Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizija“ atidaryta: I.Zasimauskaitė ant mėlyno kilimo atviravo, kad visiškai nevartoja alkoholio

Didžiausias ir laukiamiausias Europos dainų konkursas prasidėjo! Sekmadienio vakarą Lisabonoje, Portugalijoje „Eurovizija“ paskelbta oficialiai atidaryta – 43 šalių atstovai iškilmingai žingsniavo mėlynu kilimu. Tarp jų – ir besišypsanti, Europą pakerėti pasiruošusi Ieva Zasimauskaitė.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau 63-ąjį kartą rengiamas didysis dainų konkursas šiemet pirmą kartą vyksta Lisabonoje, Portugalijoje. 43 valstybių atstovai, čia viešintys jau visą savaitę, pratinasi prie scenos, pažindinasi su konkurentais ir pačia šalimi.

Sekmadienio vakarą visų jų laukė linksmesnioji ir kiek atitrūkti nuo įtampos leidžianti dalis – oficialus „Eurovizijos“ atidarymas.

Raudonojo kilimo ceremonija vyko prie pat įspūdingojo Meno, architektūros ir technologijų muziejaus, kuris įsikūręs šalia didžiulės Tacho upės. O kadangi šių metų tema – vandenynas, mėlyna spalva vyravo visur aplinkui. Tad ir „Eurovizijos“ dalyviai žingsniavo ne raudonu, o ilgu, mėlynu kilimu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka

Iš pradžių dalyvius po vieną automobilis pristatė prie kilimo pradžios. Kiek pasišnekučiavę su keturiais vedėjais, atlikėjai duoklę atidavė fotografams – pozavo prie sienelės. O vėliau žengdami tolyn, vis stabteldavo pabendrauti su skirtingų šalių žiniasklaidos atstovais.

Nuovargio dalyvių veide nesimatė – visi šypsojosi, bendravo, bandė išsiskirti savo įvaizdžiu. Taip pat paprašius – mielai dainavo eurovizinių kūrinių ištraukas.

Čia atvyko ir daugybė ištikimiausių „Eurovizijos“ fanų. Jie savo favoritus stengėsi prisikviesti arčiau, prašė kartu nusifotografuoti ar jų autografo.

Šiuo kilimu žengė ir mūsų atstovė Ieva Zasimauskaitė. Ją lydėjo Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka

Ieva Zasimauskaitė ant kilimo atrodė žavingai – Agnės Biskytės kurta gėlėta suknelė iki žemės, nuoširdumas ir nedingstanti šypsena iš veido. Komplimentų ji susilaukė ir iš „Eurovizijos“ atidarymo vedėjų. Pagyrę, jog atlikėjos pavardė yra viena gražiausių, atkreipė dėmesį ir į jos įvaizdį: „Atrodai nuostabiai“.

Smagiai nusiteikę vedėjai nepraleido progos ir pašmaikštauti. Atkreipę dėmesį į I.Zasimauskaitės dainos „When we're old“ pavadinimą, klausė, ar atlikėja turi krištolinį burbulą, kurio dėka žino, kas laukia ateityje. Jei taip – ar ji žino „Eurovizijos“ nugalėtojo vardą?

„Ne, tikrai nežinau, – juokėsi Ieva. – Viskas čia taip greitai keičiasi“. Ir nors atlikėja ateities nedrįso pranašauti, ji atskleidė šiais metais serganti už Ispanijos atstovus.

Nuo dainos temos toli nenuklysta – Ieva sulaukė klausimo, kaip įsivaizduoja save senatvėje? „Tikiuosi, kad būsiu su savo vyru, turėsime daug vaikų, šunų ir kačių. Vakar lankėmės paplūdimyje ir pagalvojau, kad Portugalija yra puiki šalis gyventi“, – juokėsi Ieva. „Ir pasenti“, – pridūrė vedėjai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka

Ievai Zasimauskaitei klausimų apie sutuoktinį Marių Kiltinavičių, kuris turėtų pasirodyti ir ant „Eurovizijos“ scenos, nepavyko išvengti ir čia. Gi visiems įdomu, kaip jai pavyko įtikinti vyrą tokiam poelgiui.

„Jis sakė, kad daro tai dėl manęs. Jis yra labai svarbi mano pasirodymo dalis. Kai aš nugalėjau „Euroviziją“, komisijos nariai sakė, kad jo atėjimas į sceną buvo svarbi pergalės dalis. Labai gražu, kad jis tai daro, ypatingai todėl, kad jis nėra joks aktorius“, – angliškai kalbėjo Lietuvos atstovė. „Taip, ne aktorius, o sutuoktinis, jei dar kam kilo klausimų“, – juokėsi vedėjai.

Prisistatymo metu Ievai Zasimauskaitei sulaukė klausimų ir apie savo sveiką gyvenimo būdą. Atidarymo metu vedėjai ne kartą užsiminė apie po ceremonijas vyksiančias audringas dūzges, padėkos skriejo ir vietiniam vynui. Tad Ievos Zasimauskaitės atsakymas išties nustebino.

„Jei klausiate, ar vartosiu alkoholį, mano atsakymas būtų ne. Pasirinkau tokį kelią ir juo labai džiaugiuosi. Aš nerūkau, negeriu ir esu vegetarė. Tai man suteikia laimės gyvenime ir dėl to esu labai laiminga“, – kalbėjo Ieva. Po šio atsakymo vedėjai liko nustebę ir klausė – taigi kaip ji linksmintis po atidarymo ceremonijos?

„Gersiu spraitą ir fantą“, – juokėsi I.Zasimauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka

Aukštakulniai kojos nepakišo

Pabendravusi su ceremonijos vedėjais ir papozavusi ant kilimo, I.Zasimauskaitė skyrė akimirką žurnalistams. 15min ji papasakojo apie daug jaudulio kėlusius aukštakulnius, įspūdžius Portugalijoje bei 5 dalykus, kurie jai „Eurovizijoje“ suteikia daug laimės.

„Miegojau ramiai, tiesą sakant, man net gėda prisipažinti – miegojau 10 valandų. Namuose miegu žymiai trumpiau. Bet viešbuty praktiškai nėra langų, viskas labai tamsu ir negali orientuotis, kiek valandų“, – mėlyno kilimo ceremonijoje 15min sakė Ieva.

Atlikėja juokavo, kad nors ir su aukštakulniais vaikščioti nelabai moka, bet šįkart sekėsi išties puikai: „Nesuprantu, kaip taip pavyko. Gal dėl to, kad Audrius Giržadas šalia.“

Pasak jos, visi žurnalistai, kurie ją kalbino, buvo labai mieli žmonės. „Bet su anglakalbiais sunkiau bendrauti, ištempusi ausį klausiau, ar gerai supratau klausimą. Kartais atsiprašydavau nesupratusi, bet jie sakydavo, kad viskas gerai“, – juokėsi ji.

Visgi po oficialaus „Eurovizijos“ atidarymo Ieva žada vakarėlyje neužsibūti – važiuos namo ilsėtis, nes pirmadienį jos laukia generalinės repeticijos, iš kurių vieną jau vertins komisijos nariai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Eurovizijos“ atidarymo akimirka

I.Zasimauskaitė yra sakiusi, kad sau dažnai įvardina penkias priežastis – užlenkia penkis pirštus, pasakydama, kuo šią dieną džiaugiasi, už ką yra dėkinga. Žurnalistams ji taip pat jas atskleidė.

„Jaučiuosi čia kaip labai didelėje šeimoje su visais jumis. Esu be galo dėkinga, kad man nereikia nieko daryti, apie nieką galvoti, viskas yra padaryta už mane – apranga, makiažas, sceniniai dalykai, reportažai. Man labai jauku. Trečias dalykas – čia labai skaniai valgau, nes vienas Portugalijoje gyvenantis žmogus man verda maistą. Galiu kiekvieną dieną medituoti, nes turiu tam atskirą kambarį. Ir penktas – esu pagaliau „Eurovizijoje“, pagaliau man pavyko. Įsivaizduokite, šiandien mačiau prognozes, mes esame pirmame dešimtuke. Kai prieš repeticijas nebuvome kvalifikuoti net į finalą. Man labai džiugu dėl to“, – šypsojosi Ieva Zasimauskaitė.

Po oficialiosios dalies šventė nesibaigs – dalyviai pratęsti vakarėlio rinksis netoli atidarymo ceremonijos vietos įrengtoje palapinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius