Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankoje besivaržanti Mary Mo: dainą įkvėpė skaudžios netektys

Atlikėja Marija Monika Dičiūnė, muzikos melomanams puikiai žinoma Mary Mo slapyvardžiu, oficialiai išleidžia savo antrą solinę dainą „Get Up“. Su šiuo singlu dainininkė iškovojo kelialapį į šių metų „Eurovizijos“ pusfinalį, o nuo šiandien kūrinio bus galima klausytis ir „Spotify“ bei „Youtube“ muzikos platformose.
Mary Mo
Mary Mo / Asmeninio albumo nuotr.

Mary Mo savo debiutinį singlą ir jo vaizdo klipą „Love Affair“ išleido pirmojo karantino metu – daina nagrinėjo uždraustus santykius, amžiną žmogaus aistros ir racionalaus proto kovą. Naujoji atlikėjos daina „Get Up“, kurios premjera jau nuskambėjo „Eurovizijos“ scenoje, gimė paliesta skaudžių gyvenimo įvykių. Singlas giliai ir galingai kalba apie vidinę kovą, drąsos ir motyvacijos ieškojimą, kai nerandame sau vietos ir neįžvelgiame prasmės.

„Mane labai palietė mano draugo bandymas pasitraukti iš gyvenimo. Tą patį mėnesį netekau trijų artimų žmonių. Atrodė, kad žemė slysta iš po kojų. Labai pykau, kad talentingas ir žavus žmogus norėjo priimti tokį sprendimą, kai aplink ir taip mylimų žmonių gyvybės užgęsta be jų noro. Nugulus liūdesiui, apėmė troškimas viską išlieti kūryboje. Taip ir gimė motyvuojanti ir save į rankas susiimti reikalaujanti daina. Ji nėra saldi, gal net gruboka, drąsi, galinga, turinti emocijos tuštumos, chaoso ir sprogimo“, – pasakoja Mary Mo.

Autorinė daina „Get Up“, prodiusuota kartu su muzikantais Tomu Dičiūnu ir Pauliumi Vaicekausku-Plucando, padėjo atlikėjai iškovoti kelialapį į „Eurovizijos“ pusfinalį. Mary Mo šis dainų konkursas jau pažįstamas – ji dažnai prisideda prie kitų atlikėjų pasirodymų pasiruošimo. Šiais metais atlikėja nusprendė pati išbandyti savo vokalinius sugebėjimus didžiojoje scenoje.

„Muzika – tai nuostabi priemonė dalintis jausmų pasauliu. Ši daina nebuvo kurta specialiai „Eurovizijai“, bet iš 3-jų savo dainų demo, nusprendžiau, kad ji labiausiai tinka šiai scenai. Singlas „Get Up“ turi aiškią atmosferą, išgrynintą nuotaiką, įtaigą ir socialinę žinutę. Džiaugiuosi, kad daina rado savo klausytojus ir patekau į pusfinalį. Dėkoju už žiūrovų ir komisijos palaikymą, nekantrauju susitikti sekančiame etape“, – sako Mary Mo.

Dainų kūrėja dirba su savo vokalo studijos mokiniais, dėsto džiazo dainavimą ir chorą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktyviai įsitraukia į įvairius muzikinius projektus ir rengia koncertus su savo muzikinėmis programomis. Mary Mo atvirauja, kad dabar daugiausia jėgų sutelkta ne tik į dainų konkurso „Eurovizija“ nacionalines atrankas, bet ir į savo kūrybą.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau laiko skiriu savo kūrybinei veiklai studijoje. Kuriu naujas dainas, dirbu prie savo stilistinio skambesio. Artimiausiu metu ruošiuosi pabaigti dar kelis kūrinius ir išleisti debiutinį albumą. Tikiuosi, greit galėsiu juo pasidalinti“, – mintimis dalijasi atlikėja.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius