrmala!“ Soliariui pasiūlė jo vadybininkas. Tereikėjo nuvažiuoti į atranką ir sudominti komisiją. „Labai norėjau dalyvauti ir, rodos, tikrai ne be reikalo“, – neabejoja dainininkas.
Projekto dalyviai nuolat keisdavosi – vietoj iškritusiųjų ateidavo naujų, todėl finalininkų skaičius taip ir nepasikeitė: liko keturiolika. Į projektą Soliaris pateko trečiąją savaitę, todėl su kolege Vilija Matačiūnaite, ten praleidusią pirmas dvi savaites, taip ir nesusitiko. Tai, kad Soliaris – lietuvis, o šou vyko Latvijoje, jokios reikšmės neturėjo: palaikymo nei jam, nei kitiems į šou patekusiems užsieniečiams netrūko. Kartu su lietuviu projekte dalyvavo dainininkų iš Italijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Estijos, Izraelio, Gruzijos, Kazachstano. „Tiesą sakant, kai kurių saviškių latviai ne tik nepalaikė, bet ir labai nemėgo. Panašu, kad į tautiečius jie žiūri labai kritiškai: jei tik kas blogai, vadinasi, daro gėdą Latvijai“, – šypteli Soliaris.
Projekto dalyviai gyveno bendrose patalpose – po keturis kambaryje, kartu dalyvavo repeticijose. Jei norėdavo, vakarais galėdavo išeiti pasivaikščioti prie jūros. „Daugiau Jūrmaloje žiemą juk nieko nenuveiksi“, – nusijuokia. Sąlygos buvusios puikios: maistas skanus, mobiliųjų telefonų niekas neatimdavo, prireikus net į Lietuvą koncertuoti išleisdavo, tik svarbu, kad koncertas ne finalo dieną vyktų. „Honorarus, kuriuos gaudavau po koncertų, atiduodavau tėvams, kai ką pasilikdavau sau – gyvenant Jūrmaloje jų tiesiog nebūdavo kur išleisti“, – šypteli dainininkas.
Lietuviškame realybės šou „Dangus“ dalyvavęs Soliaris nesunkiai įvardija, kuo skiriasi mūsų ir latvių projektai. „Dangus“, pasak jo, buvo labai uždaras, ten svarbesnis atrodė dalyvių gyvenimas tarp keturių sienų. „Latvijoje kur kas daugiau dėmesio buvo skiriama dainavimui, o scenos, kurios patekdavo į eterį, būdavo iš anksto suplanuotos ir surežisuotos“, – pasakoja atlikėjas.
Jis su šypsena prisimena pirmąsias savaites, praleistas latviškame realybės šou, – juk į Jūrmalą išvažiavo beveik nemokėdamas rusų kalbos, o ji tapo pagrindine bendravimo priemone. „Dabar galiu laisvai susikalbėti. Man net rusišką laidą tiesioginiame eteryje teko vesti! Maniau, bus labai blogai, bet išėjo visai neprastai, – šypteli ir prisipažįsta, kad bendraudamas su kiemo vaikais buvo išmokęs ir rusiškai, ir lenkiškai, tačiau vėliau abi kalbas pamiršo. – Reikėjo mėnesio, kad prisiminčiau. Bet per tą mėnesį spėjau į daugybę juokingų situacijų patekti. Vienos laidos metu, užuot pasakęs, kad man patinka visa projekte dalyvaujanti kompanija, prisipažinau, jog patinka vaikinai... Pirmas dienas stengiausi kuo mažiau kalbėti, o paskui tapau vienu iš daugiausia kalbančių dalyvių.“

Gerbėja – milijonieriaus žmona
Nors projektas be galo patiko, Soliaris neslepia buvus ir sunkių akimirkų. Kai jis įpusėjo, pajuto esąs pervargęs – trijų mėnesių „Danguje“ nepalyginsi su penkiais „Hello, Jūrmala!“. O ir dainos, kurias teko atlikti latviškame projekte, buvo kur kas sudėtingesnės. „Grįžęs į Lietuvą dabar savo kūrinius turbūt ir ant galvos stovėdamas galėčiau sudainuoti“, – nusijuokia.
Soliaris tikina, kad dalyvaudamas projekte stengėsi viską atlikti kuo geriau, tačiau kartais pernelyg didelės pastangos turėdavo gana skaudžių pasekmių. Pertemptos ir įtrūkusios balso stygos – bėda, kurių lietuvis neišvengė. „Po repeticijos, kai pavyko išdainuoti aukštą tonaciją, mokytojai sakė, kad nebedainuočiau, o koncerto išvakarėse atsigulęs pamaniau, jog reikėtų dar parepetuoti. Kitą dieną atsikėliau be balso, iš gerklės ėmė tekėti kraujas. Gydytojas suleido keturias injekcijas, ir nors turėjau galimybę ilsėtis, koncerte dalyvavau. Juk negalėjau išeiti ir žiūrovams pranešti, kad esu durnelis, kuriam draudimai dainuoti nė motais. Pats kaltas, todėl nusprendžiau rizikuoti – kas nerizikuoja, tas negeria šampano. Ačiū Dievui, mano rizika pasiteisino“, – šypteli jaunas atlikėjas.
Žinoma, buvo ir tokių akimirkų, kai norėjosi viską mesti. Susikaupęs nepasitenkinimas, pyktis, emocinis išsekimas ir dėl to apėmusi depresija – visa tai privertė kreiptis net į psichologą. „Emociškai jaučiausi sulaužytas. Vienu metu maniau, kad apskritai nebenoriu dainuoti. Buvau pavargęs ir norėjau vienintelio – atostogų. Laimė, viskas praėjo“, – sėkminga pabaiga džiaugiasi Soliaris.
Vis dėlto projekto žiūrovai jauno lietuvio atlikėjo pastangas įvertino. Atsirado šimtai gerbėjų, tarp jų – net labai turtingų. „Viena milijonieriaus žmona nusivežė mane į teatrą, pažiūrėjome tris spektaklius. Paskui vakarieniavome prabangiame restorane, galiausiai padovanojo didelį butelį nepaprastai brangaus brendžio. Dar sakė, kad jei važiuosiu į Ameriką mokytis, galės sumokėti už kelionę, o jei reikės, ir albumo įrašus. Dovanų parsivežiau keturis kartus daugiau nei iš „Dangaus“ – į vieną automobilį viskas net netilpo“, – šypsodamasis pasakoja dainininkas.
Beje, kalbos apie Ameriką – ne iš piršto laužtos. Soliaris patikina, kad jei viskas bus gerai, netrukus kuriam laikui lėks už Atlanto. Ir tikrai ne pramogauti – vos grįžo į Lietuvą, ėmė regzti planus, kaip išvažiuoti pasimokyti vokalo pas žinomą Holivudo mokytoją, kuris dainavimo paslaptimis dalijais su populiariojo televizijos projekto „American Idol“ dalyviais. „Mokslai kainuoja daug – penkias dienas trunkančios pamokos atsieina nuo trijų iki dešimties tūkstančių JAV dolerių, bet labai tikiuosi, jog pavyks susitarti dėl mažesnio mokesčio. Tėvai nori man padėti, todėl didelės problemos dėl pinigų neturėtų kilti. Mano mokėjimas dainuoti telpa į vieną procentą, devyniasdešimt devynis procentus reikės atidirbti“, – šypteli žinių ištroškęs Soliaris.

Meilei dar nepasirengęs

Anot lietuvio, tarp „Hello, Jūrmala!“ dalyvių užsimegzdavo įvairių santykių: netrūko ten nei konkurencijos (kažkodėl ji labiau jautėsi tarp merginų), nei simpatijų. „Per visą projekte praleistą laiką nė karto su niekuo nesusipykau. Visada buvau linksmas, daug šypsojausi ir visiškai nekreipiau dėmesio, kas ir kodėl pykstasi. „Danguje“ jaučiausi kaip šuniukas, uždarytas į didelę dėžę ir net nežinantis, kaip elgtis. Jūrmaloje viskas atrodė daug ramiau, o ir pats stengiausi neišsišokti, kur nereikia“, – prisipažįsta Soliaris.
Atlikėjas neslepia ir to, jog projekto pradžioje dalyviai skubiai ėmė poruotis, tačiau ilgainiui romantiški jausmai išblėso. Soliaris – ne išimtis. „Ji iš Moldovos. Nieko rimta tarp mūsų nebuvo – tiesiog vienas kitam jautėme simpatiją, bet vėliau ji baigėsi. Su Dana buvome vieni mėgstamiausių dalyvių, internete žiūrovai rašė, kad turėtume būti pora. Iš pradžių galbūt tuo ir patikėjome, tačiau laikui bėgant atitolome vienas nuo kito“, – atvirai pasakoja.
Pokalbio metu suskamba Soliario telefonas. Baigęs kalbėti, vaikinas tiesiai šviesiai paklausia, ar nenoriu pabandyti atspėti, kas skambino. „Živilė, – ištariu omenyje turėdama „dangietę“, su kuria Soliarį siejo itin artima, tačiau trumpa draugystė. – Ne? Tada Mia.“ Antras spėjimas buvęs tikslus. Su šia dainininke jį taip pat siejo graži draugystė ir triukšmingos skyrybos. „Nebėra ankstesnių pykčių, likome geri draugai. Kas kaltas dėl to, kas tarp mūsų nutiko? Manau, aš... Turėjau suaugti kaip žmogus. Trūko patirties ir dėl to padariau daugybę klaidų – tai puikiai matau“, – net nebando teisintis dainininkas.
Dabar Soliario širdyje ramu – jokių audrų. Gerokai nustembu išgirdusi jo prisipažinimą: „Kol turiu idėjų, noriu dirbti ir jas įgyvendinti, o meilė tam tik trukdytų. Nenoriu atsiduoti jausmams ir pamiršti muziką, o šiuos du dalykus sunku suderinti. Įmanoma, bet sunku...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius