Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vakaras – rašytojai J. Ivanauskaitei atminti

Foto naujienai: Vakaras – rašytojai J. Ivanauskaitei atminti
Šviesaus atminimo rašytoja Jurga Ivanauskaitė / zmones24.lt
Sekmadienį sueis lygiai metai, kai mirė viena žymiausių rašytojų Jurga Ivanauskaitė. Pirmadienio vakaras LNK televizijoje bus skirtas menininkės atminimui.

Laida „Nuo...iki" pasakos apie žymius žmones, kovojančius su sunkia liga ar ją įveikusius. Televizijos žiūrovai įsitikins, kad net ir susirgus vėžiu galima nenuleisti rankų ir gyventi pilnavertį gyvenimą. Tai patvirtins šiuo metu su vėžiu kovojanti dainininkė Danė Jurkšaitytė. Ji nepalūžo ir ne tik toliau koncertuoja, bet ir moko vaikus muzikos.

Žurnalistė Audronė Urbonaitė, įveikusi krūties vėžį, buvo gera J. Ivanauskaitės draugė. Moterys susirašinėjo laiškais iki pat Jurgos mirties. A. Urbonaitė laidoje papasakos itin asmeniškų detalių iš savo ir Jurgos draugystės paskutinėmis rašytojos gyvenimo dienomis. Dar kartą pažvelgsime į žymios rašytojos kovą su sunkia liga.

Jurga nepasidavė ligai, iki paskutinės minutės kovojo ir dirbo - net ir pablogėjus sveikatai, ji dalyvaudavo Algimanto Puipos kuriamame filme jos romanų „Ragana ir lietus", „Placebas" ir „Sapnų nublokšti" motyvais „Nuodėmės užkalbėjimas".

Būtent šį filmą LNK žiūrovai pamatys pirmadienio vakarą. Kritikų išgirtas itin jautrus filmas, atskleidžiantis moters psichologiją, pelnė pagrindinį kino festivalio „Kinošokas" apdovanojimą.

Šis filmas - tai bandymas ekranizuoti šiuolaikinį lietuvišką bestselerį. „Tai istorija apie vyrų pažemintas, maištaujančias moteris, kurios išsivaduoja tik „kitoje realybėje". Skausminga jaunos moters aistra kunigui ir gyvenimo vidurio sulaukusios psichoterapeutės intymus dienoraštis, kurį leista perskaityti visiems norintiems. Kino scenarijuje panaudoti rašytojos kūrybos magijai būdingi elementai: sapnai, kūniškos aistros, savižudybės nuojauta", - yra sakęs filmo režisierius A. Puipa.

J. Ivanauskaitė su A. Puipa ilgai derino filmo siužetą ir detales. Galutiniu rezultatu rašytoja liko patenkinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius