-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankose šiemet – itin mažai konkurencijos: kodėl nenorėjo dalyvauti kiti atlikėjai?

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos šiemet itin trumpos, panašu, kad ir gerokai mažiau matytų veidų. Tačiau kodėl šiemet čia nusprendė nedalyvauti žinomiausi Lietuvos atlikėjai? Kaip 15min atskleidė kalbinti dainininkai, priežasčių yra visokių – ir neatėjęs įkvėpimas, ir noras užleisti vietą „The Roop“, ir neaiškumai dėl to, ar konkursas šiemet įvyks.
Monika Pundziūtė-Monique, Alen Chicco, Aistė Pilvelytė, Monika Marija
Monika Pundziūtė-Monique, Alen Chicco, Aistė Pilvelytė, Monika Marija / Kipro Štreimikio ir 15min nuotr.

Ir vėl artėja vienas laukiamiausių Europos renginių – geriausių dainų konkursas „Eurovizija“. Nors dažniausia tokiu metu Vilniuje vyksta intensyvios kovos dėl kelialapio į didįjį konkursą, šiemet LRT koridoriai gerokai ištuštėję, tiek žinomų veidų, kiek anksčiau, čia nepamatysi. Ir visa tai – ne tik dėl karantino apribojimų.

15min kalbinti Lietuvos atlikėjai atskleidė, kodėl šiųmetį konkursą nusprendė praleisti.

Ne kartą „Eurovizijoje“ laimę bandęs Jurgis Brūzga 15min sako šiemet tiesiog neturėjęs tvirtos eurovizinės dainos, tačiau mintys sugrįžti į šią sceną kitais metais vis kirba jo galvoje. Tačiau šiemet tai – ne vienintelė priežastis, kodėl J.Brūzgos neišvydome atrankose.

„Žinau, kad daugeliui atlikėjų ne tas metas, kur jie leistų sau išlaidauti ir galvotų apie didelį šou. Jeigu nori „Eurovizijoje“ pasirodyti rimtai, ne tik parodyti save, bet ir dalyvauti pretenduojant išvažiuoti, reikia ir klipo, ir šokėjų, ir drabužių... Tai tikrai kainuoja nemažai“, – pripažįsta dainininkas.

Taip pat kaip svarbią priežastį nedalyvauti šiemet J.Brūzga įvardija ir iki šiol neaiškią situaciją dėl karantininių apribojimų. Juk vis dar nėra aišku, kokiu formatu įvyks „Eurovizija“.

„Tada kyla klausimų, ką tu gausi išvažiavęs į didžiąją „Euroviziją“. Labai abejoju, kad ji bus tokia, kaip anksčiau: arba nebus žiūrovų, arba jų bus visai nedaug – tikrai daug neaiškumų. Rimtesniam atlikėjui norėtųsi visos patirties, nes tuščioje arenoje koncertuoti nėra tas pats“, – sako jis.

Net ir pasiryžus užsimerkti prieš finansinius sunkumus, atlikėjams gali kilti sunkumų dėl to, jog repetuoti šiuo laikotarpiu – ypač sudėtinga. „Vienas klipo nusifilmuoti negali, teisėtai to padaryti neišeitų, nes tikrai teks leisti laiką ne su vienu namų ūkiu. Tada irgi kyla mintys, kaip tą būtų galima padaryti saugiai“, – tikina dainininkas.

Atlikėjas prisipažįsta kartu suabejojęs ir LRT sprendimu apskritai rengti atranką, kai „The Roop“ pernai metais jau buvo pripažinti geriausiais. „Manau, kad jie turi privilegiją atstovauti Lietuvai. Žiūrėjau jų klipą, jie dirba labai profesionaliai, matosi, kad mėgsta darbą“, – komplimentų kolegoms negaili J.Brūzga.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

Pasirodymų rekordą Lietuvos nacionalinėse atrankose sumušusi Aistė Pilvelytė antrina J.Brūzgai dėl to, jog šiemet į Roterdamą turėtų vykti būtent „The Roop“.

„Pasirodyti šiemet gali visi, kas nori, bet apie laimėjimą net nėra kalbos. Manau, kad „The Roop“ turėjo į „Euroviziją“ keliauti be atrankos, tiesiai į finalą. Tik man labai keista, kad taip neatsitiko. Šiais metais juos labai palaikysiu. Vis pagalvodavau, kad kokia tragedija jiems atsitiko – nuo tokių minčių mane net nupurtydavo.

Tai, ką išgyveno Vaidotas Valiukevičius, ką išgyveno jo šeima... Jam turbūt buvo labai sunku. Bet man jis yra nugalėtojas visom prasmėm, taigi aš kelią į „Euroviziją“ šiemet atverčiau būtent jų grupei“, – sako atlikėja.

Tiesa, sprendimą nedalyvauti šiemet nulėmė ne tik tai. Anot A.Pilvelytės, meno žmonės mažai ką sprendžia, nes kūrybinis įkvėpimas arba ateina, arba ne.

„Tiesiog gali neplanuotai suprasti, kad pas tave atėjo arba gimė daina, kuri turi būti išgirsta Lietuvos, o gal ir Europos. Tai gali suplanuoti, bet dažniausia tai įvyksta spontaniškai, kūrybos suplanuoti negali“, – teigia Aistė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Kiek įdomesnę priežastį dėl to, kad nedalyvauja „Eurovizijoje“, pateikia Tomas Alenčikas-Alen Chicco. Vaikinas teigia net nežinojęs, kad vyksta atrankos.

„Galvojau, kad išvis nebus „Eurovizijos“, todėl niekuo nesidomėjau“, – prisipažįsta jis. Tačiau, kaip sako, net ir žinodamas vargu, ar būtų dalyvavęs, nes šiemet yra nusimatęs kitų planų.

„Bet kokiu atveju, mano nuomone, šiais metais į „Euroviziją“ turi vykti „The Roop“. Keista, kad LRT organizuoja atranką“, – nusistebi Alen Chicco.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco

Atlikėjos Mios Pilibaitytės šiemet taip pat neišvydome atrankose, nors ji čia yra dalyvavusi net 4 kartus. 15min moteris tikina, kad šis sprendimas – joks siurprizas, mat jau anksčiau ji buvo sau pažadėjusi „Eurovizijoje“ nebedalyvauti.

„Dalyvauti tam, kad dalyvautum, man atrodo neverta. Jau dalyvavau 4 kartus, patyriau adrenaliną, jau žinau, kas ten vyksta, tai nebėra prasmės“, – sako ji.

Tiesa, uždaryti durų populiariajam konkursui Mia neprisiekia. „Jeigu žinočiau, kad turiu gerą dainą, kad su ja einu kiaurai sienas, tada tikrai dalyvaučiau. Bet dalyvauti dėl to, kad eilinį sykį klausytojui priminčiau apie save... Tai yra nebloga intencija, bet šįkart susilaikau nuo tokio dalyvavimo“, – teigia Mia.

„ŽMONĖS foto“ nuotr./Mia
„ŽMONĖS foto“ nuotr./Mia

Praeitais metais antroje vietoje likusi Monique šiemet atrankose taip pat nepasirodė. 15min kalbinta mergina patikina šiais metais tam tiesiog neturėjusi laiko.

„Šiuo metu esu susikoncentravusi į naujo albumo įrašus ir net nesvarsčiau galimybės dalyvauti konkurse. Linkiu sėkmės „The Roop“ ir kitiems dalyviams“, – sako Monique.

Dovydo Beržinio nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Dovydo Beržinio nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

„Eurovizijos“ gerbėjai šiųmetėse atrankose pasigedo ir atlikėjos Monikos Marijos. Ši prisipažįsta, kad sprendimą nulėmė karantinas ir neaiškumai dėl to, koks šou laukia, ar susirinks pakankamai žiūrovų, ar jų apskritai nebus.

„Jeigu yra karantinas, logiška, kad dingsta dalis „Eurovizijos“ smagumo“, – teigia dainininkė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

O štai atlikėjai Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings apie tai, jog nebedalyvaus „Eurovizijos“ atrankose, prabilo dar 2019-aisiais.

Anksčiau ant scenos lipę su daina „Sing“ dainininkai daugumai sukėlė šypseną veiduose, tačiau finale liko ketvirti. Iš karto po atrankos jiedu pasakė, kad nebedalyvaus šiame konkurse, nes „Eurovizijos“ metu kilo daug klausimų dėl skaidrumo.

„Jeigu mes renkame tą, kuris atstovaus Lietuvai, norisi aukštesnių atrankos skaidrumo standartų, kurie užtikrintų, kad ir toliau dalyvautų dar daugiau entuziastingų atlikėjų su savo vizijomis ir kūryba“, – paviešintame vaizdo įraše anksčiau kalbėjo J.Didžiulis.

Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius