Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taja į sceną tikisi grįžti be skandalų

Antrasis vaikas Tają įkvėpė kūrybai, padėjo iš naujo atrasti save. Po gimdymo moteris jautė euforiją, jos nekamavo depresija ar liūdesys, tačiau nervų dėl papildomų kilogramų buvo.
Foto naujienai: Taja į sceną tikisi grįžti be skandalų
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Taja
Vardas, pavardė: Erika Klimenko.
Gimimo data, vieta: 1982 04 17, Vilniuje. 26 m.
Šeiminė padėtis: beveik aštuonerius metus gyvena su draugu Stasiu, augina du sūnus –Nedą (8) ir Domą (1,8).
Pasiekimai: Vilniaus kolegijoje Menų fakultete studijuoja kultūrinės veiklos vadybą; dainininkė, muzikos ir tekstų autorė.

Priaugti kilogramai ilgai nedavė ramybės


Antrasis vaikas Tają įkvėpė kūrybai, padėjo iš naujo atrasti save. Po gimdymo moteris jautė euforiją, jos nekamavo depresija ar liūdesys, tačiau nervų dėl papildomų kilogramų buvo. Tajai prireikė nemažai laiko ir pastangų, kol jos kūnas vėl tapo toks, koks kadaise buvo.

Po dvejų metų pertraukos Taja vėl grįžta į sceną – grįžta tyliai: sąmoninga nekurdama skandalų ir neprovokuodama žiniasklaidos. Pramogų pasaulis, skandalai, vakarėliai dainininkės niekada nežavėjo. Ir dabar, ir anksčiau ji stengėsi išvengti pernelyg didelio dėmesio. Vienintelis dalykas, ko atlikėja iš tiesų pasiilgo, – tai scena. „Niekada nesivaikiau tuščių dalykų. Einu tik ten, kur noriu, kur man įdomu. Šiame versle mane traukia tik scena.“ Taja dainuoja jau šešerius metus, tačiau moteris iki šiol nepriprato prie piktų replikų, straipsnių ar internete pažertų komentarų. „Aš puikiai suprantu, kad reikia bendrauti su spaudos atstovais, reikia viešumo, bet aš to nelabai noriu... Nenoriu, jog mane kažkas be reikalo skaudintų, apkalbėtų. Keista, bet į kritiką vis dar reaguoju labai jautriai. Gal todėl ir noriu tik kurti, dainuoti“, – sako dainininkė. Dabar Taja mieliau laiką leidžia šeimoje, ne itin nori išeiti iš namų: važinėti į televizijos laidų filmavimus, susitikinėti su žurnalistais ar lankytis vakarėliuose.

Kūrybą pažadino mažylis

Gimus antram vaikui, Erika Klimenko tarsi iš naujo atrado save. Moteris pajuto begalinę meilę, šilumą namams. Tajos nekankino liūdesys ir depresija pagimdžius sūnų. Kūdikis, šeima, namai atlikėjai buvo ir yra didžiulis džiaugsmas. Mažasis Domas netgi įkvėpė ją kūrybai. „Kūryba manyje buvo truputį apsnūdusi. Ramybė, meilė ir teigiamos emocijos manyje ją vėl pažadino. Kai vaikštau su vaiku po parką, jaučiu, kaip savaime plaukia muzika, dainų žodžiai. Smagiausia, kad dabar labai dažnai muzika gimsta su žodžiais, tuomet dainos tampa dar harmoningesnės, vientisesnės. Tik reikia spėti viską įsirašyti į diktofoną“, – džiaugėsi Erika. Augindama Domą, dainininkė stengėsi neapleisti muzikos, įgyvendinti visas tuo metu gimusias idėjas. Nuolat niūniuodama lopšines mažyliui, Taja įrašė lopšinių kompaktinį diską, kuris sulaukė didžiulės sėkmės. Kol dainininkė prakaitą liejo įrašų studijoje, Domu ir vyresnėliu Nedu rūpinosi jos mylimasis Stasys, kartais padėdavo mama.

Namuose jaučiasi laiminga

Taja prasitaria nenorinti skirtis su muzika, šeima. Vos išėjusią iš namų, moterį vėl traukia atgal – pas vaikus. Erikai patinka rūpintis namais, gaminti valgyti, būti su šeima – tai jos nevargina. Dainininkė viską suspėja ir net randa laiko pasidžiaugti gyvenimu.
Į pasaulį atėjus Domui, nepakito ir jos santykiai su vyru. „Kaip viskas buvo, taip ir yra. Tik dabar visas mūsų dėmesys ir meilė skiriama mažiukui“, – sako pašnekovė. Erika iki aštuonių mėnesių Domu rūpinosi pati. Dabar, kai reikia, pasikviečia auklę. O jos pagalbos dažniausiai prireikia tada, kai moteris su vyru nori ištrūkti iš namų, nueiti į kiną, vakarą praleisti su draugais ar tiesiog pabūti dviese. Taja džiaugiasi galinti visą laiką būti su mažuoju, stebėti, kaip jis auga. „Vaikas taip greitai keičiasi, kad vos spėji sekti pokyčius. Praėjo mėnuo – jis jau kitos! Žiūrėk, tai juoktis pradėjo, tai jau pirmą žingsnį žengia, tai pirmą žodį tarią... Viskas taip įdomu! Gerai, kad galiu stebėti, kaip jis auga, keičiasi“, – džiaugiasi dviejų vaikų mama.

Kilogramai tirpo sunkiai

Dainininkė neslepia, kad per nėštumą priaugo nemažai svorio, o po gimdymo papildomų kilogramų buvo sunku atsikratyti. „Nebuvau iš tų moterų, kurios, vos pagimdžiusios, vėl būna lieknos. Man buvo sunku. Labai dėl to nervinausi. Tad ir dėl to kurį laiką nesinorėjo rodytis viešumoje. Žinojau, kad reikia ką nors daryti, kažkaip susiimti, nes esu scenos žmogus. Drastiškų dietų laikytis negalėjau – juk maitinau. Reikėjo energijos. Žinau, kad daug įtakos turi genai – esu linkusi pilnėti. Todėl pasinaudojau vienos pažįstamos treneres patarimais: sumažinau maisto porcijas, nevalgiau vakarais. O jei vakare labai išalkdavau, valgydavau citrusinius vaisius. Taip po kelių mėnesių atsikračiau visų priaugtų kilogramų. Dabar jau viskas gerai, vėl sveriu tiek, kiek prieš nėštumą“, – šypsosi dainininkė. Taja tikina mielai norinti pradėti sportuoti, bet kol kas tam neturi laiko. „Labai mėgstu sportuoti. Bet kol kas mano vienintelis sportas – mažylis ant rankų. Labai daug laiko susigaištama sporto klube. Negaliu sau tau to leisti“, – tikina moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius