-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurovizija – pramoga, o ne politika, sako britų vedėjas

Kartais kiek banalus, visada sukeliantis daugybę ginčų ir apkalbų Eurovizijos konkursas – viena pagrindinių pramoginės televizijos viršūnių, mano garsus pramoginių laidų vedėjas iš Britanijos seras Terry Woganas.
Eurovizija
Eurovizija / „Scanpix“ nuotr.

Kitą savaitę Maskva priims 54-ojo Eurovizijos konkurso 42 dalyvius. Šis konkursas kasmet sutraukia prie televizijos ekranų maždaug 110 mln. žiūrovų visame pasaulyje. Pernai pirmąją vietą Belgrade vykusiame konkurse iškovojo Rusijos atstovas Dima Bilanas.

„Tai didžiausias tarptautinis televizijos pramoginis renginys pasaulyje“, – sakė britų televizijos veteranas agentūrai „Reuters“ per pokalbį telefonu.

„Jūs galite žiūrėti į konkursą rimtai, kaip į produktą, ir tai bus teisingas jūsų sprendimas, bet jūs taip pat turėtumėte jį suvokti kaip tam tikrą pramogą. Tai ne dieviškos muzikos puota, o tiesiog lengva, linksma pramoga“, – mano T.Woganas.

Jungtinės Karalystės „nacionaliniu turtu“ vadinamas T.Woganas komentavo Euroviziją nuo 1971 metų, bet į Maskvą šiais metais nutarė nevykti – jį pakeis Grahamas Nortonas.

Konkursas vyks sporto komplekse „Olimpijskij“, pastatytame 1980 metų olimpiadai. Manoma kad „Olimpijskij“ priims 16 tūkst. žiūrovų.

Vienu pagrindinių konkurso favoritų ekspertai nurodo baltarusį Aleksandrą Rybaką, atstovaujantį Norvegijai ir atliekantį dainą anglų kalba.

Kiek pasikeitė balsavimas, į kurį dabar įtraukta profesionali žiuri.

„Konkursas Maskvoje labai svarbus tuo požiūriu, kad pasikeitė balsavimas. Eurovizija – tai visų pirma ne savo šalies vėliavos mojavimas ir ne dingstis didžiuotis savo tauta, o pramoginis šou“, – pridūrė T.Woganas.

Pirmasis Eurovizijos konkursas buvo surengtas 1956 metais. Tada jame dalyvavo 16 atlikėjų, o nugalėtoja tapo Šveicarija, kurioje vyko konkursas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius