-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis šalių jau nusprendė, ką kitąmet siųs į „Euroviziją“: kaip turėtų elgtis Lietuva?

Šiųmetis „Eurovizijos“ dainų konkursas buvo atšauktas, o organizatoriai nusprendė, kad kitąmet privalės skambėti naujos dainos. Vis dėlto dėl atstovaujančių atlikėjų leista rinktis – siųsti tuos, kurie turėjo pasirodyti šiemet, ar rinkti naujus. Kol Lietuva svarsto, dalis šalių sprendimą jau priėmė. Kuriuo pavyzdžiu turėtumėme pasekti mes?
Gjon’s Tears, Vaidotas Valiukevičius ir Victoria
Gjon’s Tears, Vaidotas Valiukevičius ir Victoria / Stop kadrai ir 15min nuotr.

Nors dainos, turėjusios skambėti šiemet, 2021-ųjų „Eurovizijoje“ skambėti nebegalės, dalyvaujančios šalys pačios gali nuspręsti, kuriuos atlikėjus siųsti atstovauti kitąmet – šiųmetinius ar kitus.

Lietuva sprendimą žada priimti iki balandžio 1 dienos. Kaip manote, koks jis turėtų būti – ar „The Roop“ Lietuvai kitąmet turėtų atstovauti be nacionalinės atrankos?

Pats grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius 15min sakė, kad pasiūlymą dalyvauti kitais metais nedvejodamas priimtų.

O kol kas 15min pateikia sąrašą šalių, kurios jau priėmė sprendimą dėl 2021-ųjų „Eurovizijos“.

Šalys, kurios siųs tuos pačius atlikėjus

Ispanija.

Ispanijos nacionalinis transliuotojas RTVE patvirtino, kad šiemet išrinktas atlikėjas Blas Cantó, turėjęs pasirodyti su daina „Universo“, 2021-ųjų „Eurovizijoje“ nesikeis.

Transliuotojas pateikė pasiūlymą Blas Cantó pasirodyti ir kitąmet dėl jo parodyto atsidavimo konkursui, sunkaus darbo, o šis mielai sutiko ir yra dėkingas už dar kartą suteiktą galimybę atstovauti savo šaliai.

„Mano įsipareigojimas yra tęsti darbą“, – patikino jis.

VIDEO: Blas Cantó - Universo - Spain

Nyderlandai.

Šių, o dabar jau ir kitų metų konkurso šeimininkai Nyderlandai pranešė savo atstovo taip pat nekeisiantys. Šaliai ir toliau atstovaus Jeangu Macrooy.

„Tai atlikėjui buvo įdomus laikotarpis, bet jis puikiai supranta situaciją. Mes džiaugiamės galėdami tęsti bendradarbiavimą, o 2021-aisiais pasirodysime su nauja energija ir didele aistra. Kartu mes stiprūs!“ – teigiama transliuotojo pranešime.

Šiemet atlikėjas turėjo pasirodyti su daina „Grow“.

VIDEO: Jeangu Macrooy - Grow - The Netherlands

Sakarvelas.

Sakartvelui 2021-aisiais taip pat atstovaus šiemet išrinktas atlikėjas –Tornike Kipiani. Šią informaciją oficialiai patvirtino Sakartvelo nacionalinis transliuotojas GPB.

„Pasimatysime 2021-aisiais!“ – naujiena feisbuke pasidžiaugė atlikėjas.

2020-ųjų konkurse jis turėjo pasirodyti su kūriniu „Take Me As I Am“.

VIDEO: Tornike Kipiani - Take Me As I Am - Georgia

Šveicarija.

Šveicarijos nacionalinis transliuotojas SRF nusprendė, kad 2021-aisiais Šveicarijos pergalės konkurse sieks daug simpatijų šiemet spėjęs pelnyti atlikėjas Gjon’s Tears.

Didžiosios „Eurovizijos“ scenoje 2020-aisiais vaikinas turėjo atlikti lyrišką kūrinį „Répondez-moi“ ir buvo laikomas vienu iš favoritų.

VIDEO: Gjon's Tears - Répondez-moi - Switzerland

Bulgarija.

Bulgarijos nacionalinis transliuotojas BNT pranešė taip pat priėmęs šiemet išrinktai atlikėją palankų sprendimą. Kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurse šaliai atstovaus šiųmetinė atstovė Victoria Georgieva. Ji labai laiminga sulaukusi kvietimo pasirodyti ir 2021-aisiais.

„Aš labai didžiuojuosi, kad galėsiu atstovauti Bulgarijai ir toliau. Esu dėkinga, kad man suteikė antrą galimybę“, – teigė dainininkė, pasveikinusi laiminguosius bei pridūrusi, kad tikisi, jog ir su kitais šių metų atstovais galės susitikti kitąmet.

Dainininkė, kuriai pastaruoju metu lažybininkai prognozavo pergalę, 2020-ųų konkursui buvo paruošusi kūrinį „Tears Getting Sober“.

VIDEO: Victoria - Tears Getting Sober - Bulgaria

Azerbaidžanas.

Azerbaidžano transliuotojas „Ictimai“ 2021-ųjų „Eurovizijai“ taip pat pasiliko tą pačią atstovę.

Samira Efendi šiomis naujienomis pasidžiaugė socialiniuose tinkluose: „Aš atstovausiu Azerbaidžanui 2021-aisiais. Ačiū už jūsų palaikymą ir nepamirštamas emocijas. Negaliu sulaukti, kol pasimatysime.“

Šiemet atlikėja turėjo pasirodyti su daina „Cleopatra“.

VIDEO: Efendi - Cleopatra - Azerbaijan

Graikija.

Graikijos vėliavą kitų metų „Eurovizijoje“ neš Stefania, taipogi šiųmetinė atstovė.

„Noriu pasakyti didelį „ačiū“ transliuotojui ERT ne vien dėl to, kad pasirinko mane atstovauti šaliai 2020-aisiais, bet dar labiau dėl to, kad panoro manęs ir 2021-aisiais“, – instagrame dėkojo atlikėja.

Šiemet Stefania būtų atlikusi dainą „Superg!rl“

VIDEO: Stefania - SUPERG!RL - Greece

Belgija.

Grupė „Hooverphonic“, su daina „Release Me“ šiemet turėjusi atstovauti Belgijai, tą patį, tik su kitu kūriniu darys 2021-ųjų „Eurovizijoje“.

„Eurovizijos“ atšaukimas buvo smūgis visiems, tačiau tai buvo suprantamas ir teisingas sprendimas. Tai tik parodo, kokiais išskirtiniais ir sunkiais laikais mes gyvename. „Hooverphonic“ vyks į „Euroviziją“ 2021-aisiais. Kaip ir planuota, tik po metų. Grupės nariai labai entuziastingi ir mes labai didžiuojamės, kad geresniais laikais į Roterdamą galėsime išsiųsti absoliučiai puikią grupę“, – teigiama transliuotojo VRT pranešime.

„Puiku, kad gavome tokį greitą patvirtinimą, jog galime į konkursą vykti kitąmet. Mes labai laukiame to“, – džiaugėsi grupė.

VIDEO: Hooverphonic - Release Me - Belgium

Ukraina.

Ukraina irgi nusprendė nekeisti savo atstovų – į kitų metų konkursą vėl pakvietę grupę „Go_A“.

Transliuotojas pranešė, kad mielai rems grupės pasiruošimą ir išspręs visus organizacinius klausimus.

Kelialapį į didžiąją „Euroviziją“ grupė šiemet pelnė su kūriniu „Solovey“.

VIDEO: Go_A - Solovey - Ukraine

Izraelis.

Prie šio sąrašo jungiasi ir Izraelis – kitais metais į „Euroviziją“ vėl siunčiamas šalies atstovas Eden Alene.

Pirmame šiųmetės „Eurovizijos“ pusfinalyje atlikėjas turėjo pasirodyti su daina „Fikr Libi“ („Love of my heart“), kurią sukūrė žinomas dainininkas, dainų autorius Idan Raichel ir taip pat populiarus kompozitorius Doron Medalie, anksčiau konkursui rašęs ne vieną dainą, tarp jų – ir 2018-ųjų laimėtoją „Toy“.

VIDEO: Eden Alene - Feker Libi - Israel

Šalys, kurios rinks naujus atstovus

Estija.

Estijai šiemet „Eurovizijoje“ turėjo atstovauti atlikėjas Uku Suviste su daina „What Love Is“.

Deja, estų transliuotojas ERR pranešė jo gerbėjams nemalonią žinią – atrankos metu kitąmet šalies atstovas bus renkamas iš naujo.

„Labai, labai apgailestauju. Gaila atlikėjo ir komandos, kuri kartu dirbo, – atsiprašinėjo ERR atstovas. – Deja, bet taip jau yra. Kitais metais vyks naujas konkursas.“

VIDEO: Uku Suviste - What Love Is - Estonia

Švedija.

Švedijai šiemet turėjo atstovauti grupė „The Mamas“ su daina „Move“.

Kai kurių nusivylimui, čia irgi priimtas sprendimas kitų metų atstovą rinkti iš naujo.

VIDEO: The Mamas - Move - Sweden

Portugalija.

Šiųmetinė Portugalijos atstovė Elisa kitų metų „Eurovizijoje“ taip pat nedalyvaus – 2021-ųjų atstovas bus renkamas iš naujo. Tai patvirtino pati dainininkė savo instagramo paskyroje.

Šiemet atlikėja šaliai turėjo atstovauti su kūriniu „Medo De Sentir“.

VIDEO: Elisa - Medo De Sentir - Portugal

15min primena, kad 65-ojoje „Eurovizijoje“ gegužę Roterdame turėjo pasirodyti 41 šalies atstovai, tačiau dėl koronaviruso pandemijos ji buvo atšaukta. Didžioji dalis valstybių dar nepriėmė sprendimo, ką darys su kitų metų konkursu.

2019-ųjų „Euroviziją“ laimėjo Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius