-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Montvydas į „Euroviziją“ išskrido su dviem lagaminais ir 20 sceninių kostiumų

Pirmadienio vakarą dainininkas Donatas Montvydas leidosi į didžiąją eurovizinę kelionę: susikrovęs du drabužių lagaminus, kuriuose – 20 sceninių kostiumų komplektų, jis išskrido į Švedijos sostinę Stokholmą, kur jau kitą savaitę antrąkart mėgins laimę didžiajame „Eurovizijos“ konkurse.

Į Stokholmą D.Montvydas išvyko pirmadienio vakarą, tiesioginiu reisu iš Vilniaus oro uosto.

Šį maršrutą jis jau pažįsta puikiai: besiruošdamas „Eurovizijai“ nuolat skraidė į Stokholmą repetuoti.

Paskui D.Montvydą į Švediją išvyko didelė palyda: jo prodiuseris Martynas Tyla, nacionalinės delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas, keturios pritariančiosios vokalistės – televizijos šou „Lietuvos balsas“ dalyvės.

Į Stokholmą D.Montvydas išlydėtas viltingai: atsisveikinti su dainininku ir išklausyti paskutiniuosius jo lūkesčius čia susirinko žiniasklaidos atstovai, sėkmės linkėjo oro uoste D.Montvydą sutikę gerbėjai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos delagacija „Eurovizijoje“ Vilniaus oro uoste
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas ir Lietuvos delagacija „Eurovizijoje“

Du lagaminai – tiek mantos D.Montvydas susikrovė dviems savaitėms svetur. Juose – 20 skirtingų drabužių komplektų.

„Lagaminai du, bet sunkūs – sveria po 35 kg! Visgi pasiėmiau ne 16, o 20 sceninių kostiumų. Vakar vakare viską dėliojau su Mariumi Stanevičiumi“, - oro uoste Žmonės.lt sakė D.Montvydas.

„Esu įpratęs visur vežtis bent šešis komplektus, nors panaudoju tik kelis. Šįkart turim vieną tamsų, vieną šviesų – šie du pasirodymo komplektai yra. Visi kiti yra skirti konferencijoms, pasimatymams“, – anksčiau aiškino jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos delagacija „Eurovizijoje“ Vilniaus oro uoste
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Į eurovizinę kelionę jis leidosi antrąkart: „Antras kartas – visai kitoks. Labai to noriu, labai laukiu. Nebijau jokių kamerų, nieko. Bandau mėgautis, bandau bendrauti su visais. Tos dvi savaitės praeis labai greitai, todėl nuo pat dabar reikia pasiimti viską, kas įmanoma, ir gerai praleisti laiką. Tai yra pasimėgavimas. Visi darbai atlikti, nėra ko pergyventi.“

Paklaustas, ar su savimi vežasi kokį talismaną, D.Montvydas netruko parodyti ranką puošiančio vestuvinio žiedo. „Tas pats, kaip ir klipe... Kito talismano nėra. Atsibučiavome su šeima, nors jie po savaitės ir atvažiuoja... Mano šventa virvelė yra ant riešo, ir tai svarbiausia“, - kalbėjo.

Paklaustas, ką norėtų pasakyti tiems, kas jo pasirodymą konkurse stebės per televiziją, D.Montvydas sakė: „Tie, kas nevažiuoja į konkursą, raginu jį stebėti, skaityti žiniasklaidą. Aš taip pat pasistengsiu vesti savo dienoraštį. Jei 2012-aisiais sakiau, kad „Facebook“ neturėsiu niekada gyvenime, tai dabar prisitaikiau prie sistemos. Šįkart stengsiuos atiduoti didelę duoklę žiūrovui. Informuosiu, ką mes darome. Yra nemažai žmonių, kurie įsitraukia į „Euroviziją“, ir stebi ne tik laidą, bet ir tai, kas vyksta per tas dvi savaites.“

Dainininkas neslepia savo ryžto laimėti „Euroviziją“. Tikina pirmąkart – 2012-aisiais – joje dalyvavęs norėdamas išpildyti savo svajonę ir užlipti į didžiojo konkurso sceną, o šįmet nori namo parsivežti pergalę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos delagacija „Eurovizijoje“ Vilniaus oro uoste
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas Vilniaus oro uoste

Reikšdamas lūkesčius D.Montvydas deklraruoja ir investicijas, kurių pareikalavo pasirodymas „Eurovizijoje“ – į savo šou scenoje jis žiūri labai rimtai ir lėšų pasirodymui negaili.

Šiandien konkursui yra išleista jau daugiau nei 50 tūkst. eurų. Jie buvo skirti kostiumams, pasirodymui, susitikimams, 1,5 tūkst. eurų kainavo batutas, dar apie 14 tūkst. teks pakloti už specialius efektus scenoje. Planuojama, kad dar reikės 20–30 tūkst. eurų, nemažomis pinigų sumomis jau prisidėjo rėmėjai.

Nuo pirmų viešnagės Stokholme dienų D.Montvydo laukia pirmosios repeticijos „Eurovizijos“ scenoje, pokalbiai su užsienio žiniasklaidos atstovais, savaitės pabaigoje – oficiali konkurso atidarymo šventė ir dar daug kitų nuo konkurso neatsiejamų reikalų.

Didžiojoje „Eurovizijoje“ D.Montvydas dainuos antrojo pusfinalio metu, gegužės 12-ąją. Jis pasirodys 9 numeriu.

VIDEO: Donatas Montvydas išskrido į „Euroviziją“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius