-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alternatyvi „Eurovizijos“ istorija: kas galėjo atstovauti Lietuvai, bet liko antri?

Tais atvejais, kai lietuvių atstovams „Eurovizijoje“ nepavyksta pasirodyti taip, kaip tikimės, dažnai kyla kalbos – gal reikėjo nusiųsti kažką kitą ir būtume pasirodę geriau?
Mia, Alanas Chošnau, Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė
Mia, Alanas Chošnau, Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė / 15min nuotr.

Portalas 15min nutarė iškelti klausimą „O kas, jeigu...“ ir prisiminti, kas anksčiau Lietuvos nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose likdavo antri. Ar komisijos ir žiūrovų nuomonė visada sutapdavo?

Žinoma, pasakyti, ar šie atlikėjai būtų pasirodę geriau, dabar negali niekas. Tačiau prisiminti įdomu.

2023 m.: Rūta Mur – „So Low“

2023 m. nacionalinėje „Eurovizijo“ atrankoje po 50 proc. galutinio rezultato sudarė komisijos ir žiūrovų balsai. Tokia sistema egzistuoja nuo 2017 m.

Atranką 2023 m. laimėjo Monika Linkytė su daina „Stay“, o antra liko Rūta Mur su daina „So Low“.

VIDEO: Rūta MUR – So Low | Pabandom iš naujo 2023

Visgi žiūrovų ir komisijos nuomonės išsiskyrė. Daugiausiai balų – 12 – žiūrovai skyrė Rūtai Mur (M.Linkytė žiūrovų balsavime liko antra), o komisija – Monikai Linkytei (Rūta Mur komisijos balsavime liko antra).

Pagal atrankos taisykles, susiklosčius tokiai situacijai finale, lemiama korta yra komisijos rankose. Dėl to nemažai Rūtos Mur gerbėjų po finalo reiškė nepasitenkinimą.

Monika Linkytė didžiojoje „Eurovizijoje“ pateko į finalą ir ten užėmė 11 vietą.

2022 m.: Augustė Vedrickaitė – „Before You're 6ft Under“

2022 m. Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje laimėjo Monika Liu su daina „Sentimentai“, o antra liko Augustė Vedrickaitė su daina „Before You're 6ft Under“.

VIDEO: Augustė Vedrickaitė – „Before You’re 6ft Under“ | Pabandom iš naujo! 2022 | Pusfinalis

Nors ir komisija, ir žiūrovai sutarė, kad Monika Liu verčiausia vykti į „Euroviziją“, dėl antros vietos komisijos ir žiūrovų nuomonės išsiskyrė. Žiūrovai antrą vietą skyrė Lolitai Zero, kuri atliko dainą „Not Your Mother“, komisija – Augustei Vedrickaitei, kuri žiūrovų balsavime liko trečia.

Lolita Zero savo ruožtu trečia liko komisijos balsavime. Pagal atrankos taisykles, jei dainos surenka po lygiai taškų, komisijos balsas turi didesnę vertę, tad būtent Augustė Vedrickaitė liko antra.

Nedaug trūko, kad Lolita Zero žiūrovų balsavime būtų likusi pirma – ji gavo 20 929 balsus ir vos keliais tūkstančiais atsiliko nuo Monikos Liu, kuri gavo 23 604 balsus. A.Vedrickaitė žiūrovų balsavime reikšmingai atsiliko nuo pirmųjų dviejų vietų, gavusi 4147 balsus.

Monika Liu didžiojoje „Eurovizijoje“ pateko į finalą ir ten užėmė 14 vietą.

2021 m.: Gebrasy – „Where'd You Wanna Go?“

2021 m. nacionalinėje Eurovizijos atrankoje susumavus komisijos ir ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo „The Roop“ su daina „Discoteque“, o antras liko Gebrassy su daina „Where'd You Wanna Go?“.

VIDEO: Gebrasy – „Where`d You Wanna Go?“ | Pabandom iš naujo! 2021

Į atrankos finalą „The Roop“ pateko automatiškai, nes teisę atstovauti Lietuvai buvo iškovoję ir 2020 m., bet tų metų „Eurovizija“ buvo atšaukta dėl pandemijos.

„The Roop“ pirmą, o Gebrasy antrą vietą skyrė ir komisija, ir žiūrovai. Žiūrovų balsų skirtumas buvo rekordinis: už „The Roop“ balsavo 74 512, už Gebrassy 6513 žiūrovų.

„The Roop“ didžiojoje „Eurovizijoje“ užėmė 8 vietą. Tai buvo antras geriausias Lietuvos pasirodymas istorijoje, nusileidęs tik „LT United“, kurie 2006 m. užėmė 6 vietą.

2020 m.: Monique – „Make Me Human“

2020 m. nacionalinėje Eurovizijos atrankoje susumavus komisijos ir ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo „The Roop“ su daina „On Fire“, o antra liko Monique su daina „Make Me Human“.

VIDEO: Moniqué - Make Me Human

„The Roop“ pirmą, o Monique antrą vietą skyrė ir komisija, ir žiūrovai. Skirtumas buvo didelis – už „The Roop“ balsavo 50 139, už Monique 15 962 žiūrovai.

Dėl COVID-19 pandemijos 2020 m. „Eurovizija“ buvo atšaukta ir „The Roop“ į Roterdamą, kur turėjo vykti konkursas, tais metais neišvyko.

2019 m.: Monika Marija – „Light On“

2019 m. nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo Jurijus Veklenko, o antra liko Monika Marija su daina „Light On“. J.Veklenko pirmą vietą skyrė ir komisija, ir žiūrovai.

Monika Marija žiūrovų balsavime liko antra. Žiūrovų balsų skirtumas nebuvo didelis: už J.Veklenko balsavo 24694, o už Moniką Mariją 20977 žiūrovai. Antrą vietą Monikai Marijai skyrė ir komisija.

J.Veklenko didžiojoje „Eurovizijoje“ į finalą nepateko.

VIDEO: Monika Marija - Light on

2018 m. : Jurgis Brūzga – „4Love“ / „The Roop“ – „Yes, I Do“

2019 m. nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo Ieva Zasimauskaitė, o antras liko Jurgis Brūzga su daina „4Love“.

VIDEO: Jurgis Brūzga - „4Love“ - Didysis Eurovizijos atrankų finalas 2018

Komisija J.Brūzgai netgi skyrė pirmąją vietą, o I.Zasimauskaitei – antrą. Tačiau žiūrovams J.Brūzga patiko gerokai mažiau: finale už jį tebalsavo 5382 žiūrovai ir jis žiūrovų balsavime liko tik ketvirtas.

Antrą vietą žiūrovų balsavime užėmė tuomet dar gerokai mažiau kam žinomi „The Roop“ su daina „Yes, I Do“, bet komisijos balsavime ši daina liko ketvirta. Skirtumas nebuvo didelis – už I.Zasimauskaitę balsavo 20 335 žiūrovai, už „The Roop“ balsavo 16 491 žiūrovas.

Įveikusi pusfinalį, „Eurovizijos“ finale I.Zasimauskaitė užėmė 12 vietą.

2017 m.: Aistė Pilvelytė – „I'm Like A Wolf“

2017 m. nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo „Fusedmarc“, o antra liko Aistė Pilvelytė. „Fusedmarc“ pirmą vietą skyrė ir komisija, ir žiūrovai.

Tiesa, žiūrovų balsų skirtumas buvo labai nedidelis: už „Fusedmarc“ balsavo 15 324, už A.Pilvelytę – 14 438 žiūrovai. Likę atlikėjai atsiliko gerokai daugiau.

Tačiau komisija A.Pilvelytei skyrė trečią vietą. Tai buvo jau trečias kartas, kai A.Pilvelytė atsidūrė ant patekimo į konkursą ribos, bet jos neperžengė.

VIDEO: Aistė Pilvelytė - I'm like a wolf (Eurovision 2017 Lithuania)

2016 m.: Erica Jennings – „Leading Me Home“

2016 m., kuomet pirmąkart pradėta naudoti dabartinė atrankos sistema, nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo Donatas Montvydas, konkurse dalyvavęs Donny Montell sceniniu vardu, o antra liko Erica Jennings, atlikusi dainą „Leading Me Home“.

D.Montvydui pirmą, o E.Jennings antrą vietą skyrė ir komisija, ir žiūrovai.

VIDEO: Erica Jennings - Leading Me Home (Official Music Video)

Žiūrovų balsavime Donny Montell susilaukė 18 962 balsų, o už E.Jennings balsavo 13 854 žiūrovai.

Įveikęs pusfinalį, „Eurovizijos“ finale Donny Montell užėmė 9 vietą.

2015 m.: Mia – „This Time“

2015 m. atrankos sistema buvo kitokia negu dabar – daina ir atlikėjas buvo renkami atskirai, o į „Euroviziją“ važiuoti norintys atlikėjai turėjo sutikti ant scenos atlikti atranką laimėjusį kūrinį.

Paraiškas konkursui galėjo teikti ir kūrinių autoriai, tačiau jie turėjo sutikti, kad jų sukurtą dainą atliks organizatorių pasirinktas atlikėjas.

Į atrankos finalą patekę Mia, Vaidas Baumila ir Monika Linkytė iš pradžių specialios laidos metu turėjo atlikti po tris dainas. Tada balsavimo metu komisijos nariai ir televizijos žiūrovai nusprendė, kad Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ atliks būtent dainą „This Time“.

Tada nacionalinės atrankos finale šią dainą atlikdami varžėsi Mia ir Vaidas su Monika Linkyte. Nors į finalą Vaidas ir M.Linkytė pateko atskirai, jie nutarė finale apjungti jėgas.

Ir komisijai, ir žiūrovams labiau patiko tai, kaip dainą „This Time“ atlieka Vaidas su Monika Linkyte, nors žiūrovų balsavime skirtumas nebuvo didelis (13 902 prieš 12 746 balsus). Mia liko antra. Jos versiją galite išvysti čia.

Vaidas su M.Linkyte pateko į „Eurovizijos“ finalą ir ten užėmė 18 vietą.

2014 m.: Mia – „Attention“

2014 m., kai „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo Vilija Matačiūnaitė, nepatekusi į finalą, atrankos sistema buvo panaši kaip ir 2015 m.

Į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą pateko V.Matačiūnaitė, Mia ir Vaidas Baumila.

Iš pradžių specialios laidos metu jie visi turėjo atlikti po tris dainas – „Attention“, „Take A Look At Me Now“ ir „It‘s All About The Boy“. Tada balsavimo metu komisijos nariai ir televizijos žiūrovai nusprendė, kad Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ atliks būtent dainą „Attention“.

Tada nacionalinės atrankos finalo metu jau buvo renkamas pats Lietuvos atstovas.

Laimėjo V.Matačiūnaitė, o antra liko Mia, kurios atlikta „Attention“ versija žiūrovams ir komisijai patiko mažiau. Komisijos ir žiūrovų nuomonė tada vėlgi sutapo: už V.Matačiūnaitę balsavo 9596, o už Mia – 7506 žiūrovai.

VIDEO: Mia - Attention

2013 m.: Girmantė Vaitkutė – „Time to Shine“/ Gerai Gerai ir Miss Sheep – „War in the Wardrobe“

2013 m. Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavęs Andrius Pojavis į finalą pateko, tačiau jame liko tik 22-as, surinkęs vos 17 taškų.

„Eurovizijos“ atrankos superfinale A.Pojavis tuomet aplenkė Girmantę Vaitkutę ir jos dainą „Time to shine“ bei Gerai Gerai ir Miss Sheep dainą „War in the Wardrobe“.

Šį kartą superfinalo, kuriame pasirodė trys atlikėjai, metu balsavo tik komisija.

Per finalą, kai balsavimo teisę turėjo ir žiūrovai, jų ir komisijos nuomonės išsiskyrė – žiūrovams labiausiai patiko Gerai Gerai ir Miss Sheep kūrinys. A.Pojavis žiūrovų balsavime liko tik trečias, G.Vaitkutė – dar žemiau.

VIDEO: „Gerai Gerai & Miss Sheep“ – „War In The Wardrobe“

2012 m.: DAR – „Home“

2012 m. pirmąkart „Eurovizijos“ atrankoje triumfavo Donny Montell su daina „Love Is Blind“. Konkurso finale jis liko keturioliktas.

Nacionalinės atrankos superfinale Donny Montell aplenkė antroje vietoje likusią vaikinų grupę DAR, kuri atliko dainą „Home“. Kaip ir 2013 m., 2012 m. superfinale iš trijų dainų nugalėtoją rinko komisija.

Finale, kai dar pasirodė daugiau atlikėjų bei balsavo ir komisija, ir žiūrovai, nuomonės sutapo – Donny Montell užėmė pirmą, o grupė DAR antrą vietą.

2011 m.: Linas Adomaitis – „Floating To You“

2011 m., kuomet nacionalinėje atrankoje triumfavo Evelina Sašenko, atrankos sistema buvo tokia pati kaip 2012 ir 2013 m. Nacionalinės atrankos superfinale dalyvavo trys finale geriausiai pasirodžiusios dainos, nugalėtoją rinko komisija. Antrą vietą užėmė Linas Adomaitis su daina „Floating To You“.

VIDEO: LINAS ADOMAITIS - FLOATING TO YOU (EUROVISION 2011)

Šįkart nacionalinės atrankos finale, kai balsavo ir žiūrovai, ir komisija, nuomonės dėl Evelinos Sašenko pirmos vietos sutapo, bet dėl antros vietos išsiskyrė.

Komisija, kaip ir vėliau superfinale, antrą vietą skyrė Linui Adomaičiui. O štai žiūrovai antrą vietą skyrė tuomet dar tik 19-metei Monikai Linkytei, atlikusiai dainą „Days Go By“.

Tačiau komisijos balsavime M.Linkytė liko vos devinta. Susumavus komisijos bei žiūrovų balsus, ji liko ketvirta bei į superfinalą, kur pateko trys geriausieji, nepateko.

2010 m.: Aistė Pilvelytė – „Melancholia“

2010 m. su energinga daina „Eastern European Funk“ atranką Lietuvoje laimėję „InCulto“ pusfinalio barjero „Eurovizijoje“ neperžengė. Tačiau Lietuvos superfinale jų tinkamumu atstovauti šaliai nesuabejojo nei komisija, nei žiūrovai.

Beje, tai buvo pirmasis kartas nuo 2004 m., kai Lietuvos atstovą „Eurovizijoje“ lėmė ne tik žiūrovų, bet ir komisijos balsai.

Ir komisija, ir žiūrovai 2010 m. „InCulto“ skyrė po 12 taškų. A.Pilvelytė atrankos balsavime ir komisijos, ir žiūrovų sprendimu liko antra, gaudama po 10 taškų.

VIDEO: Aistė Pilvelytė Melancholia

2009 m.: Donatas Montvydas – „From The Distance“

2009 m. Lietuvos nacionalinės atrankos finale triumfavo Sasha Song, tuomet dar vadinęs save Sasha Son. Jo atlikta jausmų kupina daina „Love“ pateko į didįjį „Eurovizijos“ finalą, bet jame atlikėjas gavo vos 23 taškus ir Europoje liko 23-ias.

Tais metais sprendimą, kas vyks į „Euroviziją“, priėmė tik žiūrovai. Lietuva buvo padalyta į dešimt apskričių – kiekvienoje apskrityje daugiausia žiūrovų balsų gavęs atlikėjas gavo 12 taškų, antrą vietą užėmęs atlikėjas – 10 taškų ir taip toliau. Sasha Song triumfavo visose apskrityse, Donatas Montvydas antras liko taip pat visose.

Vėliau D.Montvydas, pasivadinęs Donny Montell pseudonimu, sėkmingai atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“ 2012 ir 2016 m.

VIDEO: Donatas Montvydas – „I Remember Last Time (From The Distance)“

2008 m.: Aistė Pilvelytė – „Troy On Fire“

2008 m. Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje triumfavęs Jeronimas Milius su operine balade „Nomads In The Night“ neperžengė pusfinalio barjero.

Jį ir antrąją vietą užėmusią Aistę Pilvelytę su daina „Troy On Fire“ skyrė labai nedidelis balsų skaičius. J.Miliui palankumą balsuodami išreiškė 11 674, A.Pilvelytei – 11 242 „Eurovizijos“ gerbėjai Lietuvoje.

VIDEO: Aistė Pilvelytė – Troy on fire (Eurovizijos 2008 m. atranka)

2007 m.: Rūta Ščiogolevaitė – „If I Ever Make You Cry“

2007 m. Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavę „4fun“ ir jų šešėlių teatras Europos nesužavėjo – grupė konkurso finale užėmė 21-ą vietą, surinkę tik 28 taškus.

Antra, žiūrovų valia, tąkart nacionalinėje atrankoje liko Rūta Ščiogolevaitė su daina „If I Ever Make You Cry“.

Įdomu tai, kad pirmajame nacionalinio finalo atrankos etape, per kurį trys daugiausia balsų surinkę atlikėjai pateko į antrą etapą, R.Ščiogolevaitė užėmė pirmą vietą, o „4fun“ liko treti, nusileidę ne tik jai, bet ir A.Pilvelytei.

Tačiau antrajame, lemiamame atrankos etape „4fun“ palankumą išreiškė 23 888 klausytojai, o už R.Ščiogolevaitę balsavo 20 133 klausytojai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

2006 m.: „Inculto“ – „Welcome to Lithuania“

2006 m. Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“ tapo „LT United“, finale užėmę 6 vietą. Tai geriausias mūsų šalies pasirodymas konkurso istorijoje.

Antrąją vietą nacionalinėje atrankoje tuomet užėmė „Inculto“ su daina „Welcome to Lithuania“. Nuo „LT United“ žiūrovų balsavime jie atsiliko dvigubai – gavo 16 451 balsą, o „LT United“ gavo 32 669 balsus.

2005 m.: Alanas Chošnau – „Light Up The World“

„Laura and the Lovers“, tapę Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“ 2005 m., konkurse neperžengė pusfinalio barjero. Antrąją vietą nacionalinėje atrankoje tuomet užėmė Alanas Chošnau su daina „Light Up The World“.

Skirtumas buvo ypač nedidelis: „Laura and the Lovers“ gavo 5465, o Alanas Chošnau – 5292 balsus. Visi likę atrankos dalyviai atsiliko daugiau negu trigubai.

Arti pergalės nacionalinėje atrankoje A.Chošnau buvo ir 2006 m. – tada jis liko trečias.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau

2004 m.: Rūta Ščiogolevaitė – „Over“ / Edmundas Kučinskas – „Hey, Hey, Golden Ray“ / Amberlife – „In Your Eyes“

2004 m. nacionalinė „Eurovizijos“ atranka buvo viena įtempčiausių ir prieštaringiausiai vertinimų konkurso istorijoje. Tada Lietuvos atstovą konkurse rinko ir komisija, ir žiūrovai.

Sudėjus komisijos ir žiūrovų balsus ir juos pavertus taškais, paaiškėjo, kad po tiek pat taškų – po 18 – gavo Linas ir Simona su daina „What's Happened To Your Love?“, R.Ščiogolevaitė su daina „Over“ ir Edmundas Kučinskas su daina „Hey, Hey, Golden Ray“.

Iš šio trejetuko daugiausia balsų žiūrovai skyrė E.Kučinskui. Tačiau po papildomo komisijos balsavimo paaiškėjo, kad į „Euroviziją“ važiuos Linas ir Simona: už juos balsus atidavė 4 komisijos nariai, už R.Ščiogolevaitę – trys, o už E.Kučinską – vienas. Konkursas duetui nebuvo sėkmingas: Linas ir Simona neperžengė pusfinalio barjero.

Dar daugiau nepasitenkinimo sukėlė faktas, kad daugiausia televizijos žiūrovų apskritai balsavo už Amberlife ir jis iš žiūrovų gavo 12 taškų, tačiau komisijos jo pasirodymas nesužavėjo ir ji jam skyrė vos 2 taškus.

VIDEO: Amberlife - In your eyes

2002 m.: B'Avarija – „We All“ / „Saulės Kliošas“ – „Singing In The Night“

2002 m. žiūrovų ir komisijos nuomonė taip pat nesutapo. Nacionalinės atrankos metu daugiausia žiūrovų taškų surinko grupė „B'Avarija“, kuri komisijos balsavime liko trečia.

Komisijos nariai pirmą vietą skyrė Aivarui, antrą – „Saulės Kliošui“. Beje, tuometinė „Saulės Kliošo“ vokalistė Viktorija vėliau tapo „Fusedmarc“ vokaliste ir į konkursą išvažiavo 2017 m.

Vis dėlto „B'Avarijos“ surinktų taškų pakako, kad ši grupė aplenktų konkurentus ir taptų Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“. Bet tada kilo skandalas – „Euroviziją“ organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga nusprendė, kad dainos „We All“ lietuviška versija buvo išleista anksčiau, negu leidžia „Eurovizijos“ taisyklės.

„B'Avarija“ buvo diskvalifikuota, o teisė dalyvauti „Eurovizijoje“ atiduota Aivarui. Konkursas jam nebuvo sėkmingas – gavęs vos 12 taškų, atlikėjas liko 23-ias.

VIDEO: Bavarija - We All (Eurovizija 2002)

2001 m.: Cloudmaker – „No Reason Why“

2001 m. nacionalinėje atrankoje pirmi buvo „Skamp“, o antrąją vietą nacionalinėje atrankoje užėmė Andrius Mamontovas su daina „No Reason Why“, atrankoje dalyvavęs Cloudmaker sceniniu vardu.

2001 m. Lietuvos atstovas buvo renkamas tokiu būdu: 50 proc. taškų skyrė komisija, 25 proc. žiūrovai salėje ir 25 proc. žiūrovai balsuodami telefonu.

„Skamp“ gavo net 61,5 proc. galimų taškų – detalesni skaičiai atskleisti nebuvo. Cloudmaker liko antras su 15 proc.

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje „Skamp“ liko trylikti.

1999 m.: „Rebelheart“ – „Kelias pas tave“

1999 m. tiek ir žiūrovų balsavimas telefonu, tiek ir komsijos balsavimas buvo naudojamas per finalą, tačiau tik komisijos balsai nusprendė nugalėtoją. Laimėjo Aistė Smilgevičiūtė su daina „Strazdas“, antrą vietą užėmė „Rebelheart“ su daina „Kelias pas tave“.

VIDEO: RebelHeart – "Kelias pas tave" (Eurovizijos Atranka 1999)

Žiūrovams labiau patiko pastaroji daina – 40 proc. skambinusių balsavo už „Rebelheart“, 33 proc. už A.Smilgevičiūtę. Visgi žiūrovų balsai tada nieko nelemė. Visgi „Kelias pas tave“, skirtingai negu daug kitų antras vietas užėmusių dainą, ilgam įstrigo daugelio lietuvių atmintyje.

1994 m.: atrankos nebuvo

1994 m., kai Lietuva debiutavo „Eurovizijoje“, šaliai atstovavęs Ovidijus Vyšniauskas nepelnė nė taško ir liko paskutinis. Tuomet jokios atrankos nebuvo: Lietuvos televizija šalies atstovą konkurse išrinko pati.

Teigiama, kad O.Vyšniauskas buvo pasirinktas, nes tada buvo populiarus, daug važinėjo po tarptautinius festivalius. Vis dėlto „Eurovizijos“ žiūrovų sužavėti jam nepavyko.

Visi antrąsias vietas nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose užėmę kūriniai:

2022 m.: Augustė Vedrickaitė – „Before You're 6ft Under“

2021 m.: Gebrasy – „Where'd You Wanna Go?“

2020 m.: Monique – „Make Me Human“

2019 m. – Monika Marija „Light On“

2018 m. – „The Roop“ „Yes, I Do“

2017 m. – Aistė Pilvelytė „I'm Like A Wolf“

2016 m. – Erica Jennings „Leading Me Home“

2015 m. – Mia „This Time“

2014 m. – Mia „Attention“

2013 m. – Girmantė Vaitkutė „Time To Shine“

2012 m. – DAR „Home“

2011 m. – Linas Adomaitis „Floating To You“

2010 m. – Aistė Pilvelytė „Melancholia“

2009 m. – Donatas Montvydas „From The Distance“

2008 m. – Aistė Pilvelytė „Troy on Fire“

2007 m. – Rūta Ščiogolevaitė „If I Ever Make You Cry“

2006 m. – „InCulto“ „Welcome to Lithuania“

2005 m. – Alanas Chošnau „Light Up The World“

2004 m. – Rūta Ščiogolevaitė „Over“ / Edmundas Kučinskas „Hey, Hey, Golden Ray“

2002 m. – „Saulės Kliošas“ „Singing In The Night“

2001 m. – „Cloudmaker“ „No Reason Why“

1999 m. – „Rebelheart“ „Kelias pas tave“

1994 m. – nebuvo atrankos

Pirmą kartą tekstas publikuotas 2017 m., šiemet jis buvo atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius