Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrame „Eurovizijos“ pusfinalyje sublizgėjo vos keli atlikėjai: finalas – be Rusijos ir Latvijos

Ketvirtadienio vakarą į didžiąją „Eurovizijos“ sceną lipo dar 18-os šalių atstovai. Tarp jų – konkursą anksčiau laimėjęs norvegas A.Rybakas, praėjusiais metais į Kijevą neįleista rusė J.Samoilova, kaimynų latvių dainininkė L.Rizzotto. Šou pabaigoje paaiškėjo, kurie 10 atlikėjų patiko Europai ir keliauja į šeštadienį vyksiantį finalą.
Antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyviai
Antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyviai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antrajame pusfinalyje susitiko: Norvegija, Rumunija, Serbija, San Marinas, Danija, Rusija, Moldova, Nyderlandai, Australija, Gruzija, Lenkija, Malta, Vengrija, Latvija, Švedija, Juodkalnija, Slovėnija ir Ukraina.

Tiesa, mėgautis šiuo pusfinaliu buvo kiek sudėtinga: sublizgėjo vos keli atlikėjai, o kai kurių dalyvių pasirodymai kėlė nuostabą – kažin ar gali būti blogiau?

Renginio pabaigoje, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kurios 10 šalių gavo kelialapį į finalą.

Po visų atlikėjų pasirodymų buvo skirtos 20 minučių televizijos žiūrovų balsavimui. Komisijos nariai, kurių balsai sudaro 50 procentų galutinio rezultato, savo balus atidavė dar trečiadienio vakarą, žiūrėdami antrąją generalinę pusfinalio repeticiją.

Į kitą etapą patenka: Serbija, Moldova, Vengrija, Ukraina, Švedija, Australija, Norvegija, Danija, Slovėnija, Nyderlandai.

Lietuviai ketvirtadienio vakarą eurovizinius pasirodymus galėjo žiūrėti atsipalaidavę, Ieva Zasimauskaitė dar antradienį pateko į finalą.

Pirmąjį pusfinalį taip pat įveikė ir į finalą pateko: Austrija, Estija, Kipras, Izraelis, Čekija, Bulgarija, Albanija, Suomija ir Airija.

Tiesiai į finalą taip pat deleguoti: konkurso šeimininkė Portugalija, Ispanija, Prancūzija, Italija, Vokietija ir Didžioji Britanija.

VIDEO: Eurovision Song Contest 2018 - Second Semi-Final - Live Stream

Antrąjį pusfinalį atidarė jau kartą „Eurovizijos“ nugalėtoju tapęs Norvegijos atstovas Alexanderis Rybakas. Daina „Fairytale“ vis dar įrašyta į „Eurovizijos“ istoriją kaip rekordinė – už ją buvo atiduota daugiausia balsų per visą konkurso istoriją. Šiemet atlikėjas konkurse dalyvauja su savo paties parašyta daina „That‘s How You Write A Song“.

Tai – linksma popstiliaus daina su aštuntojo dešimtmečio disko ir funko prieskoniais. Dainos žodžiai yra apie tikėjimą savimi ir savo paties idėjomis, apie tai, kad žengus vieną žingsnį link savo svajonės, tikrai įmanoma ją pasiekti.

Pasirodymas buvo sukurtas su gausybe vizualizacijų – numeris priminė švedų nugalėtojo M.Zelmerlowo šou. A.Rybakas čia „grojo“ nupieštu pianinu, gitara, būgnais. Vėliau prie jo prisijungė keletas šokėjų, su kuriais jis judėjo scenoje. O galiausiai išsitraukė senąją, laimingąją kortą – smuiką, ir ėmė su juo groti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Norvegijos atstovas Alexanderis Rybakas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Norvegijos atstovas Alexanderis Rybakas

Antrieji – Rumunija. Jai atstovauja grupė „The Humans“ su daina „Goodbye“. Grupę sudaro penki muzikantai, jos lyderė – dainininkė Cristina Caramarcu.

Pasirodymo metu scenoje buvo pastatyta daugybė manekenų su kaukėmis, patys muzikantai – išsipaišę veidus, o ant pakaušio taip pat užsidėję kaukes. Per priedainį jų daina įgaudavo rokeriško atspalvio, o ties posmeliais – nurimdavo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rumunijai atstovaujanti grupė „The Humans“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rumunijai atstovaujanti grupė „The Humans“

Serbija į konkursą išrinko grupę „Sanja Ilić & Balkanika“ su daina „Nova Deca“. Per pastaruosius metus savo šalyje jie ypač išgarsėjo dėl atliekamos balkaniškos muzikos.

Būtent su jos skambesiu jie supažindino ir „Eurovizijos“ žiūrovus. Grupės dainoje girdėjosi jų liaudies instrumentų garsai, visa tai susipynė su šiuolaikine muzika.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Serbijos duetas Sanja Ilić ir Balkanika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Serbijos duetas Sanja Ilić ir Balkanika

San Marinui šiemet atstovauja Jessika, o vidury dainos su repo eilėmis į sceną įsiveržia ir vokiečių atlikėja Jenifer Brening. Merginos atliko dainą „Who we are“.

Pati Jessika yra kilusi iš Maltos, ne kartą ji būtent čia ir bandė savo laimę „Eurovizijos“ atrankose, tačiau nuėjusi iki finalo, vis į didįjį konkursą neišvažiuodavo.

Be įprastų šokėjų, merginoms scenoje talkino... keturi šokantys robotai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./San Marino atstovės Jessika ir Jenifer Brening
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./San Marino atstovės Jessika ir Jenifer Brening

Eilė atėjo ir Danijos atstovui – Jonas Flodageris Rasmussenas čia atliko dainą „Higher Ground“. Jis išties išsiskiria su savo pasirodymu konkurse – jo kūrinį įkvėpė... vikingai, į vieną jų ir jis pats labai panašus.

Daina įkvėpta vikingo Magnuso Erlendssono istorijos, kai pastarasis atsisakė kovoti 1098 m. vykusiame mūšyje, nes buvo įsitikinęs, jog tai – bereikalingas smurtas. Kūrinio mintis – išmokti įsiklausyti ir toleruoti vieniems kitus, o iškilusius konfliktus spręsti taikiai. Todėl scenoje stovėjo laivą imituojančios dekoracijos ir dar kartu su lyderiu keturi „vikingai“ – pritariantieji vokalistai.

Pats 33-ejų atlikėjas dirba vokalo mokytoju, dainuoja grupėje „Hair Metal Heroes“ ir atlieka vaidmenis miuzikluose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Danijos atstovas Rasmussenas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Danijos atstovas Rasmussenas

Šeštoji – praėjusiais metais į Ukrainą neįleista Rusijos atstovė Julija Samoilova. Prie neįgaliųjų vežimėlio prikaustyta 28-erių Julija turėjo dalyvauti 2017 metų „Eurovizijoje“ Kijeve, bet Ukrainos saugumo tarnyba dėl koncerto Kryme uždraudė jai įvažiuoti į šalį. Europos transliuotojų sąjunga siūlė Rusijai atsiųsti kitą atstovą, tačiau „Pervyj kanal“ tokio pasiūlyto varianto atsisakė.

Atlikėja į Portugaliją atsivežė naują dainą „I Won’t Break“. Julija sėdėjo lyg ledkalnio viršūnėje, ant kurios rodėsi dūžtančio ledo vizualizacijos, o šalia šoko du šokėjai. Merginai priedainio metu sunkiai sekėsi pasiekti aukštąsias natas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rusijos atstovė Julija Samoilova
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rusijos atstovė Julija Samoilova

Moldovai šiemet atstovauja grupė „DoReDoS“ su kūriniu „My lucky day“. Šis trio susibūrė dar 2011 metais ir atlieka folk-popmuziką. Į konkursą jie atvyko prodiusuojami Filipo Kirkorovo.

Scenoje jie užkūrė tikrą šou. Čia buvo pastatytos dekoracijos su trimis durimis, iš kurių jie vis išlįsdavo arba pasislėpdavo. Galiausiai scenoje pasirodė itin į solistus panašūs šokėjai, pritariantieji vokalistai.

Andres Putting nuotr./Moldovai atstovaujantis trio „DoReDoS“
Andres Putting nuotr./Moldovai atstovaujantis trio „DoReDoS“

Nyderlandams atstovauja kantri muzikos atlikėjas Waylon su kūriniu „Outlaw In 'Em“. Kantri muzika buvo jo aistra nuo pat vaikystės, jis grojo būgnais įvairiose grupėse. Labiausiai jis išgarsėjo tapęs „Olandijos talentai“ šou nugalėtoju, pasirašė sutartį su „Universal Music“ ir išleido albumą.

„Eurovizijoje“ jis nebe naujokas – 2014-aisiais duete „The Common Linnets“ jis iškovojo antrą vietą finale. O šįkart į sceną žengė su visa grupe – keturiais ne tik grojančiais, bet ir puikiai judančiais šokėjais, kurie savo instrumentus dainos pabaigoje tiesiog nusimetė ir užkūrė tikrą vakarėlį.

Andres Putting nuotr./Nyderlandų atstovas Waylonas
Andres Putting nuotr./Nyderlandų atstovas Waylonas

Australijai atstovauja Jessica Mauboy, „Eurovizijos“ sceną išbandžiusi prieš ketverius metus. Tą kartą dainininkė savo šaliai atstovavo tik svečio teisėmis.

Šiais metais J.Mauboy į konkursą grįžta kaip dalyvė su daina „We Got Love“. Ji laikoma viena daugiausia pasiekusių Australijos atlikėjų, muzikinę kelionę pradėjusi 2006-aisiais, kai būdama 16-os laimėjo dainų konkursą „Australian Idol“. J.Mauboy turėjo galimybę keliauti ir dainuoti kartu su įžymiausiais pasaulio atlikėjais: Beyonce, Pitbull, Snoop Dog, Flo Rida bei Ricky Martinu.

Trumpa, blizgančia, itin aptempta suknele pasipuošusi atlikėja, kūrinį dainavo viena scenoje, tačiau puikiai šoko ir pritraukė dėmesį. Kūrinys – kaip ir visi iš Australijos atkeliavusių dainininkų, itin aukšto lygio.

Andres Putting nuotr./Australijos atstovė Jessica Mauboy
Andres Putting nuotr./Australijos atstovė Jessica Mauboy

Dešimtoji – Gruzija. Šalies vėliavą nešti į konkursą šalis patikėjo grupei „Ethno-Jazz Band Iriao“ su daina „For You“.

Jų kūrinys išties išskirtinis – džiazo, soulo melodijos persipynusios su gruziniškos liaudies muzikos skambesiais.

Andres Putting nuotr./Gruzijai atstovaujanti grupė „Iriao“
Andres Putting nuotr./Gruzijai atstovaujanti grupė „Iriao“

Lenkija šiemet į „Euroviziją“ išsiuntė dainininko ir didžėjaus duetą – į Portugaliją atvyko Gromee ir Lukas Meijeris su daina „Light Me Up“.

Įdomu tai, kad atlikėjas Lukas Meijeris yra švedas rokeris, grojantis grupėje „No Sleep For Lucy“. Tačiau šįkart atstovauja Lenkijai. Jo partneris Gromee – žinomas šalyje elektroninės muzikos prodiuseris, kuris pasirodymo metu stovi prie didžėjaus pulto.

Jų pasirodymas itin primena Davido Guettos ar Avicii muziką. Tiesa, dainininkui nelabai sekėsi – kai kurios natos skambėjo pro šoną.

TASS/Vyacheslav Prokofyev nuotr./Lenkijai atstovaujantis duetas Gromee ir Lukas Meijeris
TASS/Vyacheslav Prokofyev nuotr./Lenkijai atstovaujantis duetas Gromee ir Lukas Meijeris

Kita į sceną lipo Maltos atstovė Christabelle su daina „Taboo“. Pramogų pasaulis jai visai nesvetimas. Nuo trejų ji pradėjo dainuoti, paauglystėje vedė ne vieną laidą, bet galiausiai nusprendė koncentruotis į muziką.

Pastaruoju metu ji dirbo su Amerikos ir Anglijos prodiuseriais, kurie padėjo jai itin sėkmingai dirbti Maltos rinkoje. Į „Euroviziją“ ji šiemet žengė su savo ir kolegų darbu, kuris kalba apie psichinę sveikatą. Ji tapo Visuomenės psichinės sveikatos fondo ambasadore ir siekia kuo daugiau žmonių supažindinti su gyvenimu sergant psichinėmis ligomis.

Andres Putting nuotr./Maltos atstovė Christabelle
Andres Putting nuotr./Maltos atstovė Christabelle

Į sceną žengė Vengrijos vyrukai – grupė „AWS“ su daina „Viszlat Nyar“. Jie atstovauja sunkiosios muzikos gerbėjams – groja metalą ir post-hardcore stilių.

Muzikantai scenoje panaudoje turbūt visus įmanomus šou elementus – čia nuolat šaudė ugnis – į šonus, į viršų, kamuoliais ar tiesiog liepsnomis. Galiausiai pasirodė ir fejerverkai.

TASS/Vyacheslav Prokofyev/Vengrijai atstovaujanti grupė „AWS“
TASS/Vyacheslav Prokofyev/Vengrijai atstovaujanti grupė „AWS“

Latvių atstovė – Laura Rizzotto su pop ir soul skambesio turinčiu kūriniu „Funny Girl“. Atlikėja – 23-ejų mergina, gimusi Brazilijoje ir turinti latviškų šaknų.

Bagažą ji turi išties nemenką – rašo dainas, groja gitara, pianinu, prieš kelerius metus išleido debiutinį albumą. Laura yra studijavusi vienoje prestižiškiausių pasaulio mokyklų – Berklio muzikos koledže, taip pat magistrinio mokėsi Kolumbijos universitete.

Andres Putting nuotr./Latvijos atstovė Laura Rizzotto
Andres Putting nuotr./Latvijos atstovė Laura Rizzotto

Švedijai atstovauti į Lisaboną atvyko 20-metis atlikėjas Benjaminas Ingrosso, kurio tembras stebėtinai panašus į Justino Bieberio. Dainininkas turi ne tik itin šiuolaikišką kūrinį „Dance You Off“, tačiau dar ir puikiai juda.

Jo numeris – išties skiriasi nuo tų, ką esame įpratę matyti „Eurovizijoje“. Benjaminas viso pasirodymo metu šoka kartu su vis besikeičiančiomis šviesomis, kurios nukelia visą šou tarsi į kitą erdvę, atrodo, kaip muzikinis klipas.

Šoka jis ne be reikalo gerai – vaikinas gimė italų kilmės šokėjo ir dainininkės šeimoje. Jo kone visa šeima sukasi pramogų versle – dėdės, tetos, pusbroliai yra aktoriai bei muzikantai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ žiūrovių širdis tirpdantis švedas B.Ingrosso Lietuvai siunčia linkėjimų: žiūrėkite

Andres Putting nuotr./Švedijos atstovas Benjaminas Ingrosso
Andres Putting nuotr./Švedijos atstovas Benjaminas Ingrosso

Juodkalnija į konkursą atsiuntė Vanją Radovanovic su kūriniu „Inje“. Atlikėjas jau išleido ne vieną albumą, aktyviai koncertuoja bei kuria dainas ne tik sau, bet ir kitiems dainininkams.

Atlikėjas ramią baladę atliko kartu su keturiomis, baltomis, ilgomis suknelėmis pasipuošusiomis pritariančiosiomis vokalistėmis.

Andres Putting nuotr./Juodkalnijos atstovas Vanja Radovanovičius
Andres Putting nuotr./Juodkalnijos atstovas Vanja Radovanovičius

Priešpaskutinė Slovėnijos atlikėja Lea Sirk, kuri Europą užkariauti bando su daina „Hvala, ne“.

Dainininkė atliko šiuolaikišką šokių kūrinį, scenoje judėdama su keturiomis šokėjomis.

Andres Putting nuotr./Slovėnijos atstovė Lea Sirka
Andres Putting nuotr./Slovėnijos atstovė Lea Sirka

Paskutinį pusfinalį baigia Ukraina – jos atlikėjas Melovin su daina „Under The Ladder“. Prieš kelerius metus vaikinas laimėjo „X faktorių“ ir iškart ėmė dirbti prie savo pirmojo albumo. Praėjusiais metais jis jau bandė pakliūti į „Euroviziją“, bet liko trečias.

Melovin kūrinio pradžioje dainavo lyg karste, iš kurio pakilo. Jis atrodė kaip koks vampyras – buvo įsidėjęs baltos spalvos linzes.

Andres Putting nuotr./Ukrainos atstovas Melovinas
Andres Putting nuotr./Ukrainos atstovas Melovinas

Žiūrėkite antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio akimirkas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius