-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atranka: lydere tapo Lolita Zero, iškrito dar keturi dalyviai

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ konkurso gerbėjams dainavo 12 pirmąjį konkurso etapą jau įveikusių „Eurovizijos“ atrankos dalyvių. Deja, laidos pabaigoje keturiems iš jų teko palikti šou.
Gytis Ivanauskas
Gytis Ivanauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus tapo aišku, kad šįkart atranką paliko mažiausiai simpatijų sulaukę Benas Malakauskas, Saulenė Chlevickaitė ir Milda Martinkėnaitė, Valdas Lacko ir Otreya.

Tuo tarpu penktosios laidos lyderiu tapo Lolitos Zero vardu prisistatantis Gytis Ivanauskas.

Iš viso dėl teisės patekti į kitą etapą šįkart varžėsi 12 atlikėjų: E.G.O., Benas Malakauskas, Otreya, Edgaras Lubys, Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė, Ieva Zasimauskaitė, Gytis Ivanauskas-Lolita Zero, Valdas Lacko, Paula Valentaitė, Gražvydas, „Fusedmarc“ ir Gabrielius Vagelis.

Visi šie dvylika dainininkų žiūrovams uždainavo jau antrąkart – anksčiau sėkmingai įveikė pirmąjį nacionalinės atrankos etapą ir tęsė kovą jau antrame.

Filmavimo metu šiuos dainininkus vertino komisijos nariai: Nomeda Kazlaus, Darius Užkuraitis, Gintaras Rinkevičius ir Ramūnas Zilnys.

Pirmieji eurovizinėje scenoje pasirodė E.G.O. vaikinai. Komisijos nuomone, pasirodymas atlikėjams pavyko sklandžiai, tačiau jis nepasirodė įtikinantis – pasigedo dainininkų individualumo. Darius Užkuraitis svarstė, galbūt grupei trūksta patirties. Visgi visi sutarė, kad jei E.G.O. atstovautų Lietuvai, gėda nebūtų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./E.G.O.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./E.G.O.

Antru numeriu uždainavo Benas Malakauskas. Nomeda Kazlaus šiek tiek sukritikavo atlikėjo vokalą, nors jai pasirodymas ir patiko. Panašiai kalbėjo ir kiti: sakė, kūrinys naujoviškas, lengvai klausomas, o Beno elgesys scenoje – simpatiškas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Benas Malakauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Benas Malakauskas

Otreya pasirodė trečioji. Komisijos nariai sakė, kad dabar ji geriau pasirodė nei tąsyk, kai šią dainą eurovizinėje scenoje atliko pirmąkart. Tiesa, entuziazmu komisijos nariai smarkiai netryško: sutarė, kad kam patiks, tas ir pabalsuos, o kieno skonio daina neatitiks, paklausys ir pamirš.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Otreya
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Otreya

Originalų pasirodymą eurovizinėje scenoje pakartojo Edgaras Lubys. Komisijos nariai pakartojo pirminę nuomonę, kad jo daina yra labai originali ir įdomi, kitoniška. Įvertino pastangas sukurti choreografiją – sakė, priminė robotiškus šokius. Pažėrė ir patarimų, kaip dainą pagerinti techniškai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edgaras Lubys

Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė tęsė šou. Ir komisija po jų pasirodymo kone pirmąkart į situaciją pažvelgė praktiškiau: sakė, dainos klausytis įdomu vos kurį laiką, pasirodymas irgi nuobodokas. Vertintojai vieningai sutarė, kad pasirodymas nepalieka įspūdžio, ir vargiai galėtų atstovauti šaliai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda ir Saulenė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda ir Saulenė

Ieva Zasimauskaitė komisijos narius tiesiog sužavėjo. Tiek savo charizma, tiek vokalo galimybėmis. Daugybės pagyrų sulaukė ir I.Zasimauskaitės atliktas kūrinys. Visi it vienas komisijos nariai dainininkę išgyrė ir už nuoširdumą, ir labai linkėjo tęsti eurovizinę kovą toliau.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Toliau žiūrovus juokinti į sceną užlipo Lolita Zero. Komisijos nariai, kaip ir pirmame etape, kikeno. O vėliau visos šios parodijos autorius vertintojai gyrė: sakė, pasirodymas paliko didelį įspūdį, buvo atliktas labai kokybiškai. Patarė ir šiokį tokį patobulinimą ateityje padaryti: vilkėti mažiau drabužių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas

Valdas Lacko taip pat pateko į antrą „Eurovizijos“ atrankos etapą, taigi irgi uždainavo žiūrovams. Komisija sakė, kad ši daina yra nepavaldi laikui – jos negalima vadinti nei madinga, nei nemadinga. Ar ji galėtų užimti aukštą vietą konkurse? Klausimas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Lacko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Lacko

Toliau scenoje pasirodė Paula Valentaitė. Gintaras Rinkevičius sakė, kad pasirodymas gražus, bet daina nėra stiprioji jo pusė – tai choreografija stipresnė. Jis mano, kad „Eurovizijoje“ svarbiau yra daina. Darius Užkuraitis sakė, kad Paula turėtų patekti į kitą etapą, nes turi daug privalumų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paula Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paula Valentaitė

Savo numerį scenoje atliko ir Gražvydas. Komisijos nariai įvertino atlikėjo vokalines galimybes – sakė, labai gražus balsas. Vis dėlto vertintojai laikosi nuomonės, kad jo eurovizinė daina yra perdėm banali, ir šitoks geras atlikėjas yra vertas ženkliai geresnio kūrinio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gražvydas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gražvydas

Priešpaskutiniu numeriu pasirodė "Fusedmarc". Komisijos nariai šį pasirodymą įvardijo kaip vieną stilingiausių visoje atrankoje, labai gyrė kūrinį. Net sakė, kad jis - per trumpas, mat norėtųsi klausytis ilgiau. Grupės lyderės vokalą komisija irgi labai gyrė, bet pripažino vietomis pasigedę temperamento.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Fusedmarc“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Fusedmarc“

Penktąją atrankos laidą vainikavo Gabrieliaus Vagelio pasirodymas. Komisijos nariai išgyrė G.Vagelio dainą ir pabrėžė, kad tai jis pats šį kūrinį parašė. Gyrė ir dainininko vokalą, nors rado, ką patarti. Kai kuriems užkliuvo įvaizdis: sakė, panašus ir pernai matytų Lenkijos atstovų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis

Susumavus komisijos ir žiūrovų simpatijas, šįkart dalyvių rotacija atrodo taip:

  1. Gytis Ivanauskas-Lolita Zero
    2. Ieva Zasimauskaitė
    3. Fusedmarc
    4. Paula
    5. Gražvydas
    6. Edgaras Lubys
    7. Gabrielius Vagelis
    8. E.G.O.
    9. Benas Malakauskas
    10. Otreya
    11. Milda ir Saulenė
    12. Valdas Lacko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius