-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ finalininko Jurijaus Veklenko dainai – įtarimai pažeidus konkurso taisykles

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje bręsta naujas skandalas. Likus vos kelioms dienoms iki didžiojo finalo, viešoje erdvėje pradėjo sklisti kaltinimai vienam iš konkurso lyderių – atlikėjui Jurijui Veklenko. Aiškinamasi, ar jo atliekamas kūrinys „Run With The Lions“ galėjo būti viešai pristatytas internete dar praėjusių metų pavasarį, nors tai konkurso taisyklės griežtai draudžia.
Jurijus
Jurijus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vienu iš „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų tituluojamas atlikėjas Jurijus sulaukė kaltinimų, esą jo atliekamas kūrinys klausytojus pasiekė anksčiau, nei tai daryti leidžia taisyklės.

Feisbuke pasklido komentarai, kad daina „Run With The Lions“ dar prieš metus buvo įkelta į interneto platformą „Soundcloud“. Komentaruose akyli gerbėjai pradėjo dalytis ir neva šių kaltinimų įrodymais – dainos ekrano nuorodomis.

Šią situaciją pastebėjusi 15min skaitytoja teigė, kad dar prieš mėnesį kūrinys buvo pasiekiamas, tačiau kilus sujudimui daina buvo pašalinta.

Šiuo metu paieškoje suvedus tikslų dainos pavadinimą, vis dar galima išvysti aktyvią nuorodą. Atsidarius puslapį jame skelbiama, kad kūrinys yra ištrintas.

Čia galima matyti, kad daina internete buvo įkelta 2018 metų kovą. Vis dėlto nėra žinoma, ar buvo paviešintas dainos originalas, visa ar demo versija.

Ekrano nuotr./Viešojoje erdvėje – kaltinimai Jurijaus Veklenko dainai
Ekrano nuotr./Viešojoje erdvėje – kaltinimai Jurijaus Veklenko dainai

Vis dėlto „Eurovizijos“ taisyklės numato, kad daina negali būti paskelbta anksčiau nei rugsėjo 1 dieną. Taisyklėse taip pat nurodoma, kad įrodžius, jog ši daina buvo prieinama anksčiau, nei leidžia „Eurovizijos“ nuostatos, kūrinys LRT sprendimu gali būti eliminuotas iš konkurso.

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas tikino įvertinsiąs gautą informaciją ir netrukus pateiksiąs oficialų atsaką. Anot jo, tokia situacija reikalauja peržiūrėti tarptautines taisykles.

„Kol kas nebus jokio komentaro, mums reikia žiūrėti tarptautines taisykles. Į tai atsižvelgę mes priimsime sprendimą. Televizija paruoš oficialų atsakymą ir jis bus išplatintas.

Didžiosios „Eurovizijos“ taisyklės numato, kad tam tikra tolerancija išimtiniais atvejais dėl dainų ankstesnio paviešinimo gali būti. Kiekvienas atvejas vertinimas atskirai“, – teigė A.Giržadas.

„Run With the Lions“ yra daina, kurios pernai norėjo Donatas Montvydas, bet jos negavo. Tai, kad ji nėra šviežia, tas tiesa. Parašymo metai gali būti ir seni, viskas priklauso, kokia dainos versija buvo įkelta, o dabar tai nėra aišku“, – situaciją komentavo A.Giržadas.

15min susisiekus su atlikėjo vadybininku Henriku Draugeliu, šis teigė, kad kol kas komentuoti situaciją yra per anksti. Vis dėlto jis griežtai atmeta įtarimus, pabrėždamas, kad negalint įvertinti internete atsidūrusios dainos nuorodos, tokios išvados yra melagingos.

VIDEO: Jurijus - Run With The Lions

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius