Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Euroviziją“ su nauju slapyvardžiu grįžta atlikėja Aika: konkurso dėka rado gyvenimo meilę

Šiemet Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti atlikėja ir dainų autorė Aika pristato savo kūrinį „Paradas“, kuriuo kviečia žmones įsileisti į gyvenimą daugiau spalvų. Interviu ji dalinasi mintimis apie savo dainą ir konkurso taisyklių pokyčius.
Atlikėja Aika
Atlikėja Aika / Asmeninio albumo nuotr.

– Tie, kas domisi nacionalinėmis „Eurovizijos“ atrankomis, tave gali atsiminti kaip atlikėją Catrinah, kuri 2016m. atrankoje nukeliavo iki pusfinalio. Kas paskatino vėl grįžti į „Euroviziją“?

– „Eurovizija“ man visada įdomu, nes čia vyksta geri dalykai. Kai pirmą kartą dalyvavau atrankoje, mano dabartinis vyras taip pat ją žiūrėjo. Nors kažkada buvom šiek tiek pažįstami, tačiau keliolika metų nebebendravome, ir vargu, ar jis būtų atpažinęs mane scenoje. Viską pakeitė taip pat kartu atranką stebėjęs tėtis, kuris sušuko: „Čia ta Jekaterina!“. Po dienos man Lukas pats prisistatė. Dabar mes vyras ir žmona.

Tad man tai buvo vienas iš gyvenimo lemtingiausių sprendimų – dalyvauti, nes su konkursu sieja gilus emocinis ryšys. Čia taip pat puiki proga pasimėgauti scena ir kameromis, be to įgaunu gražesnes kūno linijas – tas atrankų stresas tirpdo mano kilogramus (juokiasi).

Jei rimtai, pagrindinis tikslas šiais metais – parodyti savo kūrybą platesnei auditorijai. Turiu išleistų naujų savo kūrybos dainų, tarp kurių ir „Paradas“. Iškart po „Eurovizijos“ planuoju išleisti dar vieną singlą.

– Apie ką yra tavo daina?

– Mano dainą apie moterį, raginančią savo mylimąjį nugyventi įdomų, spalvingą, nuoširdų gyvenimą kartu. Švęsti jį kartu su tokiais kaip jie – pasirinkusiais laisvę ir grožį. Dainoje kviečiama pajausti gyvenimo skonį, įsileisti daugiau spalvų ir neužstrigti tipiniuose asmeninio komforto ir įpročių spąstuose.

Komfortiškas gyvenimas ilgainiui gali tapti neskanus ir pilkas. Tos spalvos tai ne vien ryškūs rūbai, makiažai ar nuolatinis pseudo pozityvas, bet emocijų išjautimas, drąsa veikti girdint širdies šauksmą, matyti žmonių skirtumus ir nuoširdžiai priimti save – būti šio gyvenimo spalvingo parado dalimi.

Asmeninio albumo nuotr. /Atlikėja Aika
Asmeninio albumo nuotr. /Atlikėja Aika

– Kas padėjo įgyvendinti dainą, kokia tavo komanda?

– Mano muzika suskambėjo dėka nuostabių muzikantų: Germano Skorio (muzikos prodiuseris), Vyčio Smolsko (klavišiniai), Juozo Martinkėno (gitara), Juliaus Valančiausko (bosas), Dario Rudžio (mušamieji).

Vaizdo klipo komandoje – mano nuostabi kūrybos bendražygė, su kuria dirbam ne pirmą kartą: Paulina Stasiūnaitė iš „Nepilkas vilkas“.

Prie vizualios dalies prisijungė ir Santa Genevičiūtė – jauna talentinga stilistė. Procesas buvo išties smagus, kaip tikras „Paradas“. Todėl pakvietėm kūrybingų žmonių, kurie sutiko filmuotis klipe.

Dainą įvertinti galite čia:

VIDEO: aika- Paradas (Official video)

– Ką manai apie besikeičiančias konkurso atrankos taisykles? Kaip vertini šių metų pokyčius ?

Tai, kad taisyklės keičiasi, yra normalu. Manau, gana didelis konkursas Lietuvos mastu turi augti ir tobulėti. Kiek žinau, atlikėjas šiais metais ir vėl gali dalyvauti tik su vienu kūriniu. Tai protingas pasirinkimas, nes jei žmogus dainuoja kelias dainas, auditoriją tai tik blaško.

Kaip teigia Aika (tikr. vardas – Jekaterina Fiodorova) – pastarieji du metai buvo itin produktyvūs. Po 2016 m. „Eurovizijos“ atrankų ir padarytos pertraukos, sekė sugrįžimas į muziką su nauju vardu Aika. Pasikeitusį vardą lydėjo ir naujas požiūris, išgrynintas tikslas ir naujos dainos. Pristatydama dainą, Aika linki klausytojams nepriimti visko kaip amžinai besisukančios plokštelės: „Sugrokime mūsų gyvenimus išjausdami kiekvieną natą, kiekvieną ritmo dūžį ar atokvėpį. Ženkime pilna koja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius