Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 12 /22:43

Į didžiąją „Euroviziją“ Lietuva deleguoja Moniką Liu: Turine skambės „Sentimentai“

Šeštadienio vakarą nugriaudėjo ilgai lauktas „Pabandom iš naujo!“ finalas. Jame susirungė aštuonios grupės, atlikėjai ir atlikėjos, kurie siekė nugalėtojo titulo. Vakaro pabaigoje paaiškėjo didžioji intriga ir visa Lietuva sužinojo, kad šiais metais į Turine vyksiančią „Euroviziją“ keliauja Monika Liu su daina „Sentimentai“.
Monika Liu
Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Ieva Zasimauskaitė, „Queens of Roses“, Gebrasy ir Lolita Zero / Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

„Pabandom iš naujo!“ finale išvydome aštuonis pasirodymus. Dėl garbės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ kovojo Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Ieva Zasimauskaitė, „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Galiausiai paaiškėjo, kad į Turiną keliaus Monika Liu – pirmą vietą jai skyrė tiek komisija, tiek žiūrovai.

Bendri balai:

Monika Liu – 12

Augustė Vedrickaitė – 10

Lolita Zero – 8

Rūta Loop – 7

Gebrasy – 6

Justė Kraujelytė – 5

Ieva Zasimauskaitė – 4

Queens of Roses – 3

Komisijos balai:

Monika Liu – 84

Augustė Vedrickaitė – 60

Lolita Zero – 57

Rūta Loop – 51

Gebrasy – 42

Justė Kraujelytė – 37

Ieva Zasimauskaitė – 33

„Queens of Roses“ – 21

Žiūrovų balsai:

Monika Liu – 23604

Lolita Zero – 20929

Augustė Vedrickaitė – 4147

Rūta Loop – 1830

Gebrasy – 1404

Justė Kraujelytė – 1164

„Queens of Roses“ – 1108

Ieva Zasimauskaitė – 729

Finalinėje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitoriai ir muzikos prodiuseriai Vytautas Bikus ir Stanislavas Stavickis-Stano, dainininkai Aistė Smilgevičiūtė, Ieva Narkutė ir Vaidotas Valiukevičius.

15min kvietė išreikšti savo nuomonę apklausoje:

Finalo akimirkos:

Finalo eiga

Ilgai lauktą „Eurovizijos“ atrankų finalo vakarą pirmoji žengė Lolita Zero su daina „Not Your mother“. Be to, būtent prieš šį pasirodymą ji sakė, kad žiūrovams net pašiurps oda. O ar taip jie jautėsi? Panašu, jog dar ir kaip!

Ir šįkart buvo galima girdėti ne tik Lolitos, bet ir kitą paslaptingą balsą.

„Tiems, kas abejoja, ar tai yra daina – galiu atsakyti, parodysim, kad daina. Nepaisant to, kad kūrinys skanduotinis, jis tikrai yra įsimintinas, – pasakojo Lolita. – Pasirodymo mintis ta, kad reikia išsilaisvinti iš savo demonų. Gali melstis dievams, bet niekas kitas tau nepadės, tik tu pats.“

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Lolita Zero
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Lolita Zero

Į sceną antra lipusi Ieva Zasimauskaitė pademonstravo jautrią dainą „I’ll be there“. Atlikėja sako norinti, kad jos kūrinys „I’ll be there“ nusiųstų vilties žinutę kiekvienam žmogui, kuris šiuo metu išgyvena kažką sunkaus. O tiems, kurių kelyje nepasitaikė skausmingų kliūčių, būtų lyg priminimas apsidairyti aplink, ar šalia nėra artimųjų, kuriems kaip reikia mūsų palaikymo.

Po trejų metų pertraukos atlikėja sugrįžo į konkurso atrankų sceną ir pripažįsta svajojanti, kad jos kūrinį kartu su ja vėl trauktų visa arena „Eurovizijos“ fanų. Tik šįkart Italijoje.

„Pusfinalyje išgryninome tą momentą, kad svarbiausia yra dainos žinutė, o ne fortepijonas ar mano apranga. „Eurovizija“ – ne tik puiki terpė išleisti gražią dainą, bet ir siųsti labai stiprią žinią“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Rūta Loop pasirodė su daina „Call me from the Cold“. Būtent šiuo kūriniu ji bandė papasakoti apie energiją, kuri klauso, kuri girdi ir taip sukuria jaukią atmosferą, kuri padeda žmogui atsiverti, eiti į šviesą iš tamsos ir liūdesio.

Vis dėlto atlikėja nori pabrėžti, kad ši daina nėra liūdna, o atvirkščiai – viltinga. Šios dainos žmogus supranta, jog jam reikėjo ne ieškoti šviesos, o uždegti šviesą savyje, kurią jis visada ir turėjo.

„Šis konkursas užima labai didelę dalį laiko kiekvieno atlikėjo, o mano taip pat. Viską norime išpildyti kaip įmanoma profesionaliau, nesvarbu, kiek tai pareikalaus laiko. Ši daina – apie energiją, tvyrančią tarp dviejų žmonių, noriu priminti, kad kiekvienas turime šviesą savyje“, – sakė Rūta Loop.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Rūta Loop
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Rūta Loop

Komisijos narių komentarai

Praėjus vos trims pasirodymams pirmoji savo žodį tarė dainininkė Aistė Smilgevičiūtė. Komisijos narė sakė, kad ją nustebino Ievos pasirodymas, kurį, anot moters, ji pristatė su stipria energija. Nuo jos neatsiliko ir Lolita Zero su Rūta Loop, kurios taip pat sulaukė komplimentų.

„Apskritai man labai patiko visi trys kūriniai, visi vizualiai sutvarkyti, ypač Lolitos Zero ir Rūtos Loop. Aš džiaugiuosi ir žaviuosi Lolitos drąsa. Tai tikrai stiprus ir tvarkingas pasirodymas. Tai neabejotinai atkreiptų dėmesį į Lietuvą“, – kalbėjo A.Smilgevičiūtė.

Po jos žodį tarė ir grupės „The Roop“ narys Vaidotas Valiukevičius. Jis neslėpė savo susižavėjimo Lolitos Zero aktoriniais sugebėjimais ir Rūtos Loop pasirodymu.

„Tikrai nuostabus pasirodymas. Galiu pasakyti, kad tai teatrinis pasirodymas, jis profesionalas, turi daug metų geros patirties. Pasitikėjimas, ekranai puikiai sureguliuoti. Smagu stebėti.

Gražus pateikimas. Ji tikrai žino, kaip pateikti save intymiais į žiūrovą žvilgsniais, tai tikrai labai veikia. Mane šiek tiek nustebino jos toks puolimas, bet čia jos toks pasirinkimas.

Rūta Loop, sakyčiau, kad yra geriausiai išdirbtas pasirodymas. Sakyčiau, kad tai yra unikaliausio balso savininkė, balsas aksominis. Man buvo labai gera“, – komentavo V.Valiukevičius.

Po komisijos narių komentarų laidą tęsė Gebrasy. Jis atliko dainą „Into Your Arms“.

„Pasirodymas visada prasideda nuo dainos. Jei daina prasta – gali daryti ką nori, nieko gero nebus“, – sakė atlikėjas. „Mano daina yra apie išsiskyrimą, kuris įvyko šviežiai, kai dar galvoji, kad gali viską sutaisyti ir stipriai išgyveni.“

Gebrasy tikino, kad su komanda dirba kiekvieną dieną, kad išpildytų svajonę išvažiuoti į „Euroviziją“.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Gebrasy
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Gebrasy

Netrukus po jausmingos dainos sekė ir Justės Kraujelytės pasirodymas. Ji atliko dainą „How To Get My Life Back“.

„Pasirodymas yra gana kovingas, o mes kovojame už geresnę ateitį“, – pasakojo Justė. „Daina yra apie tai, kad aš imuosi veiksmų, prisiimu atsakomybę už tai, kad būtų geriau, vietoje to, kad sėdėčiau ir apgailestaučiau.“

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Justė Kraujelytė
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Justė Kraujelytė

Su smagia daina „Washing mashine“ pasirodė ir grupė „Queens of Roses“. „Kadangi turim antrą šansą, sakom, padarom kitaip, geriau. Kadangi esame kritiškos, matome, ką reikia pataisyti, tad pasidarėme išvadas“, – sakė jos.

„Ši daina kelia žmonėms keistus jausmus, toks savotiškas guilty pleasure, – juokėsi merginos. – Jeigu mūsų daina ir nelaimės „Eurovizijoje“, tai vakarėliuose iki keturių ryto tikrai skambės.“

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./„Queens of Roses“
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./„Queens of Roses“

Priešpaskutinė į sceną lipo Monika Liu. Atlikėja atliko elegancija kvepiančią lietuvišką dainą „Sentimentai“.

„Atėjau į „Euroviziją“, kad parodyčiau Europai, kaip skamba lietuvių kalba. Daina – tikrai labai sentimentali, ten apdainuoju moterį, kuri gyvena praeityje. Tiesa, aš labai bijau, nes nekenčiu konkursų, jaučiu didelę atsakomybę, bet labai noriu“, – prisipažino Monika Liu, dar pridūrusi, kad jau turi nusipirkusi bilietą į Italiją, kur vyks „Eurovizijos“ konkursas.

„Daug žmonių mėgsta šią dainą, tai labai vertinu ir dėkoju už visus gautus patarimus. Dabar šiek tiek keisime vizualus, dar eksperimentuojame, bandome išspausti, kas geriausia, kas labiausiai tiktų dainai ir visam pasirodymui.

Mano daina lietuvių kalba, tai labiausiai pastebi žmonės. Pasitikiu tuo, ką darau, ir manau, kad atėjo laikas Europai išgirsti lietuvišką dainą. Nežinau, ar būsiu finale, ar laimėsiu, bet labai tikiu šia idėja“, – sakė Monika Liu.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Monika Liu
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Monika Liu

Augustė Vedrickaitė atliko savo kūrybos dainą „Before You`re 6 ft Under“.

„Buvau sau sakiusi, jei dalyvausiu „Eurovizijoje“, tai tik su daina, kuri atitiks mane energetiškai, ją atlikdama aš tvirtai jausiuosi, o kūrinys turės žinutę, kuria aš ja labai tikėsiu. Nustokime būti tuo, kuo nesame, ir parodykime tai, ką turime geriausia“, – sakė Augustė, užtikrintai pasirodžiusi pirmojoje laidoje.

„Labai gera repetuoti su žmonėmis, kuriais aš pasitikiu, emocijos yra pačios geriausios. O pokyčių mano pasirodyme bus, tai – stipresnė komanda, įtaigesnis kūrinys“, – sakė A.Vedrickaitė.

Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Augustė Vedrickaitė
Edvardo Blaževič | LRT nuotr./Augustė Vedrickaitė

Komisijos narių komentarai

Vienas paskutinių komisijos narių prakalbo Stanislavas Stavickis-Stano, kuris taip pat neslėpė susižavėjimo matytais pasirodymais. Ir panašu, kad jam labiausiai patiko Monika Liu, o užkliuvo Lolita Zero.

„Viską išsakysiu, ko komisija nesakė. Tiesa tokia, kad Monikos pasirodymas vienas stipriausių. Žiūri į ją ir nežinai, ar stebi gero filmo pradžią, ar „Eurovizijos“ atranką. Monika niekam nieko neįrodinėja, ji džiaugiasi būdama scenoje, džiaugiasi, kad gali daryti taip, kaip pati mato savo pasirodymu.

Taip pat ir su Auguste mano širdis džiaugiasi. Jei turiu teisę, noriu grįžti prie pirmojo šio vakaro pasirodymo. Tai Lolita Zero. Tai pasirodymas, kuriame pilna šviesų. Man trūksta tik atlikėjo balso“, – komentavo dainininkas.

Dažnai kritikos negailinti Ieva Narkutė šįkart išsakė kitokią poziciją – ji mano, kad laimės savęs pažinimas.

„Man priminė šitie du pasirodymai, kodėl nemėgstu muzikinių konkursų. Dar šešetą matėme pasirodymų, kurie buvo parodyti profesionaliai. Tai, kas buvo parodyta šiandien, tai gelmės tų artistų.

Manau, kad laimės savęs pažinimas. Labai gražu, kai artistas rašo dainą žinodamas save, žinodamas, ką jis nori papasakoti. Pasikartosiu, čia skonio reikalas, kas mus įtikins labiau, kas mus palies, kaip žmones“, – apie pasirodymus kalbėjo I.Narkutė.

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius