Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Eurovizinio latvių dueto „Walters & Kazha“ narys serga vėžiu: gerbėjai aukoja gydymui

Latvijos dainininkas Valteris Fridenbergas, kuris 2005 metais atstovavo savo šaliai „Eurovizijoje“ būdamas dueto „Walters & Kazha“ nariu, prieš metus išgirdo liūdną diagnozę – jis serga vėžiu. Latvijos žmonės pademonstravo išskirtinį gerumą – paaukojo įspūdingą pinigų sumą Valterio gydymui.
„Eurovizinio“ latvių dueto „Walters & Kazha“ narys Valteris Fridenbergas
„Eurovizinio“ latvių dueto „Walters & Kazha“ narys Valteris Fridenbergas / Video kadrai

Kaip rašo portalas wiwibloggs.com, Valteris Fridenbergas diagnozę vėžys išgirdo prieš metus – per tą laiką dainininkas turėjo tris chemoterapijos seansus ir vieną operaciją, po kurių atrodė, kad jam pavyks nugalėti ligą. Vis tik šią vasarą dainininkas sulaukė blogų žinių – vėžys ėmė stipriai progresuoti ir pasiekė limfmazgius.

Valterio Fridenbergo nelaimei, Latvijoje įmanoma tik stabilizuoti jo būklę, tačiau norint kovoti su liga, jis privalo keliauti į Vokietiją – vieną didžiausių universitetinių ligoninių Europoje, kurioje dirba geriausi specialistai. Tačiau tai turi savo kainą: pradinė terapija kainuoja 17 500 eurų, ir tik po to bus galima spręsti, kokį gydymą taikyti toliau – tai gali kainuoti dar tūkstančius.

Pats Valteris Fridenbergas iki tol labai aktyviai dalyvavo labdaringoje veikloje ir padėjo surinkti daugybę pinigų sergantiems vaikams, tad kai nelaimė užklupo jį patį, Latvijos žmonės neliko abejingi – per ziedot.lv platformą jo gydymui buvo paaukota net 100 000 eurų, ir ši suma surinkta tik per vieną dieną!

15min primena, kad duetas „Walters & Kazha“ 2005 metais „Eurovizijoje“ su daina „The War Is Not Over“ užėmė penktą vietą – tai iki šiol yra vienas geriausių Latvijos rezultatų šiame konkurse.

VIDEO: Eurovision 2005 Final 23 Latvia *Walters & Kazha* *The War Is Not Over* 16:9 HQ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius