Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Greta Zazza grįžta į „Euroviziją“: „Pirmą kartą tik apšilau kojas“

Dar šiais metais, įspūdingo vokalo savininkė Greta Zazza drebino Lietuvoje vykusio „Eurovizijos“ atrankų finalo sceną – tuomet su ne tik čia, bet ir užsienyje išpopuliarėjusia švedų kompozitorių daina „Like I love you“ ji pateko tarp šešių geriausiųjų.
Greta Zazza
Greta Zazza / Naglio Bieranco nuotr.

Nepraėjus nei metams, ne vieną singlą jau išleidusi Greta Zazza, antrą kartą sugrįžta į „Eurovizijos“ atrankas, tačiau šį kartą – daug tvirčiau, šio konkurso kelyje matydama aiškią pergalę.

„Jeigu prieš tai galima sakyti tik apšilau kojas, šį kartą žengsiu į scena visiškai pasitikinti savo jėgomis, tvirtai žinodama ko ir kaip noriu, su kūriniu, su kuriuo sieja labai stiprus emocinis ryšys. „Broken Shadows” labai tikiu. Tarp manęs ir šios dainos įvyko maža „cheminė reakcija”, kas gali būti raktas į sėkmę tiek Nacionalinėje atrankoje, tiek manau ir didžiojoje Eurovizijoje, bet tai reiktų palikti žiūrovui“, – sako Greta, pristatydama ir naujosios dainos pavadinimą.

Naglio Bieranco nuotr./Greta Zazza
Naglio Bieranco nuotr./Greta Zazza

Savo asmeninį gyvenimą, po devyniais užraktais linkusi slėpti Greta, paklausta ar tokį stiprų ryšį su lyrine daina apie prarastą meilę, jaučia todėl, jog atpažįsta joje ir savo istoriją, netikėtai išduoda: „Taip, ypatingas ryšys su daina atsiranda tada, kai joje pasakojama istorija sužadina jausmus, kuriuos kažkada teko išgyventi. Tuo metu, kai dainą įrašinėjau, iš tiesų jaučiausi panašiai ir labai tikiuosi klausytojas tai išgirs. Tai tiesiog yra tikra ir kiekvienas, kuris kada nors prarado meilę – supras.“

Stipriai dainai, būtent šiam konkursui, toli kompozitorių ieškoti nereikėjo – antrus metus, dėl muzikos į Švediją emigravusi Greta, antrą kartą pasikliovė šios šalies muzikos autoritetų pagalba.

„Dainos muzikos autorius švedas Jonas Thander, su juo dirbame jau daugiau nei metus, spėjome gerai vienas kitą pažinti ir suprasti, aš žinau ko tikėtis iš jo, kaip autoriaus, o jis puikiai jaučia mano vokalo galimybes. Dainos tekstas patikėtas Charlie Mason iš New Yorko, kas yra didžiulis privalumas, kadangi mūsų atrankose ne retai pasitaiko angliško teksto klaidų. Juk daina pretenduoja atstovauti šalį tarptautiniame konkurse“, – dainos kūrėjus pristato Greta Zazza.

Atlikėja atvirai pripažįsta, kad formulės, kuri užtikrintų dainai pergalę atrankoje tikrai nežino, tačiau ji tikra vienu – kūrinys atstovausiantis Lietuvą turi atitikti aukščiausius standartus, o pajausti ir išgyventi dainą turi ne tik pats atlikėjas, bet ir klausytojas.

„Ko reikia, kad laimėtum, kas laimėjo pernai, kokios tendencijos, kokios mados ir taip toliau – dalykai, apie kurios per daug galvojame atrankų metu. Tereikia atsipalaiduoti ir išrinkti tai, ką pajausime visi kartu. Aišku negalima pamiršti, kad daina, jos įrašas, miksuotė turi atitikti aukščiausius standartus, tačiau dėl savo „Broken Shadows“ aš esu rami. Kartu su jungtine komanda iš Lietuvos ir Švedijos pasistengsime, kad ši daina liktų ne tik išgirsta, bet ir nepamirštama“, – sako atlikėja, kviečianti klausytojus išgirsti ir įvertinti naująjį kūrinį.

VIDEO: Greta Zazza - Broken Shadows

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius